Dr. Müller Gábor kardiológus szakmai önéletrajza

Tanulmányok:

  • SOTE Általános Orvostudományi Kar (általános orvos) 1987-1992
  • SOTE (belgyógyászat szakvizsga) 1992
  • SOTE (kardiológiai szakvizsga) 1994

Egyéb képzettség, végzettség:

  • Felnőtt transoesophageális echokardiográfia liszenc vizsga
  • Felnőtt transtorakalis echokardiográfia liszenc vizsga

Munkahelyek, beosztás:

1989-2007 - BM Központi Kórház, Budapest, részlegvezető főorvos Kardiológia

2007-2008 - Állami Egészségügyi Központ Budapest, részlegvezető főorvos (Kardiológiai Intenzív)

2008-2009 - Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa, osztályvezető-helyettes Kardiológiai Osztály

2009-2018 - Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Kardiológia Osztály Eger, Osztályvezető Főorvos

2018-2020 - Semmelweis Egyetem II.Belklinika Klinikai, főorvos osztályvezető

2020-jelenleg is - Semmelweis Egyetem Hematológiai és Belgyógyászati Klinika, Klinikai Főorvos osztályvezető

Nyelvismeret:

  • Angol

Szakmai munka:

  • Egri Kardiológiai Napok szervezése

Panaszok amelyekkel hozzánk fordulhat:

  • magas vérnyomás,
  • vérnyomás-ingadozás
  • fejfájás,
  • szédülés, bizonytalan járás,
  • mellkasi fájdalom,
  • szapora pulzus, alacsony pulzus,
  • erős szívdobogásérzés

Dr. Müller Gábor kardiológiai magánrendelése Budapesten a KardioKözpontban elérhető magánorvosi környezetben.

Kapcsolódó cikkeink

Szívbillentyű problémák is okozhatják a szívzörejt

Nem minden szívzörej jelent a későbbiekben gondot, de fontos megérteni a lehetséges kapcsolatot a szívzörej és a szívbillentyű problémák közt. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa arra hívta a figyelmet, hogy mivel a zörejek  legnagyobb része a billentyűk elváltozásából származik, a rendszeres kardiológiai kivizsgálás még tünetmentesség esetén is fontos lehet.

Orvos válaszol

Tisztel Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni ,hogy szívritmuszavar ,amit nem érzek ,okozhatja -e az alacsony vérnyomást mint 113/ 43 vagy 84/55,97/51 vagy 89/ 40 is volt. Olyan vagyok napközben is mintha ébren aludnék .Mondennapossá vált ez nálam, ezek a bealváshoz hasonló tünetek szinte egész nap. Volt egy 5 perces mérés eltéréssel ,hogy 98/ 51 ből ugrott 150/79 108 -as pulzusra, aztán szépen visszament alacsony értékre .2016- ban ablatio volt nekem ,ingervezetési zavartól 200- al ment a szivem.Gyógyszert nem szedek sikeres volt a beavatkozás.Kiújult egy inger, amit nem is éreztem ,az Ekg - n volt látható ,de közel az av- blokkhoz ,ezért az nem ablalható. Veszélyes- e ha ennyire alacsony lett a véfnyomásom? Sajnos befolyásolja a munkaképességemet ,gyengeséget érzek .Válaszát köszönöm szépen.

dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Kovács Éva!

Igen, okozhatja a ritmuszavara az alacsony vérnyomást. Mindenképpen ajánlom, hogy minél előbb keresse fel az ablációt végző orvosát, ui. ki kell vizsgálni, hogy milyen ritmuszavar áll a háttérben. Lehet, hogy újabb abláció, esetleg pacemaker beültetése szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Addig magyarázott míg mindent megértettem

Nagyon elégedett vagyok az időpont betartásával. Biztonság érzetetet adott a korrekt vizsgálat, emberi hangnem, anemnézis feltárása sietség nélkül. A problémám megoldásában együtt működés ( érthető nyelven) a Doktor Úr részéről. Addig magyarázott míg mindent megértettem. Vázolta a jövőben tenni valóimat és lehetőségeimet. Köszönöm

További vélemények

Kapcsolódó videók

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat