Szerző: KardioKözpont

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktor létezik, amely szerepet játszhat a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

A gyakori fejfájás okai

A fejfájás kivizsgálása egy nagyon összetett orvosi feladat, hiszen a kiváltó okok elég különbözőek lehetnek:

  • izomgörcs
  • fogászati problémák
  • magas vérnyomás
  • vércukor problémák
  • pajzsmirigy betegség
  • fül-orr-gégészeti gyulladás

Ezeket háziorvosával konzultálva tudja kiszűrni. Amennyiben kardiológiai problémára gyanakodnak, úgy javasolt egy teljeskörű kardiológiai kivizsgáláson részt venni, hiszen a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a magas vérnyomás okozhat fejfájásos tünetet. 

Kapcsolódó cikkünk

Szív Világnap - figyeljünk a szívritmuszavarokra

Szív Világnap - figyeljünk a szívritmuszavarokra

Szinte népbetegségnek számít a magas vérnyomás, és egyre többen érzik, hogy „rendetlenkedik a szívük” – derül ki egy friss kutatásból. Csak a szapora szívverés utalhat szívritmuszavarra? Minden kimaradó szívverés veszélyes?  Mi lehet tenni, ha a kardiológiai vizsgálat ideje alatt nem jelentkezik a tünet? Nyitottak lennének a megkérdezettek egy 7 napos Holter EKG vizsgálatra? Ezekre a kérdésekre kerestünk választ a kutatás és dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta segítségével.

Módosítás: 2022.08.29 09:31