Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kérdésem az lenne, hogy nyáron egy pánik roham belső szorongás végett 203 as vernyomasom lett adtak Concort 5 mg sat napi fél fel szem reggel és este és neha 150 170 a vernyomasom!! A pulzusom 122! Nagyon megvagyok ilyedve 33 éves vagyok, sosem volt vernyomas problémám!!
Bukor Nikolett

dr. Ferenczy Péter

kardiológus


Kedves Nikolett



Magas vérnyomás és magas pulzus miatt kardiológiai vizsgalat javasolt. Varjuk rendelésünkön.



Üdvözlettel



Dr.Ferenczy Péter
Párom 79 éves, gyerekkora óta magas vérnyomásban szenved. Tablettakat szed. Kb 2, hete beteg, infulenza? Orvosa szerint. Köptető, antibiotikum, probiotikum, szokásos C, D vitMin, zöld tea, kakukkfű tea. Alig eszik valamit, Ma éjjel hirtelen 160/80 vérnxomás és 100 pulzus jelentkezett erős orrvérzéssel, megjegyzem nyaki érszűkülete is van, sajnos halogatja a műtétet! Vegyészmérnökként nagyon odafigyel az étrendre. Adzpirint adtam be neki. Szivem szerint mentőt hívnék!? Előre is köszönöm az Ön segítségét! Tisztelettel Baki Erzsébet
Gálik Pál

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Kedves Erzsébet



Az orrvérzés lehet az aktuális felső-alsó légúti infekció következménye de lehet vérnyomás-kiugrás következtében is. Fontos lenne a hatékony vérnyomás-beállítás, rendszeres önellenőrzés. Amennyiben a táplálék és folyadékfelvétel nem kielégítő, ténylegesen szükség lehet kórházi felvételre. Célszerű lenne a háziorvos kollégával való konzultáció.



Üdvözlettel



Dr.Ferenczy Péter
Tisztelt Hölgyem/Uram,

42 éves, nem dohányzó (sosem dohányoztam), átlagos testalkatú, rendszeresen gyalogló/tornázó nő vagyok. Jó ideje séta/lépcsőzés/tornázás közben ha beszélek akkor olyan érzetem van, hogy hiába veszek levegőt, az nem elég és kifulladok, lihegek, ritkán szédülök. Ez a beszéd vagy a terhelés megszűntével rendeződik, de tudatosan sokkal mélyebb levegőket kell vennem. Mostanára már ha csak erőteljesebben beszélek (vita hevében), akkor terhelés nélkül is jelentkezni szokott. Tüdőszűrésen januárban voltam, a lelet nem mutatott eltérést.

A kérdésem az lenne, hogy merre induljak, milyen vizsgálatra lenne érdemes elmennem? Mi lehet az oka a panaszaimnak?

Válaszát köszönöm :)
VN

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Nóra



A panaszok hátterében többféle ok is lehet. Kardiológiai szempontból érdemes lenne egy részletes vizsgálat elvégzése, ami nyugalmi és terheléses EKG-ból, szív UH vizsgálatból és szükség esetén Holter- monitorozásból állna.

A fenti vizsgálatokat Ambulanciánkon készséggel elvégezzük.



Üdvözlettel:

dr.Vaskó Péter
Tisztelt dr.Vaskó Péter úr !!

Önhöz fordulnék tanácsot kérni mivel 3éve a tömegközlekedésen enyhén rosszul vagyok netán pánik beteg lehetek vagy más lehet a háttérben és esetleg mit tanácsol szedjek valami gyogyszer rá vagy keresem fel önt . Válaszát Köszönöm. Turi Nikolett voltam

Turi Nikolett

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Nikolett!



Annak eldöntése, hogy a rosszullét hátterében pánikbetegség, vagy esetleg kardiológiai betegség, ritmuszavara húzódik meg, csak vizsgálat után dönthető el.

A fenti panaszok miatt ezeket készséggel elvégezzük Ambulanciánkon.



Üdvözlettel:

Dr.Vaskó Péter
Tavaly decemberben min. plerudális folyadékgyülem a balkamra hátfala mögött. Idén ápr.3-án itthon rosszullét, vérnyomás 195/105/52!
Mentővel Honvéd Sürgősségi, ahol az EKG 2 cm-es ST-elevatiot mutatott, mellkasi elvezetésekben enyhe depressziós, lapos T hullámok!.Másnap hazaküldtek azzal, hogy menjek a kardiológushoz! Április. 5-én a mentő újból visszavitt a H.S-re, ahonnan vérvétel után a Margit Kardiológiára küldtek. 5 napig voltam bent, de a hasi diverticulitis és a vese problémákkal voltak elfoglaltak! A veséim glacirisek a hasi CT szerint.
A Honvéd S. laboreredményekben magas:
CK-MB 5.3, illetve. 1.68 %, Troponin T 17,57 ng/L, CK 313, hagymával 499
Azóta is többször, és ma is volt egy ugyanolyan éles hátulról előre szúró fájdalom a bal mellkasomban!
2017-ben mellkasi CT-n két helyen is gerincsérvet találtak, illetve rheumatoid artritist írt le az ortopéd orvos, továbbá asztmás is vagyok!
Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem, hogy milyen vizsgálattal lehetne kideríteni, hogy mi okozza ezeket a rosszulléteket!
Kérdésem még, hogyan tudhatnám meg hogy a szívem vagy a gerinc betegségem okozza ezeket az éles és hirtelen fájdalmakat, amihez nehézlégzés is társul!
Előre is köszönöm szépen a választ és elnézést a részletes leírást!
Üdvözlettel: Marlok Bernátné
Marlok Bernátné

dr. Ferenczy Péter

kardiológus


Kedves Marlok Bertalanné



A vizsgalati eredmények pontos ismerete nélkül sajnos nem lehet megválaszolni a kérdést. Az elvégzett vizsgalatok eredményeinek áttekintése (és a korelőzmény pontos ismerete) szükséges.



Üdvözlettel



Dr. Ferenczy Péter
T,. Doktor Asszony/Úr! 51 éves vagyok. Egy éve azt vettem észre, hogy egyre kisebb terhelést bírok, 20m futás után fulladok, ha erőltetem 1-3 km után az ájulás határáig jutok, zsibbad a nyakamtól felfelé minden, és zilálok.. Ez az erekcióm miatt is aggasztó lett már. A nyáron volt egy pár perc hogy mellkasi szorítást éreztem, friss levegőn légzéssel, erőltetett köhögéssel elmúlt. Most vettem egy okos órát, hogy időnként figyeljem az EKG-t, és a többi adatot. Ma nyugalmi helyzetben érezem szjvdobogást, ezért futtattam egy mérést és ezt kaptam: https://postimg.cc/hXZyRxW9
A mesterséges intelligencia szerint ez még jó, de én az előzmények tükrében nem hiszek neki. Ön mit gondol? Várom a megtisztelő válaszát. Köszönöm
Talán egy webbeteg

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Kedves Kérdező!



Az Ön által leírt panaszok, nevezetesen a csökkent fizikai terhelhetőség, a mellkasi szorítás megjelenése, a merevedési zavar mind koszorúér-betegség gyanúját kelti. Ennek kizárására kardiológiai szakvizsgálat szükséges. (A mellékelt linken látott EKG-n néhány kamrai pótütés látszik, amit Ön szívdobogás-érzésként írt le.) Várjuk rendelésünkön.



Üdvözlettel



Dr.Ferenczy Péter
Kedves Dotrúr/Doktornő!
Körülbelül egy hónapja időnként a szíve körül szúró fájdalmat érzek, igen ritkán a másik oldalon is. Egy alkalommal nem voltak semmilyen fizikai tüneteim, ijedtség sem, csak azt éreztem, hogy nincs levegőm. Aztán lasú biciklizés közben; almát ettem volna, de abba kellett hagynom, mert nem kaptam levegőt. Tegnap ujjra megismétlődött, csak most nem volt annyira intenzív és tovább tartott. Ezekben a helyzetekben nem volt szúró fálydalom. Most pl.nemrég ébredtem és el kezdett szúrni a szívem körül. Mi tévő legyek? Van nyaki spondilózisom okozhatja a szúrásokat ez is? Allergiás vagyok sok mindenre lehet az allergia okoz ilyen tünetet, hogy nincsen levegőm? Mi tévő legyek, merre induljak?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv: Mónika
Mónika

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt Mónika!



Tüneteinek leírása alapján panaszai nem kardiológiai eredetűnek tűnnek. A háttérben reflux, tüdő eredetű elváltozás, mozgásszervi panasz is állhat, de pszichés ok is lehet a háttérben .



Mindenképpen keresse fel családorvosát, aki beutalóval ellátva a megfelelő szakhelyre irányíthatja.



Jó egészséget kívánok!



Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
Üdvözlöm!Nekem sokszor jelentkezik ilyen hirtelen szivdobogás főleg úgy érzem hogy akkor fordúl elő amikor nyugodt állapotban vagyok és ami furcsa mintha akkor jönne amikor gondolok rá!Ez olyan félelemmel tölt el !Azt mondták hogy a stresztől van nincs semmi baja a szivemnek!Szedem a lokrent és a valsaltant de akkor is elő jönn ez a szív dobogás egy nap többször is !Miért van ez?!
Takács Rita

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Takács Rita!



A hirtelen fellépő szívdobogás mögött lehet egy ritmuszavar. Ennek kiderítése csak egy kardiológiai vizsgálat és egy 24/48 órás ekg monitorozással lehetséges-Ezt Ambulanciánkon készséggel elvégezzük.



Üdvözlettel:

dr.Vaskó Péter
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 22 éves vagyok 164kg és nekem az lenne a problémám, hogy már 100 méter séta után is kifulladok rohamosan akkor kezdtem el hízni amikor el kezdtem az irodai ülő munkát és azóta semmi mozgás! Sokan azt mondják,hogy a szívemmel van gond azért vagyok ilyen fáradékony! De én 3 évvel ezelőtt még intenzíven sportoltam rengeteget fociztam és kosaraztam és semmi probléma nem volt akkor még a szívemmel!
A panaszaim nagyjából: Napközbe is sokszor majdnem el alszom, néha úgy érzem mintha 1-2 szívdobbanás erőteljesebb lenne (mióta meghíztam)
És ez a séta hogy hamar kifulladok..ezelőtt napi 5-6 órát le fociztam! És néha felmegy a vérnyomásom egész magasra! Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!
Német László

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Tisztelt Német Úr,



A leírt panaszok és tünetek alapján (3 év alatti jelentős súlygyarapodás és magasvérnyomás) mellékvesekéreg-betegség gyanúja merül fel, endokrinológiai kivizsgálás szükséges: Dr. Iványi Tibor, endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel



Dr.Ferenczy Péter
Jó napot! 2 hete minden egyes nap nagyon fáj a szívem, a szívem körül is. A karom vállam hátam is. Sokszor annyira fáj hogy el ájulok. Össze esek.
Azt szeretném kérdezni mitől lehet ez? Tudom orvoshoz kellene fordulnom de a gyerekektől nehéz. Félek komoly a probélma. Sokszor fáradt vagyok.túlságosan is. Már nem tudom mit csináljak a minden napos fájdalom miatt.
Előre is köszönöm a válaszát. (23 éves édesanya . )
Paliga Panna

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Paliga Panna!





A leírt panaszok hátterében nagyon sok betegség állhat. Ennek kiderítése csak orvosi vizsgálatok elvégzése után lehetséges.

Ezért javaslom egy belgyógyászati, kardiológiai vizsgálat elvégzését Ambulanciánkon, amiben készséggel segítünk.



Üdvözlettel:



Dr. Vaskó Péter

Prima Medica Egészségközpontok
