A szív- és érrendszeri betegségek előfordulási gyakoriságának csökkentésében az egészséges táplálkozás rendkívül nagy szerepet játszik. Az életmód helyes irányba történő megváltoztatásával sokat tehetünk a szív-és érrendszeri betegségek megelőzését és kezelését tekintve. A helyes táplálkozás megvalósításával ugyanis nagymértékben csökkenhet az emelkedett koleszterinszint, ezáltal mérsékelődik a koleszterin erek falában történő lerakódása, amivel lassítható az érelmeszesedés folyamata, helyreállítható az ártó és a védő lipoproteinek (LDL- és HDL-koleszterin) eltolódott aránya, illetve csökkenthető az emelkedett trigliceridszint is. Mindezek mellett a helyes táplálkozás segít a magas vérnyomás megelőzésében, illetve csökkenti a már kialakult magas vérnyomás mértékét.

Vizit után igénybe vehető szolgáltatások:

Dietetikai szolgáltatásaink árait az alábbi linken találja: Dietetikai szolgáltatás

Recept csomag

20 darabos személyre szabott igények szerint összeállított receptgyűjtemény, előzetesen dietetikussal, a konzultáció során részletesen egyeztetve.

Kinek javasolt?

 • Annak, aki elméletben tudja, hogy milyen típusú élelmiszereket lenne érdemes fogyasztania a szívbarát étrend részeként, de nem tudja mégsem finoman, változatosan, az egészségtudatos étrendbe illeszthetően ezeket a szívvédő ételeket elkészíteni. 
 • Annak, akinek segítséget tud nyújtani egy-egy konkrét szívbarát recept követése, ami az ő egészségi állapotához mérten pontosan megfelelő és követi az egészséges életmód alapelveit.
 • Annak, aki szeretne a bolti, előkészített termékek helyett inkább otthon készíteni recepteket, de a kísérletezés helyett már jól bevált, tesztelt szívvédő recepteket szeretne készhez kapni.
 • Annak, akinek nincs szüksége egy teljes étrendre, csak inspirációra az egyes étkezések tekintetében, hogy az még jobban megfeleljen az egészséges életmód alapelveinek.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

 • 20 darab dietetikus által összeállított szívbarát receptet pontos leírással összetevő listával, elkészítési útmutatóval.
 • A dietetikussal előre egyeztetve lehetnek a receptek főételek, édességek, kisétkezésre szánt ételek, sós ropogtatnivalók, zöldségkrémek, egyéb szendvicskrémek, edzés előtti, alatti, illetve utáni ételek, stb. (akár ezek kombinációja, vagy éppen egy-egy típus önállóan).

Hogyan kapja meg a receptlistát?

 • A dietetikai konzultáció során a páciens egyezteti a dietetikussal a receptek típusain túl azt is, hogy mikorra tudja a dietetikus a receptlistát elkészíteni, illetve, milyen platformon keresztül fogja a pácienssel megosztani.
 • 1-2 héten belül jellemzően átadásra kerül a dietetikus által összeállított pontos receptlista.
 • A páciens Pdf formátumban fogja megkapni a szívvédő recepteket a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül, ahova a dietetikus előzetesen feltölti.

Díj rendezése:

 • A konzultációt követően a páciens a konzultációs díjjal együtt tudja rendezni a szolgáltatás díját a recepción.Távkonzultáció esetén előre utalással rendezhető a szolgáltatás díja, melynek részleteit asszisztenseink jelzik.

Étrendi napló elemzés

A páciens vezeti megadott útmutatók alapján, hogy pontosan milyen típusú ételt,milyen mennyiségben, mikor, milyen időközönként, illetve hol fogyaszt el a szívbarát étrend részeként. Az egyhetes étrend összeírása után a páciens az étkezési naplót elküldi dietetikusunk részére, aki pontosan kielemzi, hogy a konzultáció során megbeszéltekhez, javasoltakhoz, személyre szabott szívvédő étrendi tanácsokhoz képest, milyen volt a páciens által vezetett egyhetes étrend.

Kinek javasolt?

 • Annak, aki megerősítést szeretne kapni a dietetikai konzultáció során megbeszélteket követően, hogy az étkezései, élelmiszerválasztása, étkezéseinek gyakorisága rendben vannak-e a mindennapok forgatagában is és így az egészséges életmód alapelveinek megfelelnek-e.
 • Annak, aki gyakorlati ötletek vár annak tekintetében, hogy a megszokott étkezési szokásait, hogyan tudná színesíteni, változatosabbá, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé, szívbaráttá tenni.
 • Annak, akinek a hétköznapokban változatos a napirendje, és minden verzióra szeretne megoldási javaslatot kérni a dietetikustól.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

 • Egy heti étrend pontos elemzését, jó táplálkozási gyakorlatokkal és a javítandó területekre történő pontos rávilágítással, jelöléssel.
 • Pontos szívbarát ötleteket az étkezés, étrend javítása érdekében, konkrét alapanyagokkal, esetleg egyszerűbb szívvédő receptekkel, alternatív megoldásokkal ötvözve.

Hogyan kapja meg az étkezési napló kielemzését?

 • A dietetikai konzultáció során a páciens egyezteti a dietetikussal, mikorra tudja az étkezési naplót elkészíteni. Miután a napló a dietetikushoz került, kb. 2 héten belül elvégzi az elemzést a dietetikus, a napló megküldésének pontos határideje egyénileg kerül egyeztetésre.
 • A páciens Pdf formátumban fogja megkapni az étrendi napló elemzését a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül, ahova a dietetikus előzetesen feltölti.

Díj rendezése:

 • A konzultációt követően a páciens a konzultációs díjjal együtt tudja rendezni a szolgáltatás díját a recepción.Távkonzultáció esetén előre utalással rendezhető a szolgáltatás díja, melynek részleteit asszisztenseink jelzik.

Ételrendelés összeállítása

A konzultáció során előre egyeztetett ételkiszállító cégektől jövő menüjét dietetikus szakemberünk összeállítja a páciensnek egy egész napos menüsor formájában vagy pedig egyszeri étkezés rendelését (pl. ebéd) tekintve a szívbarát étrend alapelveinek megfelelően.

Kinek javasolt a szolgáltatás?

 • Annak, akinek nincs ideje vagy lehetősége a nap folyamán magának rendszeresen változatos, szívbarát ételeket készíteni, mégis szeretne olyan ételeket elfogyasztani, amelyek a változatos, kiegyensúlyozott, egészséges és szívbarát étrend részei lehetnek.
 • Annak, aki eddig is rendszeresen ételrendeléssel oldotta meg az egyes étkezéseit, de most szeretné azokat megfelelően, dietetikus szakember által összeállítva megrendelni az egészségi állapotának megfelelően.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

 • A konzultáció során egyeztetett előre megbeszélt időszakra, előre megbeszélt étkezésekre a páciens életmódját figyelembe véve pontos, szívbarát ételrendelési javaslatot tesz a dietetikus.
 • Ha van rá lehetőség, akár alternatív megoldásokat is pontosan megjelöl a dietetikus szakember, amelyek a szívbarát étrend részeként értelmezendők.

Hogyan kapja meg az ételrendelési listát?

 • A dietetikai konzultáció során a páciens előre egyezteti a dietetikussal azt, hogy mikorra tudja előreláthatólag az ételrendelési listát elkészíteni. Miután az ételrendelési listát a páciens megkapta, lehetősége van a dietetikus által megjelölt ételeket megrendelni.
 • 1 héten belül jellemzően átadásra kerül a pontos ételrendelési lista.
 • A páciens Pdf formátumban fogja megkapni a listát a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül.

Díj rendezése:

 • A konzultációt követően a páciens a konzultációs díjjal együtt tudja rendezni a szolgáltatás díját a recepción.Távkonzultáció esetén előre utalással rendezhető a szolgáltatás díja, melynek részleteit asszisztenseink jelzik.

Dietetikus házhoz megy

Az elméleti dietetikai konzultáción kívül lehetőség van arra is, hogy a páciens a dietetikussal az otthonában az élelmiszerfogyasztásáról, valamint a rendszeresen választott konkrét élelmiszerek, termékek egészségtudatos és szívbarát étrendbe történő illesztéséről konzultáljon.  Arra is lehetőség nyílik, hogy a páciens éppen abban az üzletben konzultáljon a dietetikussal, ahol rendszeresen intézi a bevásárlásait, így számot kaphat arról, hogy megfelelő termékeket választ-e, ezek a termékek illeszkednek-e a szívbarát étrendbe, illetve azt is megtanulhatja, hogy mit nézzen az egyes előrecsomagolt termékek csomagolásán.

Kinek javasolt a szolgáltatás?

 • Annak, akinek vizualizálnia kell, látnia, megfognia szükséges azokat az ételeket, amiket aztán a konzultáción megbeszéltek alapján az étkezésébe érdemes beillesztenie annak érdekében, hogy azok a szívbarát étrend javaslatainak megfeleljenek.
 • Annak, aki teljes szakmai felügyeletet szeretne igényelni az étkezése felől.
 • Annak, akinek könnyedséget okoz a helyes étkezés tekintetében, ha a választandó élelmiszereket szakemberrel együtt nézheti, vezetheti végig.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

 • Dietetikusunk 3 órát tölt el a pácienssel előre megbeszélt időpontban.
 • Ekkor közösen átnézik a páciens konyhájának, hűtőjének, kamrájának a tartalmát, és egyeztetik, mi illik bele a szívbarát étrendbe, milyen egyéb, szívvédő alapanyagokat érdemes beszerezni még, illetve hogyan tároljon ételeket, esetleg miben és milyen módon készítse el őket.
 • Az idő akár közös bevásárlásra is fordítható egy előre megbeszélt élelmiszer-üzletben, ahol az alapanyag választási szempontokat a gyakorlatban is be lehet gyakorolni.
 • Utólag minderről a dietetikus által írásos összefoglaló készül, amit a páciens Pdf formátumban fogja megkapni a listát a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül.
 • A szolgáltatás kizárólag Budapesten belül érhető el.

Díj rendezése:

 • A páciens előreutalással tudja rendezni a szolgáltatás díját, ennek részleteit asszisztenseink jelzik.

Étrend 1 hét / 2 hét / 4 hét

A páciens számára teljesen személyre szabott, konkrét szívbarát étrendet ír a dietetikus.

Kinek javasolt a szolgáltatás?

 • Annak, aki számára segítséget ad az étkezésének komplex újrarendezése, és egy szakmai irányelvek szerint összeállított, egyénre szabott, szívbarát étrendet szeretne követni.
 • Annak, akinek jelentős mértékben kell változtatni a korábbi étkezési szokásain az egészséges életmód előmozdítása érdekében.
 • Annak, aki szereti a pontos sorvezetőt, hogy mit, milyen mennyiségben és mikor egyen, hogy az a szívbarát étrend szempontjainak eleget tegyen.
 • Annak, aki nem szeretne otthon időt tölteni saját étrendje megtervezésével, hanem kész, kiszámolt szívvédő recepteket követhet.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

 • Pontos szívvédő receptekkel, összetevőkkel, elkészítési útmutatóval rendelkező, dietetikus által összeírt 1, 2 vagy 4 hetes étrendet kap a páciens.
 • Az összetevők esetében márka és beszerzési helyszín is megjelölésre kerül az étrendben azoknál az alapanyagoknál, ahol ennek jelentősége van.
 • Pontosan olyan étkezési menetrendet kap a páciens, ami a konzultáción részletesen átbeszélt szívbarát étkezési elveket tartalmazza.
 • Ételkészítésnél figyelembe veszik szakembereink, hogy milyen ételeket szeret a páciens és milyen ételeket kerül el, továbbá, hogy milyen ételkészítéshez szükséges eszközökkel rendelkezik otthonában.

Hogyan kapja meg az étrendet?

 • A dietetikai konzultáció során a páciens egyezteti a dietetikussal azt, hogy mikorra tudja a dietetikus az étrendet elkészíteni, illetve, milyen platformon keresztül fogja a pácienssel megosztani.
 • 2 héten belül jellemzően átadásra kerül az étrend.
 • A páciens Pdf formátumban fogja megkapni az étrendet a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül.

Díj rendezése:

 • A konzultációt követően a páciens a konzultációs díjjal együtt tudja rendezni a szolgáltatás díját a recepción.Távkonzultáció esetén előre utalással rendezhető a szolgáltatás díja, melynek részleteit asszisztenseink jelzik.

 

Módosítás: 2023.08.16 11:51