Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Hölgyem/Uram,

42 éves, nem dohányzó (sosem dohányoztam), átlagos testalkatú, rendszeresen gyalogló/tornázó nő vagyok. Jó ideje séta/lépcsőzés/tornázás közben ha beszélek akkor olyan érzetem van, hogy hiába veszek levegőt, az nem elég és kifulladok, lihegek, ritkán szédülök. Ez a beszéd vagy a terhelés megszűntével rendeződik, de tudatosan sokkal mélyebb levegőket kell vennem. Mostanára már ha csak erőteljesebben beszélek (vita hevében), akkor terhelés nélkül is jelentkezni szokott. Tüdőszűrésen januárban voltam, a lelet nem mutatott eltérést.

A kérdésem az lenne, hogy merre induljak, milyen vizsgálatra lenne érdemes elmennem? Mi lehet az oka a panaszaimnak?

Válaszát köszönöm :)
Kedves Nóra

A panaszok hátterében többféle ok is lehet. Kardiológiai szempontból érdemes lenne egy részletes vizsgálat elvégzése, ami nyugalmi és terheléses EKG-ból, szív UH vizsgálatból és szükség esetén Holter- monitorozásból állna.
A fenti vizsgálatokat Ambulanciánkon készséggel elvégezzük.

Üdvözlettel:
dr.Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt dr.Vaskó Péter úr !!

Önhöz fordulnék tanácsot kérni mivel 3éve a tömegközlekedésen enyhén rosszul vagyok netán pánik beteg lehetek vagy más lehet a háttérben és esetleg mit tanácsol szedjek valami gyogyszer rá vagy keresem fel önt . Válaszát Köszönöm. Turi Nikolett voltam

Kedves Nikolett!

Annak eldöntése, hogy a rosszullét hátterében pánikbetegség, vagy esetleg kardiológiai betegség, ritmuszavara húzódik meg, csak vizsgálat után dönthető el.
A fenti panaszok miatt ezeket készséggel elvégezzük Ambulanciánkon.

Üdvözlettel:
Dr.Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tavaly decemberben min. plerudális folyadékgyülem a balkamra hátfala mögött. Idén ápr.3-án itthon rosszullét, vérnyomás 195/105/52!
Mentővel Honvéd Sürgősségi, ahol az EKG 2 cm-es ST-elevatiot mutatott, mellkasi elvezetésekben enyhe depressziós, lapos T hullámok!.Másnap hazaküldtek azzal, hogy menjek a kardiológushoz! Április. 5-én a mentő újból visszavitt a H.S-re, ahonnan vérvétel után a Margit Kardiológiára küldtek. 5 napig voltam bent, de a hasi diverticulitis és a vese problémákkal voltak elfoglaltak! A veséim glacirisek a hasi CT szerint.
A Honvéd S. laboreredményekben magas:
CK-MB 5.3, illetve. 1.68 %, Troponin T 17,57 ng/L, CK 313, hagymával 499
Azóta is többször, és ma is volt egy ugyanolyan éles hátulról előre szúró fájdalom a bal mellkasomban!
2017-ben mellkasi CT-n két helyen is gerincsérvet találtak, illetve rheumatoid artritist írt le az ortopéd orvos, továbbá asztmás is vagyok!
Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem, hogy milyen vizsgálattal lehetne kideríteni, hogy mi okozza ezeket a rosszulléteket!
Kérdésem még, hogyan tudhatnám meg hogy a szívem vagy a gerinc betegségem okozza ezeket az éles és hirtelen fájdalmakat, amihez nehézlégzés is társul!
Előre is köszönöm szépen a választ és elnézést a részletes leírást!
Üdvözlettel: Marlok Bernátné

Kedves Marlok Bertalanné

A vizsgalati eredmények pontos ismerete nélkül sajnos nem lehet megválaszolni a kérdést. Az elvégzett vizsgalatok eredményeinek áttekintése (és a korelőzmény pontos ismerete) szükséges.

Üdvözlettel

Dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
T,. Doktor Asszony/Úr! 51 éves vagyok. Egy éve azt vettem észre, hogy egyre kisebb terhelést bírok, 20m futás után fulladok, ha erőltetem 1-3 km után az ájulás határáig jutok, zsibbad a nyakamtól felfelé minden, és zilálok.. Ez az erekcióm miatt is aggasztó lett már. A nyáron volt egy pár perc hogy mellkasi szorítást éreztem, friss levegőn légzéssel, erőltetett köhögéssel elmúlt. Most vettem egy okos órát, hogy időnként figyeljem az EKG-t, és a többi adatot. Ma nyugalmi helyzetben érezem szjvdobogást, ezért futtattam egy mérést és ezt kaptam: https://postimg.cc/hXZyRxW9
A mesterséges intelligencia szerint ez még jó, de én az előzmények tükrében nem hiszek neki. Ön mit gondol? Várom a megtisztelő válaszát. Köszönöm
Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt panaszok, nevezetesen a csökkent fizikai terhelhetőség, a mellkasi szorítás megjelenése, a merevedési zavar mind koszorúér-betegség gyanúját kelti. Ennek kizárására kardiológiai szakvizsgálat szükséges. (A mellékelt linken látott EKG-n néhány kamrai pótütés látszik, amit Ön szívdobogás-érzésként írt le.) Várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
Kedves Dotrúr/Doktornő!
Körülbelül egy hónapja időnként a szíve körül szúró fájdalmat érzek, igen ritkán a másik oldalon is. Egy alkalommal nem voltak semmilyen fizikai tüneteim, ijedtség sem, csak azt éreztem, hogy nincs levegőm. Aztán lasú biciklizés közben; almát ettem volna, de abba kellett hagynom, mert nem kaptam levegőt. Tegnap ujjra megismétlődött, csak most nem volt annyira intenzív és tovább tartott. Ezekben a helyzetekben nem volt szúró fálydalom. Most pl.nemrég ébredtem és el kezdett szúrni a szívem körül. Mi tévő legyek? Van nyaki spondilózisom okozhatja a szúrásokat ez is? Allergiás vagyok sok mindenre lehet az allergia okoz ilyen tünetet, hogy nincsen levegőm? Mi tévő legyek, merre induljak?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv: Mónika
Tisztelt Mónika!

Tüneteinek leírása alapján panaszai nem kardiológiai eredetűnek tűnnek. A háttérben reflux, tüdő eredetű elváltozás, mozgásszervi panasz is állhat, de pszichés ok is lehet a háttérben .

Mindenképpen keresse fel családorvosát, aki beutalóval ellátva a megfelelő szakhelyre irányíthatja.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Üdvözlöm!Nekem sokszor jelentkezik ilyen hirtelen szivdobogás főleg úgy érzem hogy akkor fordúl elő amikor nyugodt állapotban vagyok és ami furcsa mintha akkor jönne amikor gondolok rá!Ez olyan félelemmel tölt el !Azt mondták hogy a stresztől van nincs semmi baja a szivemnek!Szedem a lokrent és a valsaltant de akkor is elő jönn ez a szív dobogás egy nap többször is !Miért van ez?!
Kedves Takács Rita!

A hirtelen fellépő szívdobogás mögött lehet egy ritmuszavar. Ennek kiderítése csak egy kardiológiai vizsgálat és egy 24/48 órás ekg monitorozással lehetséges-Ezt Ambulanciánkon készséggel elvégezzük.

Üdvözlettel:
dr.Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 22 éves vagyok 164kg és nekem az lenne a problémám, hogy már 100 méter séta után is kifulladok rohamosan akkor kezdtem el hízni amikor el kezdtem az irodai ülő munkát és azóta semmi mozgás! Sokan azt mondják,hogy a szívemmel van gond azért vagyok ilyen fáradékony! De én 3 évvel ezelőtt még intenzíven sportoltam rengeteget fociztam és kosaraztam és semmi probléma nem volt akkor még a szívemmel!
A panaszaim nagyjából: Napközbe is sokszor majdnem el alszom, néha úgy érzem mintha 1-2 szívdobbanás erőteljesebb lenne (mióta meghíztam)
És ez a séta hogy hamar kifulladok..ezelőtt napi 5-6 órát le fociztam! És néha felmegy a vérnyomásom egész magasra! Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!
Tisztelt Német Úr,

A leírt panaszok és tünetek alapján (3 év alatti jelentős súlygyarapodás és magasvérnyomás) mellékvesekéreg-betegség gyanúja merül fel, endokrinológiai kivizsgálás szükséges: Dr. Iványi Tibor, endokrinkozpont.hu

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
Jó napot! 2 hete minden egyes nap nagyon fáj a szívem, a szívem körül is. A karom vállam hátam is. Sokszor annyira fáj hogy el ájulok. Össze esek.
Azt szeretném kérdezni mitől lehet ez? Tudom orvoshoz kellene fordulnom de a gyerekektől nehéz. Félek komoly a probélma. Sokszor fáradt vagyok.túlságosan is. Már nem tudom mit csináljak a minden napos fájdalom miatt.
Előre is köszönöm a válaszát. (23 éves édesanya . )
Kedves Paliga Panna!


A leírt panaszok hátterében nagyon sok betegség állhat. Ennek kiderítése csak orvosi vizsgálatok elvégzése után lehetséges.
Ezért javaslom egy belgyógyászati, kardiológiai vizsgálat elvégzését Ambulanciánkon, amiben készséggel segítünk.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
24 órás Holter Ekg leletemen a QT 467, QTC 527. Máskor nyugalmi Ekg alkalmával 468 volt a QT. A kérdésem az lenne, hogy ez az érték nem magas-e, van-e valamilyen teendő? Kardiológián annyit mondtak, hogy emelt dózisú magnéziumot szedjek.

Válaszát köszönöm!
Tisztelettel
Huszár Kinga
Kedves Kinga !

A hosszú QT lehet veleszületett, ill. szerzett. A szerzett hosszú QT kialakulása különböző okokra vezethető vissza, melyek részletes kardiológiai vizsgálattal tárhatók fel.

Mindenképpen részletes kardiológiai kivizsgálást javasolok. Amennyiben igényli, készséggel állunk rendelkezésére Kardiológiai Központunkban.

Tisztelettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Dr.! Akkor is vehetek be 0.25-ös frontint ha 128/75 a pulzusom, de nyom a fejem este, nem tudok aludni, kicsit szédelgek? Nem viszi még lejjebb a pulzust? Köszönöm!
Kedves Dominika!

A Frontin (alprazolam) szorongáscsökkentő gyógyszer, melynek alkalmazása pszichés feszültség, nyugtalanság esetén jön szóba elsősorban. A fejfájás, alvászavar, szédülékenység miatt neurológiai vizsgálat javasolt. A gyógyszer hatására egyébként enyhén csökkenhet a vérnyomás (a megadott paraméter 128/75 egy vérnyomás-érték) és a pulzus is.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!