Szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés

Szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés
Szerző: kardiokozpont.hu Létrehozva: 2017.08.01 12:22 Módosítva: 2018.08.15 06:52

Szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés 

A szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés kivizsgálása

 

Szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés

A szédülés tarthat rövid ideig, bár ilyenkor időről időre visszatérhet, súlyosabb esetekben – több más tünet mellett – hányás és hányinger, ájulásérzet, általános elbizonytalanodás is kísérheti. A szédülést, gyengeséget, hirtelen eszméletvesztést kiválthatja vérnyomás ingadozás vagy valamilyen szívbetegség is.

Ha önnél már többször előfordult és a vércukor szintjével nincsenek gondok mielőbbi kardiológiai kivizsgálás a javaslat, hiszen egy egyszerűbb vérnyomásbeállításon túl számos kardiológiai oka lehet akár angina, szívritmus zavar vagy kisebb szívinfarktus (nem feltétlen kell mellkasi fájdalommal járjon). Amennyiben a kardiológiai kivizsgálás nem állapítja meg a szédülés kiváltó okát, úgy a Budapesti Fül-orr-gége Központ szédülés specialistája veszi át a páciens gondozását. 

Ájulást a vérnyomás hirtelen csökkenése, keringési rendellenességek is okozhat.

Ha többször előfordultak panaszok válaszza a Budai KardioKözpont szakorvosai által összeállított  Általános kardiológiai vizsgálati csomagot. 

 

A szédülés, gyengeség, hirtelen eszméletvesztés kivizsgálása

Az Általános kardiológiai vizsgálati csomag tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi EKG
  • BMI
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, koleszterin,vesefunkciók, májfunkciók, pajzsmirigyműködés, vérkép, vizelet)
  • arteriográfia

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére.
Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikófaktort létezik amelyek szerepet játszhatnak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhetővé válnak.

Bejelentkezés

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

+36 70 610 3847

FACEBOOK CSOPORTOK