Arteriográf szűrés

Arteriográf szűrés

Létrehozva: 2017.09.22 12:02 Módosítva: 2017.09.25 08:53
A Budai KardioKözpont, szeptember 27-én 10:00-18:00-ig a Szív Napja alkalmából ingyenes érszűkület szűrésre hívja meg Önöket! Az ingyenes szűrés nem igényel előzetes bejelentkezést.

Hogyan zajlik a szűrés?

Az érállapot szűrés hasonlít a vérnyomásméréshez, teljesen fájdalommentes. A karra rögzített mandzsettával a készülékhez kapcsolódva mérjük a pulzushullámot, melyet a számítógép kiértékel. Ez a vizsgálat néhány percig tart csupán, és fontos leletet kapunk az érfal funkciójáról, állapotáról: összehúzódott ”stresszes„ vagy kitágult, normál állapotban van-e. Mérhető a főütőér rugalmassága illetve merevsége is. De a szív munkájáról, állapotáról is képet kapunk.

Ahhoz, hogy a vizsgálat jól értékelhető legyen, teljes nyugalom, csendes környezet szükséges, beszéd, mozgás kerülendő. A rendszeresen szedett gyógyszereket aznap is be kell szedni. A gyógyszerekről a mérést megelőzően tájékoztatni szükséges a munkatársakat. 

Hogyan készüljön a szűrésre? 

A vizsgálatok előtt 5-6 órával nem szabad dohányozni, kávét, kólát, energiaitalt fogyasztani és zsíros ételt fogyasztani. Szükséges bő folyadékfogyasztás.

A vizsgálat elvégzése előtt nyugalomban töltsön el a páciens 5-10 percet.  Ne végezzen aktív fizikai munkát, mint sportolás, lépcsőzés, cipekedés.

Helyszín

Budai KardioKözpont
Budapest, Ostrom utca 16. Fsz3
+36 70 610 3847
 

Várjuk Önt is szeretettel ! 

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA