Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tiszteletem.
31 Éves nő vagyok.3 napja sürgősségi voltam mellkasi fájdalommal (sűrűn van elvileg mozgásszervi és reflux) laborban troponin d dimmer jó ami meg illesztett az az ekg lelet ami nagyon megijeszt sinus tachycardia kp tengely fr: 105 pr: 160 ms qrs 80 ms v1-3-ban rsr morf isoel st-k végtagokon kordans v1-ban neg v3-6- ban poz T-k .A véleményben keskeny qrs v1-3ig rsr morf ez mit jelent?? Sok ekg készült már a keskeny qrs többször le írták de ez a v1-3ig rsr morf sose volt eddig nagyon meg vagyok ilyedve kardiológus 7 hónapja látott évente megyek mitrális prolapsuson kívül tökéletes a szívem szerinte.Mi tévő legyek ez komoly baj?vagy csak egyszerű? Nagyon félek .Sürgősségin semmit nem mondtak.Indokol kardiológiai vizsgálatot? Válaszát köszönöm.
Krisztina

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Betegünk!

Csak a saját vizsgálatunk és ekg-nk alapján tudunk véleményt mondani és tanácsot vagy gyógyszert adni. Várjuk szeretettel Ambulanciánkon.

Üdvözlettel,

Dr.Vaskó Péter
Tisztelt KardioKözpont! Doktor úr! Doktornő!
A fiam 31 éves és szívbellentyű problémája van, nem zár rendesen a billentyű és sokszor erős szívdobbanást érez olykor meg olyan mintha kihagyna a szívverés.
Pár éve kezdett neki problémát okozni, néha magasabb a vérnyomása is. Kapott is gyógyszert rá, amit egy hónapja le csetéltek concorra. Szedi is rendszeresen.
Magnéziumot is Panangint is. Most 1 hónapja ezekhez a tűnetekhez szédülés, gyengeség a testben, éjszaka is és nappal is rosszul van.Éjszaka arra ébred, hogy el gyengül a teste és ül az ágyon. Voltunk ezerszer Kardiológián, EKG is készült 24 órás illetve Holter is. Vérnyomása olykor magasabb egy kicsit. Az EKG nem mutat eltérést, de a tünetek nem múlnak. Ideges, stresszel is miatta, hogy mi lehet a probléma. E miatt kedvetlen és nagyon aggódik ő is és a család is. Most született kisbsbájuk és nem tud felhőtlenül boldog lenni, mert ez a mindennapi rosszullét nagyon aggasztja. Mit tegyünk, lassan mimdenhéten orvoshoz megyünk,és nincs meg az ok. Nagyon aggódunk. Köszönöm előre is ha tudnak segíteni!
Bordás Tiborné

dr. Jenei Zsigmond Máté

kardiológus
Kedves Érdeklődő!



A levél alapján úgy érzem a concornak tulajdonítják a panaszok egy részét. Volt már olyan beteg, akinél a concor fokozatos elhagyása segített hasonló panaszokon. Minden szempontból meg kell azonban vizsgálni a kérdést. Ha eljönnek, a vizit során közösen valószínűleg megtaláljuk a megoldást.



Üdvözlettel Jenei Zsigmond
Tisztelt Dr Úr/Nő
47 éves 65 kg -os nő vagyok. Néhány hete gyengének ,és mindig fázósnak éreztem magam ezért mérni kezdtem a vérnyomásom.150/108,137/92 140/102 -es napszakonkénti értékeket mérek hetek óta. Mit javasol szükséges lehet vizsgálat gyógyszer ilyen értékeknél?

Köszönöm megtisztelő válaszát előre is!
Gombásné Szittya Katalin

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt Hölgyem!



A leírt értékek alapján mielőbbi gyógyszeres kezelés, ill. kivizsgálás szükséges magas vérnyomás irányában.

Központunkban készséggel állunk rendelkezésére.



Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
Tisztelt Doktor úr! 5 éve volt instabil angina miatt 4 eres bypassz nyitott szívműtétem. Azóta szinte folyamatosan fáj a mellkasom. Húz, szúr, néha nyom, hol bal oldalon, hol középen hol a hátamon. Alig tudok fizikai munkát végezni. Az utóbbi egy hétben már szinte állandósult a fájdalom a hátamban, mellkasomban, bordámban bizonyos mozdulatokra, levegővételre. Január 5-én a kardiológusom echot csinált ahol egyébként nem talált különösebb eltérést, azonban azt írja: "fiziológiás mennyiségű pericardiális fluidum. " Semmilyen útravalót, tanácsot nem kaptam. Jöjjek egy év múlva. Nem lehet, hogy azonban nekem ezzel foglalkoznom kellene? Ezért vannak a fájdalmaim? Ezért fázom jobban olykor? Borzongok? Köszönöm szíves válaszát.
Kajos Gyula Attila

dr. Jenei Zsigmond Máté

kardiológus
Kedves Érdeklődő!



A leírtak alapján valószínűleg a panaszai nem szív eredetűek. A teljes kórtörténet és vizsgálata után lehet biztosat mondani. Ha gondolja jöjjön el a Kardioközpontba.



Üdvözlettel Jenei Zsigmond
Napközben normális a vérnyomásom, de nagyon gyakran arra ébredek, hogy borzasztóan fáj a fejem, vérnyomásom 150 re is felugrik.Egy idő után magától lemegy 135-re is. De volt hogy kellet bevennem tensiomin tablettát.
Háziorvosomtól kaptam Tenaxum 1 mg-os tablettát, este 1-et vegyek be.
Sajnos ettől nagyon rossz a közérzetem.Én mindig az alacsonyabb vérnyomással érzem jól magam, sokszor már a 120-nál is fáj a fejem.
Köszönöm válaszukat.
őri

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Tisztelt Kérdező,



A panaszokra tekintettel 24 órás vérnyomásmérés (ABPM vizsgalat) javasolt. Ennek eredményétől függően lehet a gyógyszeres kezelésről dönteni ill. azt optimalizálni.



Üdvözlettel



Dr. Ferenczy Peter

Tisztelt doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne önhöz, hogy napok óta magas vérnyomásom és a pulzusom. Voltak kivizsgálások, de ott negatív eredményt kaptam. Tüneteim vannak ( fulladás, szúro érzés mellkasba és szív környékén, ájulás, erős fejfájás, remegés, szédülés)
Mitől lehet ez?

Válaszát előre is köszönöm
Noel

Dr. Petróczy Natália

belgyógyász
Kedves Páciens!



Sajnos azt nem teszik leírni, hogy pontosan milyen vizsgálatok történtek. Ki lett e zárva pajzsmirigy működési zavar, vagy egyéb hormonális eltérés, van e krónikus betegsége, szed e gyógyszert? A felsorolt tüneteket akár maga a hypertonias (magas vérnyomásos) betegség is okozhatja, ami kezelendő. Amennyiben magas a vérnyomása és a pulzusa is, olyankor béta blokkoló csoportba tartozó gyógyszerekkel szoktunk kezdetni a kezelést. Feltételezem az Önt vizsgáló orvos azt már fel is ajánlotta. További információ birtokában részletes szakvéleményt tudok mondani.



Tisztelettel: Dr. Petróczy Natália
Tisztelt Doktor Úr!
Pitvarfibrilláció miatt napi 2 x 150 mg Pradaxát szedek. Az lenne a kérdésem, hogy vastagbél tükrözés vizsgálat (altatásos) miatt, hogyan módosítsak a mennyiségen, illetve kell-e ilyenkor valamilyen "ellengyógyszert" vinnem vérzés esetére? (Még nem tudom délelőtti, vagy délutáni időpontot kapok).
Köszönettel: Judit
Kocsi Judit

dr. Jenei Zsigmond Máté

kardiológus
Kedves Judit!



A pradaxát 2 nappal a vizsgálat előtt hagyja el. 48 óra teljen el az utolsó gyógyszer és a tükrözés között.



