Szorító mellkasi fájdalom

Szorító mellkasi fájdalom

Létrehozva: 2017.08.01 11:54 Módosítva: 2021.11.15 11:42

 

Ha tartósan nyomó, szúró mellkasi panaszt észlel és gyors megoldást keres tünteire, jelentkezzen be Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunkra.

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunk" tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi ekg
  • terheléses ekg
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, ionok, máj -és vesefunkció, vérkép, vizelet)

A "Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag" specialistája: Dr. Vaskó Péter, Dr. Svéd János

 

Bejelentkezés a Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagra!

 

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

Részletekért az alábbi telefonszámon keresheti Központunkat:

+36 70 610 3847

 

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

Szorító mellkasi fájdalom

Általában szívkoszorúér betegség jele, jellemzően terhelésre jelentkezik. Ha pihenésre az állapot javul és a szorító érzés elmúlik akkor ezt általában angina (szív koszorúér szűkület) okozza. Mindenféle képpen forduljon szakorvoshoz aki megkezdi az ön kezelését.
Amennyiben a fellépő szorító, fájó érzés pihentetés hatására sem csökken néhány percen belül, Önnek azonnali ellátásra lehet szüksége ezért egyeztessen háziorvosával vagy a központi ügyelettel telefonon.  A szívinfarktus magas halálozási aránnyal járó állapot, mindenképpen kórházi ellátás szükséges. 

Amennyiben a tipusos mellkasi fájdalom (szegycsont mögött) hosszú percekig fennáll és különösen akkor, ha az bal karba, nyakba sugárzik, verejtékezés, rendkivül rossz közérzet, szorongás vagy halálfélelem kíséri, akkor mentőt kell hívni!

A hirtelen kezdődő és spontán megszünő mellkasi fájdalom esetén kardiológiai kivizsgálás szükséges!

 

A stressz okozta szorító mellkasi fájdalom kezelésében pszichológusunk is tud segíteni. További információt ide kattintva érhet el.

 

Csatlakozzon Ön is Szívbetegséggel-teljeses életet Facebook csoportunkhoz! A közösségben egymás támogatásával és a Budai KardioKözpont szakmai hátterével kap hasznos tanácsokat! 

Facebook csoport: Szívbetegséggel - teljes életet

Facebook oldal: Kardioközpont

Téma szakértői

dr. Müller Gábor

dr. Müller Gábor

belgyógyász, kardiológus
dr. Vaskó Péter

dr. Vaskó Péter

kardiológus, belgyógyász
C3 Holter EKG

C3 Holter EKG

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!