Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kb.1 hete vettem észre hogy magas vérnyomás,fejfájás közben orrvérzés néha szédülés!Mostanábban elkezdtem tornászni ha a lábaimat nagyon magasra probálom emelni mint aki gyertyát csinál olyan mintha a fejem szétrobbana minden vér oda todul!Gondolom ez nem jó jel igaz a súlyomal is probléma van 172cm magas vagyok és 105 kg!Segítséget vagy tanacsot szeretnék kérni!!!
Kedves Zsugonicsné Balogh Anasztázia!



A szédülés, fejfájás, orrvérzés a magasvérnyomás gyakori tünetei.A tornáról hosszabb távon semmiképp nem beszélném le, de előtte mindenképpen kivisgálás szükséges, esetlegesen gyógyszerbeállítás a mért vérnyomásértékek alapján.Néhány alapvető vizsgálatot minden hypertóniás páciensnél szükséges elvégezni .(laborvizsgálat, szemészet, hasi és szív ultrahangvizsgálat talán a legfontosabbak).A rendszeres fizikai aktivitás, testsúlycsökkentés , diéta tartása szintén elengethetetlen része az eredményes kezelésnek.Mindezekben szívesen segítünk Önnek személyes konsultációval is.



Üdvözlettel:

dr Müller Gábor
dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor kardiológus
Kedves doktor Úr! Szív Mr vizsgálatot szeretnék csináltatni, és azt szeretném megkérdezni öntől, hogy ivabradine hatóanyagú gyógyszert szedek, erre kaphatok-e kontrasztanyagot a szív mr miatt? Nem hat egymásra a kettő, nem tud rosszullétet okozni? Mitrális prolapsusom van, és kissé átereszt a billentyűm. Fiatal vagyok, 7 éve szedek gyógyszert kb. eddig senki nem kért mr vizsgálatot, most magánúton csináltatnám, mert minden nap szúr a mellkasom, és felpörög nagyon a szívem hiába szedek gyógyszert, csak szenvedek. Válaszát előre is köszönöm szépen!
Kedves Gréta!



A mitrális prolapsus enyhe eseteiben az Mr-vizsgálat nem képezi a kivisgálás kötelező részét,ennek a szív ultrahang az alapja.Természetesen az Mr-vizsgálat plusz információkat adhat a szívbillentyűkről, a szívizom állapotáról.Ritmuszavarok azonban enyhe esetekben is előfordulhatnak, ilyenkor gyógyszeres kezelés, életmódrendezés javasolt.

Ivabradin hatóanyagú gyógyszer nem akadálya a szív-MR-vizsgálatnak.A vizsgálattal kapcsolatban pontos tájékoztatót fog kapni a centrumtól, ahol a vizsgálatra majd bejelentkezik.



Üdvözlettel:



dr Müller Gábor
dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor kardiológus
Tisztelt Doktorok!

HOCM et diagnosztizàltak . 35mm es szivizom megnagyobodàssal. Ezt csak szivizom faragàssal.lehet műteni?Ez mennyire veszèlyes műtèt?Mik lehetnek a szövödmènyek?Mennyi a gyògyulàsi esèlyem?32 èves fèrfi vagyok. Vàlaszukat köszönöm Zsolt
Kedves Zsolt!



A hypertrophiás cardiomyopathia (HCM), egy viszonylag gyakori, genetikailag is örökölhető szívbetegség, amelynek több formája is lehet.Ezek közül az egyik a szíven belül kifolyási akadályt (obtrukciót) okoz-ezt nevezzük HOCM-nek. A lényeg minden esetben a szívizom kóros megvastagodása.A betegség többféle panaszt is okozhat a mellkasi fájdalomtól kezdve a ritmuszavarokig.Szerencsére a betegek egy része hosszú ideig stabil lehet.A kórkép kezelése gyógyszeres, válogatott esetekben beültetett defibrillátorra is szükség lehet.Súlyos formában a szívizommegvastagodás csökkentése jön szóba sebészileg, vagy katéteres úton.A betegek kezelése, nyomonkövetése mindenképpen kardiológus feladata, szükség esetén erre szakosodott centrumban. Természetesen szakvélemény tekintetében mi is szívesen állunk rendelkezésre.



Üdvözlettel:



dr Müller Gábor
dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor kardiológus
Tisztelt Dr.!

Kérdésem az lenne hogy vettem egy pulzusmérő órát.

Ami esetenként 47 es pillanatnyi pulzust mér majd felugrik 90-re mindez séta közben történik.

Ilyenkor légszomj érzésem van.

Naponta ez 1-szer 2-szer fordul elő.

Legfőképpen fekvés közben van légszomjam.

Voltam már teljes kivizsgáláson de azt mondják nem szív eredetű a panaszom.

Volt már olyan is h éjszaka egy lassú bedobbanás után 170-el ment a pulzus.

Nagyon rémísztő ez igy 33 évesen. 3 éve terhességi mérgezést kaptam azóta vannak promlémáim.

Ön szerint mit tehetnék?

Már panangint is szedek meg sok más vitamint.

Köszönöm válaszát
Tisztelt Kecskésné Nyári Tímea!



Köszönöm szépen a megkeresést.



A fenti tünetek miatt legalább egyszer, de lehet hogy ismételten is el kell végezni egy 24 órás ekg-t.



Üdvözlettel:



dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Pacemakeres vagyok 2 hete. Nagyjából túnetmentesen. Érdeklődnék mikortól tömegközlekedhetek ill. normálisan terhelhetek élhetek vele? Köszönöm
Tisztelt Rita!



Köszönöm szépen a megkeresést.



A pecemaker beültetés után szinte rögtön lehet a tömegközlekedést használni és a korábbiaknak megfelelő terhelést végezni, amennyiben a seb begyógyult.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő!

Nyári nyaralásunkat kb.900 m körüli hegyvidékre tervezzük Ausztriába. Vérnyomásomra több éve gyógyszert szedek, így is időnként felmegy. Gyógyszerek: Coverex AS 5 mg fele reggel és du. 5 mg Concor negyedét veszem be.

Kérdésem: elmehetek-e ilyen magasságra nyaralni felvo ókkal mehetek-e 2000 m alatti hegyekre?

Köszönöm, ha válaszol!
Tisztelt Bánsági Zsóka!



Köszönöm szépen a megkeresést.

Igen felmehet, mert ilyen magasság nem jelent veszélyt a keringésre.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő, tavaly novemberben psvt miatt katéteres ablációt végeztek Szegeden, azóta jól vagyok. Kérdésem az lenne, hogy végezhetek e súlyzós illetve kardió edzéseket? Válaszát megköszönném.
Tisztelt Kornélia Wilheim!







Köszönöm megtisztelő bizalmát.



Leírása alapján a műtét óta panaszmentes, ennek megfelelően tudok ajánlani mozgás programot.



Mindenképpen kardio és erősítő edzést végzését javaslok: hetente 30-60 perc, de legalább 150 perc dinamikus mozgás végzése lenne ideális ( pl. úszás 6 km/ó sebességgel történő futás, kerékpározás, Nordic walking stb. ), melyet heti 2 alkalommal kis súlyokkal történő erősítő edzéssel egészíteném ki a nagy izmok területén 10-15-s ismétléssel.



Személyre szabott edzéstervet akkor tudnék javasolni, ha egy állapot felmérést végeznénk.



Remélem, tudtam segíteni! Amennyiben pontosabb edzéstervet szeretne, kérem keresse fel bizalommal Sportkardiológiai Központunkat!







Üdvözlettel:







Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt dr. Sztancsik Ilona !

Szívritmus zavarom már gyerek koromban is volt elvétve,mire felnőtt lettem rendszeressé vált és magas vérnyomásom! kb 5 évvel ezelőtt voltam a cardiologusnál és most megint elmentem ! Megállapította hogy enyhe fokú tricuspidalis insuff észlelhető! Kaptam egy gyógyszert amit nem lehet kapni (sotalex mite)Az a kérdésem ,mit lehet tenni,hogy ez rendbe jöjjön,mert teljesen kikészültem ettől!
Tisztelt Varga Henriette!







Köszönöm megtisztelő bizalmát, hogy hozzám fordult.



Pontos választ nem tudok adni, mivel a vizsgálati eredményeket, a ritmuszavar milyenségét, egyéb betegségét, ill. életkorát nem ismerem.



A leírt enyhe fokú tricuspidalis insuff. miatt nem kell aggódnia. Miután nem kapta meg a felírt Sotalolt, kérem forduljon kardiológusához, hogy milyen gyógyszert ajánl helyette!



A ritmuszavar előfordulását több tényező befolyásolhatja, pl. ion hiány, fáradtság, időjárás változás stb. Az időnként jelentkező ritmuszavarral sajnos meg kell tanulni együtt élni.



Mindenképpen életmód változtatást javaslok, pl. táplálkozási szokások megváltoztatása, rendszeres testmozgás a vizsgálati eredmények ismeretében szakember segítségével, természetesen a kardiológusa egyetértése is szükséges.



Remélem sikerült megnyugtatnom Önt!.



Jó egészséget kívánok!



Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt kórház!



Január 23-án lenne egy általános kardiológiai vizsgálatom,amihez kötelező az előzetes vérvétel.

Többbszöri próbálkozásom ellenére se sikerült elérnem a kórházat, egy nappal a vizsgálat előtt vérvételre kell mennem. Kérem mondják meg,hogy Január 22-én mikor jöhetnék a vérvételre.



Várom a válaszukat!

Üdvözlettel:



Chingsin Yii Tang

Tisztelt Chingsin Yii Tang!



Köszönjük szépen a megkeresést, elnézést kérünk a kellemetlenség miatt. A laborvizsgálatot január 22-én 08:45 rögzítettem. A csomagban szereplő nagyrutin vizsgálatot éhgyomorra kell elvégezni. A nagyrutinban szerepel vizelet vizsgálat is. Legyen kedves készüljön aznap reggel egy első vizelettel. Otthonról is hozhat magával mintát.



Üdvözlettel:

KardioKözpont
Vörös-Locherer Zita
Vörös-Locherer Zita
Tisztelt Vaskó doktor úr!

Bizonyára elkerülte a figyelmét a legutóbbi kérdésem.Én megkérdeztem Öntől,hogy átállhatok-e Sotalexről Concorra.Ön visszakérdezett,hogy milyen véralvadásgátlót szedek,én pedig megírtam,hogy napi 3 mg. Syncumart szedek.Sajnos azóta nem kaptam választ.Szíves válaszát várva,tisztelettel:Pálhegyi Ferenc
Kedves Pálhegyi Úr!



A Sotalex és a Concor is azonos csoportba (bétablokkolók) tartoznak. Ha valakinek bevált a Sotalex, akkor ezt folytani kell, nincs kardiológiai indok áttérni a Concorra.



Üdvözlettel:



dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA