Szorító mellkasi fájdalom
Szorító mellkasi fájdalom

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére.

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

Szorító mellkasi fájdalom

Általában szívkoszorúér betegség jele, jellemzően terhelésre jelentkezik. Ha pihenésre az állapot javul és a szorító érzés elmúlik akkor ezt általában angina (szív koszorúér szűkület) okozza. Mindenféle képpen forduljon szakorvoshoz aki megkezdi az ön kezelését.
Amennyiben a fellépő szorító, fájó érzés pihentetés hatására sem csökken néhány percen belül, Önnek azonnali ellátásra lehet szüksége ezért egyeztessen háziorvosával vagy a központi ügyelettel telefonon.  A szívinfarktus magas halálozási aránnyal járó állapot, mindenképpen kórházi ellátás szükséges. 

 

Ha tartósan nyomó, szúró mellkasi panaszt észlel és gyors megoldást keres tünteire, jelentkezzen be Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunkra.

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunk" tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi ekg
  • terheléses ekg
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, ionok, máj -és vesefunkció, vérkép, vizelet)

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag" specialistája: Dr. Vaskó Péter, Dr. Svéd János

 

Bejelentkezés a Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagra!

 

Budai KardioKözpont

Részletekért az alábbi telefonszámon keresheti Központunkat:

+36 70 610 3847

 

 

Amennyiben a tipusos mellkasi fájdalom (szegycsont mögött) hosszú percekig fennáll és különösen akkor, ha az bal karba, nyakba sugárzik, verejtékezés, rendkivül rossz közérzet, szorongás vagy halálfélelem kíséri, akkor mentőt kell hívni!

A hirtelen kezdődő és spontán megszünő mellkasi fájdalom esetén kardiológiai kivizsgálás szükséges!