Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!Doktor úr!

5-6 éve kaptam egy infarktust.Megműtöttek jól vagyok hála istennek!Szedem a gyógyszereket rendszeresen.Tritáce,atova Teva,Nebiviol,Noacid és aspirin protect.De már mióta szedem a gyógyszereket akadtak némi problémáim.Ahogy jön a hideg és picit pihengetek,leülök kötögetni ,tv nézni ,a kezem fázni kezd,és elfehéredik.Raynaud-szindróma .A kardiológusom már küldött vele vér vételre is a Szent László kórházba,és ultrahangra is.semmit nem találtak.Annyit tett a kardiológus,hogy a Concort lecserélte a Nebiviolra.Mielőtt folytatnám lenne még egy problémám.A szemhéjam ödémás .Ezzel inkább nyáron küszködök.Voltam szemészeten is vele.A Doktornő azt mondta amit ugye tudok is ,hogy ugye meg van ereszkedve a szemhéjam,ami örökletes oké,de mitől van benne víz? Mitől ödémás,erre azt mondta mert ödémásodásra hajlamos vagyok.Írt fel gyógyszert és krémet,ami természetesen nem használ.Mondtam a házi orvosnak,mondtam a kardiológián,nem tudnak segíteni.Gyógyszertárban már allergia elleni cseppeket is adtak,de műkönnyet és még pár félét ami szintén nem használt.Aztán folytatom amit elkezdtem.Már elég régóta nyomozgatok,mert segítséget nem kapok orvosoktól.Már keringés javító teát is iszok:((( na mindegy!Próbálok egészségesen táplálkozni.Naponta 10 km gyaloglok.A lényeg olvasgatom egy ideje a gyógyszereim mellékhatásait.Nem lehet ,hogy ott a probléma?De az orvosom miért cserélte le a Concort ,a Nebiviolra ha ugyan úgy a hideg érzet ott van mint mellékhatás?Miért nem kapok másikat?Mire lehetne lecserélni?A Tritáce ödémásodást okoz ,mire tudom lecserélni amiben nincs ez a fajta hatás?már nem bírom elviselni magam mind a két tünet egy nagyon kellemetlen dolog.Rossz érzet!Családanya vagyok ,szeretném a családomat ellátni,és helyette pityergek,hogy milyen rosszúl vagyok,és senki nem segít!Szeretnék megoldást találni!Kérem a Doktornő segítségét.Nagyon szépen köszönöm.használt.
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos, a leírt tünetek és a panaszok alapján nem tudom megmondani. Nem világos, hogy mi a legfontosabb elváltozás, mert a szem körüli ödéma csak másodlagos és nincs összefüggésben a gyógyszerekkel és a korábbi infarktussal sem.
Javasolni tudom Önnek, hogy jöjjön el hozzánk egy személyes konzultációra.

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt doktor úr!
Pitvarfibrillációra és flutterre 6 évig sotalexet szedtem, napi 2x 80 mg.-t.A sotalexet most kivonták a forgalomból,és kezelőorvosom concor szedését írta elő napi 2.5 mg-ot. megemlítem még,hogy 77 éves vagyok.Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy egyik napról a másikra átállhatok-e a concorra,vagy fokozatosan hagyjam-e el a sotalexet?Van még ugyanis kb.30 db belőle.
Tisztelt Pálhegyi Ferenc!

Áttérhet a Concorra, de kérdés, hogy erre valóban szükség van e, és milyen véralvadásgátlót szed?
Az áttérés előtt és után ekg-ra lenne szükség.
Javaslom mindenképpen keresse fel kezelő orvosát.

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó Napot Kívánok! Ma voltam EKG Vizsgálaton. Ezeket az eredményeket kaptam: sinus ritmus, kp. tengelyállás, fR80/min, PQ:0,14 sec, QRS:0,10 sec, inkomplett JTSZB morfológia, isoelectromos ST-k, pos T-k. SpO2:98%. Mit jelent ez? Valami rosszra kell gondolni? A szívem nem működik jól? Várom mielőbbi válaszát! köszönöm Szépen.
Tisztelt Kovács Erika!