Üdvözlettel Dr Jenei Zsigmond

Mi lehet az oka,hogy estére felmegy a vérnyomásom 160/76-67 re a fejem jobb oldalán fáj,sokszor még feljebbre is kiugrik,remegés fog el, akkor múlott el,ha 12.5 mg thensiomint és 0.25mg frontint vettem be!reggel bisoprolol 5 mg és vidotin komb 5 mg ot szedek.voltam szív uh es terheléses vizsgálaton ahol enyhe billentyű meszesedést észleltek, daganatos sztómás beteg vagyok 5 éve immár hála tünet mentesen !'pajzsmirigyre szedek túlmüködésre methotyrin 5 mg ost napi felet!talán ez lehet hogy el kellene hagyni??? Köszönettel várom válaszát!
Parrag Győzőné

Dr. Petróczy Natália

belgyógyász
Kedves páciens!

Ahhoz, hogy a kérdéseire választ lehessen adni, több adatra lenne szükség. Egyrészt legalább 1 hetes vérnyomás napló adataira (automata, felkaros készülékkel, reggel-esete, karosszékben ülve 5 perc pihenő után, mérje mindkét karon, előtte 30 perccel ne fogyasszon alkoholt, koffeines italt, ne dohányozzon), mert bár nagyon ritkán, de a vérnyomás kiugrásokat úgy nevezett túlkezelt hypertonia is okozhatja. Másrészt a legutóbbi labor eredményekre.

Harmadrészt ahhoz, hogy dönteni lehessen a Metothyrin sorsáról, tudni kéne, hogy milyen a jelenlegi és a korábbi pajzsmirigy funkciós eredményei (TSH, fT3, fT4, TRAK). Egyébként meg a Metothyrin szedéséről a gondozó endokinrológusával kéne konzultálni.



Tisztelettel: Dr. Petróczy Natália
Tisztelt Dr Úr/Úrhögy,

42 éves férfi, 3 éve NSTEMI anamnézis, 3 stent beültetés, egyebekben kezelt (gyógyszerezés, éves kontroll) beteg vagyok, 13,5 MET-el, EF: 62% , heti 5x kardio mozgással, jó általános állapottal 1 éve jelentkező merevedési zavarok miatt konzultáltam urológussal, ő potencianövelő szedését javasolta, de szeretném kardiológus véleményét is kérni a korábbi infarktus miatt.
Válaszukat előre is köszönöm
Gábor
Altor Gabor Akos

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Tisztelt Uram,



13,5 MET terhelhetőséggel és 62% EF-val nem látom ellenjavallatát egy PDE5-gátló (sildenafil, tadalafil, vardenafil etc.) kezelésnek.



Üdvözlettel



Dr. Ferenczy P.

Tisztelt Doktor Úr !
2 hete sztent beültetése történt a jobb oldali koszorús érben.
Eddig is szedtem Eliquis 5mg 2x /nap vérhigítót. Most a beavatkozás után szednem kell még pluszban 6 hónapig Copidogrelt 75mg és Asa protectet 1 hónapig. Viszont elkezdtem először csak rózsaszín, de most már véreset köpni.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit tudok tenni?
A zárójelentésen az van írva, hogy pontosan a leírtaknak megfelelően szedjem a gyógyszert, mert különben életveszélyes állapot is kialakulhat.
Teljesen tanácstalan vagyok és kardiológiai időpontom 3 hét múlva lesz !
Segítséget előre is köszönöm!
J.Lajos
Jónás Lajos

dr. Jenei Zsigmond Máté

kardiológus
Kedves Lajos!



Az Eliquist milyen okból kell szednie?

A véralvadásgátlók közül jelenleg az ASA és Clopidogrel a legfontosabb, egy hónapig ezt a kettőt mindenképpen szednie kell. Utána, ha nagy a vérzéses rizikó az egyik (pl Clopidogrel) elhagyható.

A véres köpés miatt pulmonológiai kivizsgálásra van szükség.



Azt javaslom, néhány napig az Eliquist ne szedje, csináltasson laborvizsgálatot: Vérkép, ionok, máj és vesefunkció legyen benne + INR.

Beszéljen azzal az orvossal, aki az Eliquist javasolta önnek, hogy elhagyható-e az Eliquis?



Remélem tudtam segíteni.



Üdvözlettel: Dr. Jenei Zsigmond

Prima Medica Egészségközpontok
