Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot! 2 hete minden egyes nap nagyon fáj a szívem, a szívem körül is. A karom vállam hátam is. Sokszor annyira fáj hogy el ájulok. Össze esek.
Azt szeretném kérdezni mitől lehet ez? Tudom orvoshoz kellene fordulnom de a gyerekektől nehéz. Félek komoly a probélma. Sokszor fáradt vagyok.túlságosan is. Már nem tudom mit csináljak a minden napos fájdalom miatt.
Előre is köszönöm a válaszát. (23 éves édesanya . )
Kedves Paliga Panna!


A leírt panaszok hátterében nagyon sok betegség állhat. Ennek kiderítése csak orvosi vizsgálatok elvégzése után lehetséges.
Ezért javaslom egy belgyógyászati, kardiológiai vizsgálat elvégzését Ambulanciánkon, amiben készséggel segítünk.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
24 órás Holter Ekg leletemen a QT 467, QTC 527. Máskor nyugalmi Ekg alkalmával 468 volt a QT. A kérdésem az lenne, hogy ez az érték nem magas-e, van-e valamilyen teendő? Kardiológián annyit mondtak, hogy emelt dózisú magnéziumot szedjek.

Válaszát köszönöm!
Tisztelettel
Huszár Kinga
Kedves Kinga !

A hosszú QT lehet veleszületett, ill. szerzett. A szerzett hosszú QT kialakulása különböző okokra vezethető vissza, melyek részletes kardiológiai vizsgálattal tárhatók fel.

Mindenképpen részletes kardiológiai kivizsgálást javasolok. Amennyiben igényli, készséggel állunk rendelkezésére Kardiológiai Központunkban.

Tisztelettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Dr.! Akkor is vehetek be 0.25-ös frontint ha 128/75 a pulzusom, de nyom a fejem este, nem tudok aludni, kicsit szédelgek? Nem viszi még lejjebb a pulzust? Köszönöm!
Kedves Dominika!

A Frontin (alprazolam) szorongáscsökkentő gyógyszer, melynek alkalmazása pszichés feszültség, nyugtalanság esetén jön szóba elsősorban. A fejfájás, alvászavar, szédülékenység miatt neurológiai vizsgálat javasolt. A gyógyszer hatására egyébként enyhén csökkenhet a vérnyomás (a megadott paraméter 128/75 egy vérnyomás-érték) és a pulzus is.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Kardio Központ!
59 éves vagyok, sportolói háttérrel rendelkezem, jelenleg is testmozgásban aktív életet élek.
2 éve egy EKG vizsgálatomon szapora szívveréssel együtt járó ritmuszavart diagnosztizáltak nálam, ami pár óra múlva aztán magától megszűnt. Vérhígítót írtak fel, majd pár nap múlva ismét EKG-ra mentem és szívultrahang vizsgálatom is volt. Kiderült, hogy szívem jó állapotban van, különösebb rendellenesség nem tapasztalható. Ablációt javasoltak, melyet pár hét múlva sikeresen el is végeztek rajtam. Napi 2,5mg bisoblock szedését írták elő és 300mg Rytmonorm egyszeri beszedését, amint a ritmuszavar ismét előjön. A bisoblock szedése óta a nyugalmi pulzusom (ami egyébként is alacsony volt a sportolói háttér miatt) 50 bpm alá csökkent, orvosaim azt mondták, ha nincs panaszom, ez nem probléma.
3 hónapig panasz mentes voltam, a 24 órás EKG-m is negatív volt, de később aztán fokozatosan újra és újra előjött a probléma.
Jelenleg napi 1x2,5mg Bisoblock és napi 2x150mg Rytmonorm szedése mellett is kb. 2 hetente előjön a szapora szívveréssel járó ritmuszavar, mely 600mg rytmonorm egyszeri beszedésével 12 órán belül elmúlik. Félévente járok kardiólógiai vizsgálatra, a szívem semmilyen szervi problémát nem mutat, de a gyógyszerek szedése miatt általában sinus bradikardiám van. A bradikardia általában napról napra fokozódik, amint a nyugalmi pulzusom 40bpm körüli értékre csökken (általában 2 hét alatt), a szapora szívverés ismét beindul. Ez általában váratlanul történik, nincs semmilyen tevékenységemmel összefüggésben. Olyan ez, mint egy ördögi kör, mintha a szívem be akarná hozni a lassú szívverés miatti lemaradást, ezért időnként beindul, hogy pótolja az oxigén bevitelt?
Vajon van ebben valami igazság?
Van olyan gyógyszer a Bisoblock és a Rytmonorm helyett erre a problémára, ami nem okoz bradikardiát?
Válaszukat előre is köszönöm,
Tamás
Kedves Tamás!

Azok alapján amit leírt,én az abláció megismétlését javasolnám.Az első abláció után az esetek egy részében újra előjön a ritmuszavar.Megismételt beavatkozás után erre kisebb az esély.Ez az Ön esetében annál inkább így van,mert ideális gyógyszerbeállítás nehezen tűnik kivitelezhetőnek a néha lassú,néha gyors szívműködés miatt.(ilyenkor néha végleges pacemaker beültetésre is szükség lehet,de ebben az esetben ezt vs.el lehet kerülni).

üdvözlettel dr.Müller Gábor
dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor kardiológus
Üdvözlöm, Kérdésem a Covarex - AS 5 mg-os filmtablettával kapcsolatos.
Januárban elkezdtem hányni, szédülni és nagyon magas lett a vérnyomásom, 200-ig is felment, utána visszazuhant 90-ig. Volt, hogy pár percen belül és magától, naponta többször megismétlődött.
Februárban ez megismétlődött, voltam kivizsgálásokon, de semmit nem állapítottak meg, mindent rendben találtak, csak a vérnyomást nem.
A háziorvos covarexet írt fel, napi 1 szemet.
Nekem nyáron elég volt fél szem is, ezt egyeztettem az orvossal, most is ennyit szedek.
Szeptemberben ismét rosszul lettem, hánytam szédültem, többszöri székletem is volt, ami hígabb, de nem hasmenés formájában jelentkezett és látás problémáim is lettek.
A szédülés mai napig megmaradt. Hol azért szédülök, mert nagyon alacsony a vérnyomásom, hol azért, mert elkezd emelkedni és estére 150-170-ig is felmegy a pulzus is sokszor ingadozik.
Kérdésem, amikor reggelente nagyon alacsony a vérnyomásom, 90-105 között van, akkor beszedhetem a covarexet?
Ilyenkor meg szoktam várni, hogy kicsit feljebb menjen 115- 125 közé és 11-13 óra között veszem be. Nem tudom, mennyi idő alatt kezd hatni és milyen hosszan tart a hatása? Ha, így veszem be, akkor este 130-140 között van a vérnyomásom.
Reggel, azért nem merem bevenni, mert 90-100 körül van, akkor is nagyon szédülök, a szívemnél nyom és többször előfordult már szívritmuszavar is, de soha nem tudták még EKG-val kimutatni. Kettő napja, a nyakam alatt középen, többször olyan, mintha valamit rátettek volna a mellkasomra. Vesesüllyedésem is van., a vesevezeték ezért meg van törve.
Mikor, nagyon felugrott a vérnyomásom, utána napokban nehezen ment a gondolkodás, és nagyon fáradt lettem, ez kicsit megijeszt és az is, hogy kb 3 hete /azóta, amióta rosszul lettem/ sokat szédülök, hol azért mert alacsony, hol azért, mert magas vagy emelkedik a vérnyomásom.
Ha, kisebb stressz ér, vagy izgulok valamiért, de a számítógép előtt is felmegy a vérnyomásom, ha dolgozom, vagy ha olvasok, akkor is. Súlyom megfelel a magasságomhoz, 158 cm/ 53 kg, korom 59. éves vagyok. Megfelelő mennyiségű vizet iszok, és igyekszem egészségesebben és vegyesen táplálkozni. Mellékvesét még nem vizsgálták. Koponya ct volt, labor, szemvizsgálat, kardiológia, neurológia.
A leírtak, ismeretében mit javasolnak, hogyan szedjem a Covarexet?
Kedves Erika!

A gyógyszeres vérnyomáscsökkentő kezelés hatásának ellenőrzéséhez szükséges lenne egy 24 órás vérnyomásmérő készülék felhelyezése és a mérési eredmények kiértékelése. Ezek ismeretében lehet a gyógyszer adagjáról és napi elosztásáról is nyilatkozni.

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyám (81 éves) mivel folyamatosan vérhigítót kell szednie volt kontroll vizsgálaton. Az orvos a következőket írta le az ambuláns lapra Vélemény/Javaslathoz: Normotoniás, manifeszt keringési elégtelenség nics. Panaszt negál. EKG-tachyarrh., balszárblock. Mérs. csökkent balkamra functió. Ezután írta a gyógyszereit, amit idáig is szedett. Az lenne a kérdésem, hogy ez a diagnozis mit jelent, mert az orvos semmit nem mondott anyukámnak. Előre is köszönöm szíves válaszát.
Tisztelt Simon Andrea!

Normotonia: azt jelenti hogy normális a vérnyomása. Manifeszt keringési elégtelensége nincs: a szív mindkét kamrájának olyan a pumpateljesítménye, hogy nem észlelhető perifériás oedema, azaz lábdagadás nincsen, és a tüdők felett sem hallható szívelégtelenségre utaló hallgatózási lelet. Tachyarrhythmia: a "vérhígító" kezelést szükségessé tévő ritmuszavar (pitvarfibrilláció) miatt viszonylag magasabb a kamrai összehúzódások száma (ez nem feltétlenül azonos a pulzusszámmal). Balszárblock: a szív egyik fő ingerületvezető pályájának a működéskiesése (pl. korábbi szívinfarktus vagy egyéb szívizom-betegség miatt)

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Üdvözlöm!
Ct vizsgálat kimutatta, hogy a pericardiumban, a jobb szívfél mellett 3-4 mm vastag pleuralis folyadék látható. Nem mondtak ezzel kapcsolatban semmit. Laikuskénk nem tudom, hogy forduljak-e orvoshoz, vagy csak ellenőrizni kell pár havonta. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Fné Anita
Tisztelt Fábiánné Anita!

A 3-4 mm pericardiális folyadék még nem jelent betegséget.

Tisztelettel:
Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Üdvözlöm!
Munkahelyemen rossz volt az EKG-m. Elküldött a háziorvosom belgyógyászatra meg laborba. Nincs baj a vérképemmel, viszont még mindig ott van a plusz szívverés az EKG-men. Napi 2 energiaitalt fogyasztottam, most leálltam vele mert azt mondják attól van....Mennyi idő még helyre áll a szívem ha az okozta a problémát? Mert ha várok annyit és nem áll helyre visszamennék, bár nem mondták, hogy mennyek. Még azt is mondták, hogy szedjek B6-ot elkezdtem szedni azt is.
26 éves nő.
Kedves Danyi Nikolett!

A jelzett panasz az energiaital-fogyasztással (magas koffein-bevitellel) állhat összefüggésben. Az Ön által írt "plusz szívverés" ún. extrasystolia. Az energiaital elhagyása után általában néhány napon belül megszűnnek a panaszok. Napi 400 mg Magnesium segithet. Ha tartósnak bizonyul a panasz akkor kardiológiai vizsgálat javasolt.

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr!
14 éves lányom anorexiás. Holter vizsgálat éjszakai 32 frekvenciát mutatott ki. Napközben is 45-50 a max. Vérnyomása is alacsony 96/60 közül mozog. Jelenleg 178 cm magas 46 kg. Néha szédül. Ájulása eszmélet vesztése nem volt. Sokat kell noszogatni, hogy egyen. Az elmúlt napokban többet evett mint előzőleg. A héten nem csökkent a súlya. Folyadék fogyasztása is alacsony. Mindig is egy edzett szuper csaj volt. Jelenleg le van tiltva minden mozgasról. Gyerek kardiológus elmondása szerint már nem csak a vazizmaból veszít hanem a szivizmaból is. Holnap reggel viszem gasztroenterologiara. Vérvétel is lesz, sokretűbb mint amit a gyerekorvos tud kérni.A szívével milyen rövid és hosszú távú problémák lehetnek? Szövődmények? Jelenleg az országban hol foglalkoznak mind mentálisan mind testileg érdemben ilyen problémával rendelkező gyermekekkel? Sajnos a városunkban ahol élünk nem. A Vadaskertben volt már, de ha csökkennek az értékei oda nem mehet. Mit javasol ? Meddig várhatok? Rendszeresen jár járunk pszichológushoz, család terápiára. Kineziológushoz. Aggódom érte. Segítségét előre is köszönöm! Anyuka
Kedves Bea!

Az anorexia nervosa hatékony kezelés nélkül progressziv lefolyású és sajnos rossz prognózisú betegség. Véleményem szerint nem a szövődményként jelentkező szervi érintettség vizsgálatai (kardiológus, gasztroenterológus, vérvétel, stb) az elsődlegesek, hanem egy sürgős pszichiátriai vizsgálat és kezelés.
Javaslom hogy keressék fel sürgősséggel valamelyik egyetemi központban a pszichiátriai klinikát (gyermek-pszichiatriat) ahol evészavarokkal foglalkoznak és a kislány mielőbb hatékony kezelésben részesülhet.

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Cím !
2019 decemberben, volt infarktusom, és katéteres műtétem volt.
Kaptam , 4 db gyógyszerkibocsájtó Stentet.
2db Xience Sierra
1 db Cer8Evo
1db Orsiro ... típusú
Ezek a Stentek, milyen anyagból készültek?
Fém, mágnesezhető, vagy műanyag ?
Azért kérdezem, mert becsípődött, a derekam, ( lumbágó, isiász ),
Már két hete szenvedek, mert zsibbad a jobb lábam, nem bírok kiegyenesedni, stb.
A Neurológus, elküldött CT-re, de, szóba jött, az MR , MRI vizsgálat is .
Tehát, lehet- e nekem, ezekkel a Stentekkel, CT, vagy MR vizsgálaton részt venni ?
Kiírtak, még , 10 nap Fizioterápiát is.
Szóval, lesz- e , valami bajom, ezeken a vizsgálatokon , és terápián ?
Válaszukat, nagyon várom !
Tisztelettel: Csaba
Tisztelt Boros Csaba!

A koszorúerekbe beültetett stentek nem képezik sem CT, sem MRI vizsgálatok ellenjavallatát, mindkettő elvégezhető, és fiziotherapia is alkalmazható.

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

Prima Medica Egészséghálózat