A leírás alapján, az inkomplett jobb Tawaraszár -blokk egy ingervezetési zavar. Ilyenkor az a kérdés, hogy mióta áll fenn és egy szív ultrahang vizsgálattal meg kell nézni, hogy van e a szívben látható elváltozás.
Javaslom jöjjön el a rendelőbe egy szakorvosi vizittel egybekötött szív ultrahang vizsgálatra.

https://www.kardiokozpont.hu/munkatarsaink/kardiologus/dr-vasko-peter

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó napot kívánok. 6 éve megállapítottak nálam mps minor grad 1. Nem szedek rá semmit stresszesebb időszakban néha megfut gyorsan ver vagy extra ütéseket produkál. Mivel tudom mi okozza jól kontrolálom és csak pár percig tart. Nemrég olvastam hogy összefüggésbe hozták a hirtelen szívhalállal a kérdésem hogy igaze ez és kelle szednem rá valamit hogy megelőzzem. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Benedek Renáta!

Úgy gondolom, hogy a fenti betegség nem okoz "hirtelen szívhalált ".

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
55 éves vagyok már régota vérnyomásgyógyszert szedek .Elkezdett összevissza járni 140 kb a 120 nál jól érzem magam .Váltani kéne gyógyszert? Mit javasol?Biciglizek rendszeresen és szinte egész nap talon vagyok! Válaszát Köszönöm!
Tisztelt Csáki Zsuzsanna!

A kérdést úgy tudom megválaszolni, ha eljön a rendelésre, és tájékozódni tudok a leletekről.
Annyit így is tudok mondani, hogy egy 24 órás ABPM (ambuláns vérnyomás monitorozás)
lenne szükség amely igen hasznos információt adna.

Üdvötlettel:
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás specialista
Üdvözletem! Magasvérnyomás,ami ingadozik,ritmuszavar,pajzsm.betegség,időnként látászavar,folyamatos fülzúgás,amit sajnos napi szinten élvezek.műtöttek 95-ben túlmüködő pajzsmiriggyel.. Jelenleg tele vagyok göbbel,dió nagyságú az egyik...TSH értékem egy volt utoljára...L-Thyroxin,Lokren,Co-Prenessa,Prenessa,Cognit,VitaminD3,Frontin gyógyszereket szedek! Utóbbi két hétben a vérnyomásom 110-170/65-100/60-120 között mozog a csuklómerőn.... Orvostól orvosig járok. Öt napon belül két EKG-m volt,az egyik ügyelet,a másik SZTK-s. Az ügyeleti tawara szár blockot mutatott,a másik nem beállított vérnyomást... Háziorvos szerint emeljem a gyógyszereket,a kardiológus szerint marad minden a régi adagban... Végképp nem tudom mit tegyek? Ha kaphatnék tanácsot,nagyon megköszönném! Üdv. Judit
Tisztelt Bodnárné Judit!

A kérdések sokasága, a helyzet bonyolultsága nem teszi lehetővé, hogy így levélben, a részletek pontos ismerete nélkül adjak tanácsot a megoldásra. Amennyiben bejelentkezik a rendelőnkbe készséggel foglalkozom a problémájával.

Üdvözlettel:
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás specialista
Tisztelt Dvorák Márton!

Magas vérnyomásom mellett nyugalmi pulzusom is gyakran magas, pedig korábban rendszeresen sportoltam, az utóbbi 4 évben viszont nem sokat tudtam edzeni. 43 éves vagyok, szeretném a gyógyszerek mellett a mozgással is lentebb vinni a vérnyomásom. mit javasol?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Szabó Péter
Tisztelt Szabó Péter!

Együtt a magas vérnyomás és pulzus értékek egyértelmű szimpatikus túlsúlyt (fokozott stresszt) jeleznek. Ilyenkor a rendszeres mozgás elkezdése nagyon fontos, a kedvező hatásokhoz ajánlott a közepes intenzitású kardió edzés (akár futás, kerékpározás, vagy más állóképességi sportágak) legalább 150 percig hetente. Fontos a közepes intenzitás (maximális pulzus 60-70%-a): kerülni kell a túl intenzív sportolást, hiszen az csak tovább növeli a szimpatikus túlsúlyt! Ennek beállításában szívesen segítek Önnek, keressen bizalommal.

Üdvözlettel:
Dvorák Márton
Dvorák Márton
Dvorák Márton mozgásterapeuta
Kedves Márton!
Ön szerint milyen sportot lenne érdemes elkezdenem? Sajnos mindkét térdem volt már operálva, magas vérnyomásom van, cukorbeteg vagyok, egy hónapja volt infarktusom.
Köszönöm a választ előre is.
Tisztelt Bakóné Judit!

Mozgásprogram elkezdésekor mindenképp szükséges orvosaival konzultálnia, főleg ha korábban nem sportolt. Ha kezelőorvosa javasolja a mozgást, az elején tempós gyaloglást (a már kicsit fárasztó, „lihegtető”) javaslok, hetente minimum 150 percet. Ha szeretné, hogy közösen összeállítsuk személyreszabott mozgástervét, keressen bizalommal.
De csak a kardiológus, diabetológus megkérdezése után!

Üdvözlettel:
Dvorák Márton
Dvorák Márton
Dvorák Márton mozgásterapeuta
Üdvözlöm
41 éves vagyok, 17 éve pacemeakerrel élek.
5 éve cserélték újra.
Hosszabb ideje alkalmanként 100 fölé emelkedik a pulzus számom, ilyenkor fáj a fejem.
Most voltam a panaszommal pacemeaker ellenőrzésen, ahol annyit mondtak, menjek neurológushoz.
Mikor vizsgáltak állítólag rendben volt a pulzusom.
A pacemeaker 70 re van kalibrálva.
Szeretném megkérdezni, hogy ez így valóban rendben van, nyugodjak bele a 90- néha 110 es pulzusba (nyugalmi állapotban is szokott ennyi lenni), vagy keressek kardiológus szakorvost?
Előre is köszönöm a választ.
Tisztelt Kiss Tibor!

Nem tudom, hogy a pacemaker-e milyen paraméterekre van beállítva, ezt a PM-t beültető, ill.ellenőrző orvos tudja pontosan. Mivel neurológushoz irányították, érdemes elvégeztetni ezt a vizsgálatot. Negatív eredmény esetén a pacemakert ellenőrző orvosát keresse fel ismét a neurológiai vizsgálat eredményével!

Üdvözlettel:
Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tiszteltem!

47 éves nő vagyok, kb. 10 éve van enyhe vérnyomás problémám. Ez eddig rendben is volt tartva, eddig szedtem: reggel 50 mg lavestra és egy 5 mg nebibeta. 20 napja volt 180, 190-es kiugrásom. Kaptam még gyógyszereket: reggel 100 mg. lavestra, 5 mg. nebibeta és estére kaptam 10 mg. lecalpint. Ezt 17 napja szedem. a kérdésem az lenne, hogy okozhat-e a lecalpin palpitáció érzést és szaporább szivműködést. A gyógyszert este 7-kor veszem be és 8,30 után olyan rossz mellkasi érzésem van. szapora és olyan erősen ver....Köszönöm a választ előre is.
Tisztelt Varga Dóra!

Nagyon ritkán, de előfordulhat , hogy szapora szívműködést okozhat a Lecalpin. Gyógyszermódosítást illetően kezelőorvosával kellene konzultálnia.

Üdvözlettel:
Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA