dr. Ferenczy Péter
 • Év Kiváló Orvosa
  • 2021

dr. Ferenczy Péter

kardiológus, belgyógyász

Rendelés típusa:

Online bejelentkezés az OrvostKeresek rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Tanulmányok

 • 2006 - Kardiológiai szakvizsga
 • 2004 - Diabetológiai szakvizsga
 • 2000 - Belgyógyászati szakvizsga
 • 1995 - Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel diploma

Szakmai tapasztalat

 • 2013 - jelenleg müncheni Conradia Medical Prevention vezető orvos
 • 2013 - 2014 - Buchberg Klinika Kardiológiai Rehabilitációs Osztályán (németországi Bad Tölz) főorvos majd osztályvezető főorvos
 • 2008 - 2013 -  kisbéri Batthyány Kórházban belgyógyász-, kardiológus-, diabetológus főorvos
 • 2008 - Magánorvosi tevékenység megkezdése Tatán, Kisbéren és Móron
 • 2006 - Tatai Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvos
 • 1995 - 2006 - kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház Belgyógyászati Osztályán és a győri Petz Aladár Megyei Kórház Kardiológiai Osztályán orvos

Nyelvismeret

Felsőfokú német nyelvtudással és német állampolgársággal rendelkezik

Társasági tagságok

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Diabetes Társaság 
 • Magyar Kardiológusok Társasága
 • Német Kardiológus Társasága

Fő tevékenységi köre a szív- es érrendszeri betegségek megelőzése (preventív kardiológia) és azok gyógyítása, ideértve többek között az érelmeszesedés, magasvérnyomás, koszorúér-betegség, szívritmus-zavarok, szívelégtelenség, vérzsír-rendellenességek, es a cukorbetegség valamint az elhízás gyógyítását. Munkájában rutinszerűen alkalmazza az ultrahang-diagnosztikát (szív-, nyaki verőerek-, pajzsmirigy).  Valamint foglalkozik a dohányzásról való leszoktatással is.

Számos önálló előadást tartott hazai orvosszakmai fórumokon, kardiológiai és diabetológiai határterületi kérdésekben, melyeknek a jelenlegi Coronavírus-járvány vonatkozásában is nagy jelentősége van.

Egy folyamatban lévő és kardiológiai-urológiai határterületi kérdést kutató PhD doktori munka keretében (Urogenitalis szervek keringésével összefüggő kórállapotok, Szegedi Egyetem Urológiai Klinika, témavezető Prof. Dr. Bajory Zoltán) az endothel-dysfunktio korai diagnosztikájára helyezi a hangsúlyt annak reményében és érdekében, hogy egy kellően érzékeny metodika alkalmazásával ez a szív-érrendszeri betegségek korai előrejelzésére is alkalmas lesz és a mindennapi rutinba is bekerül majd. A téma rendkívüli aktualitását az adja, hogy az egy évvel ezelőtt kitört Covid-19 pandémia áldozatai és súlyos lefolyású esetei azok közül kerültek ki, akiknél az ér belső rétegének (endothelium) károsodása kimutatható volt (pl. érelmeszesedés, magasvérnyomás, vérzsír-rendellenességek, cukorbetegség valamint az elhízás miatt).

Kapcsolódó cikkünk

Terheléses szív ultrahang - fekvőkerékpáron is végezhető

Terheléses szív ultrahang - fekvőkerékpáron is végezhető

Azoknak, akiknek a tünetei – nevezeten mellkasi fájdalom és/vagy légszomj - főként terhelés, mozgás során jelentkeznek, úgynevezett terheléses vizsgálatra van szükségük. Dr. Ferenczy Péter, a KardioKözpont szakorvosa arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpár ergométeren vagy futópadon végzett terheléses EKG mellett a fekvőkerékpáron végzett terheléses szív ultrahang a koszorúér betegség kimutatásának egy érzékeny eszköze.

Kapcsolódó orvos válaszol bejegyzésünk

Kérdésem az lenne, hogy nyáron egy pánik roham belső szorongás végett 203 as vernyomasom lett adtak Concort 5 mg sat napi fél fel szem reggel és este és neha 150 170 a vernyomasom!! A pulzusom 122! Nagyon megvagyok ilyedve 33 éves vagyok, sosem volt vernyomas problémám!!
Bukor Nikolett

dr. Ferenczy Péter

kardiológus

Kedves Nikolett

Magas vérnyomás és magas pulzus miatt kardiológiai vizsgalat javasolt. Varjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter

Páciensek mondták

Visszatérő páciensek

Minden rendben ment, köszönöm szépen, vissza fogok járni Ferenczy Péterhez.

dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
kardiológus, belgyógyász

Kapcsolódó videók

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!