Ha tartósan nyomó, szúró mellkasi panaszt észlel és gyors megoldást keres tünteire, jelentkezzen be Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunkra.

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunk" tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi ekg
  • terheléses ekg
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, ionok, máj -és vesefunkció, vérkép, vizelet)

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

Szorító mellkasi fájdalom

Általában szívkoszorúér betegség jele, jellemzően terhelésre jelentkezik. Ha pihenésre az állapot javul és a szorító érzés elmúlik akkor ezt általában angina (szív koszorúér szűkület) okozza. Mindenféle képpen forduljon szakorvoshoz aki megkezdi az ön kezelését.
Amennyiben a fellépő szorító, fájó érzés pihentetés hatására sem csökken néhány percen belül, Önnek azonnali ellátásra lehet szüksége ezért egyeztessen háziorvosával vagy a központi ügyelettel telefonon.  A szívinfarktus magas halálozási aránnyal járó állapot, mindenképpen kórházi ellátás szükséges. 

Amennyiben a tipusos mellkasi fájdalom (szegycsont mögött) hosszú percekig fennáll és különösen akkor, ha az bal karba, nyakba sugárzik, verejtékezés, rendkivül rossz közérzet, szorongás vagy halálfélelem kíséri, akkor mentőt kell hívni!

A hirtelen kezdődő és spontán megszünő mellkasi fájdalom esetén kardiológiai kivizsgálás szükséges!

A stressz okozta szorító mellkasi fájdalom kezelésében pszichológusunk is tud segíteni. További információt ide kattintva érhet el.

Csatlakozzon Ön is Szívbetegséggel-teljeses életet Facebook csoportunkhoz! A közösségben egymás támogatásával és a Budai KardioKözpont szakmai hátterével kap hasznos tanácsokat! 

Facebook csoport: Szívbetegséggel - teljes életet

Facebook oldal: Kardioközpont

Téma szakértője

Specialitások:

Kapcsolódó cikkünk

Szívprobléma a negyvenesek romló teljesítménye mögött?

Szívprobléma a negyvenesek romló teljesítménye mögött?

Ha elmúlt 40 és azt veszi észre, hogy korábbi edzésteljesítménye csökken, esetleg a lépcsőzés meríti ki jobban, mint korábban, vagy mellkasi szorítást érez, elképzelhető, hogy szívproblémák állnak a háttérben. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a figyelmeztető tünetekre és a kivizsgálás lépéseire hívta fel a figyelmet.

Létrehozás ideje: 2017.08.01
Utolsó módosítás: 2022.07.18