Szívtáji fájdalom
Szívtáji fájdalom

I. Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag

II. Szívtáji fájdalom

 

Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunk" tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi ekg
  • terheléses ekg
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, ionok, máj -és vesefunkció, vérkép, vizelet)

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag" specialistája: Dr. Vaskó Péter, Dr. Svéd János

Bejelentkezés Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagra!

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

Részletekért az alábbi telefonszámon keresheti Központunkat:

+36 70 610 3847

 

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére.

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak. 

Szívtáji fájdalom

Ha a szív környékén szúró, égő hasító érzést érez ezen kívül van egyébb tünete mint, verejtékezés, nehéz légzés, hányinger, szívdobogás érzése akkor sürgősen forduljon orvoshoz. Ellenkező esetben a szívtáji fájdalmat nem csak kardiológiai problémák okozhatják hanem a következők is:

  • a bordaközi izmok gyulladása
  • tüdő- és mellhártya-betegségek
  • pánik betegség

A szívtájéki fájdalmat számos kardiológiai betegség kiválthatja, melyek kivizsgálása kiemelten fontos. Minél hamarabbi megállapításuk segít elkerülni a szövődményeket vagy a súlyosabb akár visszafordíthatatlan állapotok kialakulását. Fájdalmat gyakran koszorúér betegség okozza.

Amennyiben a tipusos mellkasi fájdalom (szegycsont mögött) hosszú percekig fennáll és különösen akkor, ha az bal karba, nyakba sugárzik, verejtékezés, rendkivül rossz közérzet, szorongás vagy halálfélelem kíséri, akkor mentőt kell hívni!

A hirtelen kezdődő és spontán megszünő mellkasi fájdalom esetén kardiológiai kivizsgálás szükséges!

 

Csatlakozzon Ön is Szívbetegséggel-teljeses életet Facebook csoportunkhoz! A közösségben egymás támogatásával és a Budai KardioKözpont szakmai hátterével kap hasznos tanácsokat! 

Facebook csoport: Szívbetegséggel - teljes életet

Facebook oldal: Kardioközpont

FACEBOOK CSOPORTOK