Szapora szívverés, magas pulzus
Szapora szívverés, magas pulzus

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére. Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikófaktort létezik amelyek szerepet játszhatnak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhetővé válnak.

I. Ritmuszavar vizsgálati csomag

II. Szapora szívverés, magas pulzus

 

A Ritmuszavar vizsgálati csomag tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • nagylabor vizsgálat ( benne vércukor, ionok, máj, -és vesefunkció, vérkép, vizelet, pajzsmirigy funkció)
  • pajzsmirigy ultrahang
  • nyugalmi ekg
  • 24 órás Holter ekg

Amennyiben gyorsabb vagy lassabb szívverést tapasztal, extra dobbanásokat észlel illetve úgy érzi, hogy ki hagy a szívverése jelentkezzen Ritmuszavar vizsgálati csomagunkra!

Szapora szívverés, magas pulzus

Szapora pulzus meghatározása a >120 ütés/perc érték, nyugalmi állapotban. Ha ezen érték felett van esetleg <40 ütés/perc alatt van akkor azonnal forduljon orvoshoz, azonnali orvosi beavatkozás szükséges. Továbbá ha minden kiváltó ok nélkül 2-3 napon keresztül mért pulzus száma átlagban 100 ütés/perc felett van vizsgáltassa ki magát kardiológussal. A szapora szabálytalan pulzust több kardiológiai betegség is okozhatja ennek kiderítése és megszűntetése minden esetben kardiológus feladata.

Nagyon sokfajta ritmuszavar van (közel 100). Elkülöníteni csak ekg-val lehet.Ezek egy része jár csak szapora szívműködéssel. ( ritmuszavar a súlyosan lassú is!). Az egyik csoporjuk, amikor 1-1 erős ütést, dobbanást, vagy hosszabb szünetet észlel a beteg. Ezek általában ún. extrasystolék. Másik csoportjuk, amikor hosszabb-rövidebb ideig szapora a szívműködés ( 100/min felett). Ha ez a nagyon szapora és kellemetlen szívműködés sokáig áll fenn, akkor orvshoz kell fordulni, vagy mentőt kell hívni.Különösen akkor, ha  más tünetek is társulnak hozzá (hányinger, szédülés, de a fájdalom nem jellemző ilyenkor).

Bejelentkezés

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

+36 70 610 3847

FACEBOOK CSOPORTOK