Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő! Napok óta tartó ájulás érzet és gyors szívverés miatt jelentkeztem kardiológusnál a mai napon. Eredmény a következő: pulzus :120

Ekg: sinustachikardia, kp.tengelyállás, PQ 137ms, QRS 90 ms, izoel. ST-k, III-bqn kis neg., aVFben neg-pou, mashol pozitív T-k.

Az orvosom Raenom 5mgot irt fel 2*1et, illetve 0.25os Frontint.

Korábban is sok kivizsgáláson voltak az uh minimális mitralis prolapsust allapitott meg. Érdekelne a véleménye a Raenomrol? Nem veszélyes beszednem? Néha beremegéseket érzek. Köszönöm
Tisztelt Zsófia!



Nem tudom milyen vizsgálati eredmény alapján rendelték ezt a gyógyszert. Pontos választ csak a kezelőorvosa tud adni. Kérem hogy őt keresse fel problémájával. Amennyiben panaszai a konzultációt követően is fennállnak, várjuk vizsgálatra Kardiológiai Központunkban.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
novemberben volt egy inkfartusom. Megtörtént a katéterezés és az érfestés. Kiderült, hogy a jobb alsó koszorúér már elhalt. Nem történt sem tágítás, sem sztent beültetés. A lábadozáshoz nem kaptam semmilyen útmutatot. A terhelhetőségemmel nem vagyok megelégedve. Járok hetente kétszer sétálni kb.4km. Heti egy alakalommal jógázok, minden házimunkát elvégzek, mellette dolgozni járok. Ami a problémám, hogy ha elindulok sétálni, vagy végzem a dolgom olyan érzésem van a nyelőcsővemben mintha a sav marná fájdalom van a mellkasomban is. Ha megállok akkor elmúlik. Kérem ha tud valamilyen tanácsot adni azt szívesen veszem. Köszönöm.
Tisztelt Éva!



Panaszaival forduljon a katéterezést végző orvoshoz, ill. kardiológus szakorvosához. A leírtak alapján korrekt véleményt nem tudok mondani.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Jo estet. Eloszoris leirnam amiket tudok. Anyumnak 2 eve sztent volt beultetve koszoruer szukulet miatt meg nem volt teljes elzarodas. De utanna is dolgozott es eleg kemenyen meg cigizett. Ket evig semmi tunet nem volt , 2017 novembereben volt vizsgalaton azt mondtak minden rendben , nagyon jo allapotban van Karacsony elott kapott egy szivrohamot, az orvos azt mondta nagyon sujos volt de nem tudom a szivizom elhalas merteket. De anyit tudok hogy amig kipucoltak es ujrahejeztek a sztentet eltelt sok ora... pontosan nem tudom mert akkor nem az erdekelt de 4-5 ora eltelt addig csak kapott valami gyogyszereket verhigitot gondolom. Ahogy leforditom amit ertek ACS elagazas tiszta, ACX tiszta es ADA trombozisos akut elzarodas 1cm-rel a szarmazastol. A rog eltavolitasa utan kapott heparint meg dopamint es nem tudom meg miket , ezt a kettot tudom mire valok de 10 napon at kapta. Az infarkt 2017 dec 16 volt. A beavatkozas soran volt egy elilepszias rohama Hazaterese utan legtobbet agyban volt csak neha felkelt mozogjon egy keveset. 2018 januar 10.-en estig minden jo volt. Apum kiment valami vozet zarjon el a kazanhazban , epp hogy kiert anyum megcsengette es jott is be a hazba. mire beert anyum feje mar oldalra volt ejtve es kb 10 masodpercenkent vett 1-1 apro lelegzetet es kezdett nagyon enyhen fojadek gyulni a szajaba vagy habzott vagy ilyesmi. Hivtuk rogton a mentot , kb 3 perc alatt itt voltak megkezdtek az ujraelesztest de a monitoron ugy lattam 200 felett volt a pulzusa, ahogy elkezdtek szivmasszazst csinalni latszott hogy erezte a fajdalmat nemsokara szivast kellett alkalmazzanak mert kezdett jobban habzani a szaja, 52 percen keresztul probaltak sikertelenul ujraeleszteni , a halal oka-ra azt irtak legzeselegtelenseg, szivroham, kronikus ischaemias cardiopathia. Most azt nem ertem hogyha habzott a szaja ugy tudom az roham jele nem szivleallas es nem ertem ha azt mutatta a monitoron hogy 200 a pulzusa akkor miert irtak hogy szivleallas? Es 3 perc az nem sok. Mi lehetett az oka hogy nem tudtak semmit csinalni vagy talan ok hibaztak valamit?
Tisztelt Robert!



Őszinte részvétem édesanyja elvesztése miatt.



Kérdéseire pontosan nem tudok válaszolni a leírtak alapján és nem szeretnék téves feltételezésekbe bocsátkozni. Kérdéseivel édesanyja kezelőorvosát keresse fel, ő pontosan tud válaszolni az Ön által feltett kérdésekre.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona



dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Kedves Dotornő/Doktor úr



37 éves ket gyermekes anyuka vagyok Szlovákiából.

Stresszesebb időszak utan kezdődtek el a panaszaim. Normal szivdobogas közbe bedobbanast érzek ami nagyon kellemetlen érzés.Ilyenkor egyhe szédüles il légszomj is kíséri a bedobbanasoknal gyomorfajdalom ill mintha "megemelkedne" a gyomrom nagyon rémísztő érzés.Nyugalmi állapotban nem jellemzőekba tünetek.

Voltam kivizsgalason ultrahang holter.Az ultrahangon mindent rendben talaltak a 24 oras holter tachykardiat mutatott.

Orvossal nem volt eselyem beszelni il a panaszaimat elmondani csakba haziorvosomnak. Blokatort irtak elo de mivel igy is alacsony a vernyomasom nem éreztem magam jol a szedese soran.Most egy masik blokatort kaptam de félek h ismét levinné a vernyomasom ami 90 től 134 ig ingadozik attol fugg a mozgasban vagyok e vagy sem.



Köszönöm
Tisztelt Georgina!



Panaszaival mindenképpen kardiológus orvosát keresse fel, ő pontosan el tudja dönteni a vizsgálatok eredménye alapján, hogy milyen gyógyszeres kezelés szükséges.





Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő/Úr!



Hypertonia valamint mitralis prolapsus miatt kezeltek 2013 óta, 2015-ig, 1,25 mg Concort szedtem, mert a 2,5 mg soknak bizonyult (ennyit írtak fel). Miután abbahagytam a dohányzást, normalizálódott a vérnyomásom és a kezelőorvossal egyeztetve elhagytuk a gyógyszert. 2016-ban kontroll kardiológiai vizsgálat során (ahol szédüléses rosszulléteket panaszoltam) a kezelőorvos már gyógyultnak minősítette a mitralis prolapsust. Decemberben azonban ismét szédüléssel, vérnyomás kiugrással járó panaszaim valamint rendetlen szívdobogásérzéseim voltak, és újabb kardiológiai vizsgálat történt, ahol ismét szív UH történt: vizsgálat közben is ES-k, rövid tachyarrythmiás futamok. Aortagyök: 25 mm. Aorta ascendens :30 mm. Az aorta billentyű nyitási amplitudója:14 mm. A jobb kamra:30-24mm. A bal pitvar:35 mm (norm. haránt) <40 mm, hossz <50 mm) A mitrális billentyű : mellső vitorlán prolapsus. MI: jelzett. E/A: 1/0,7. A bal kamra 53-31 mm. (norm <40-50 mm). EF:72%. (norm. >50%). Fs:41%. A septum és hátsó fal: 10-9 mm (norm. <12 mm. PF: nincs. Segment. falmoztásszavar nincs.

Tachycardia miatt 1x2,5 mg Concor szedését javasolták.

1,25 mg Concorral kezdtem , mivel pár éve mikor szedtem, a 2,5 mg Concortól 45-ös pulsusom lett. Most annyi panaszom volt, hogy beszedtem az 1,25 mg Concort és egész napon át tartó nehézlégésem volt. Két napig szedtem, majd a háziorvos Betaloc 10 mg -t írt, melyből 2x1 tablettát javasolt, de ebből is 2x2,5 mg-t szedek kezdetnek, mert nem akarok attól rosszul lenni, hogy nagyon leviszi a vérnyomásomat. A vérnyomásomat mérem naponta többször, eddig úgy látszik, hogy elég ez a mennyiség.

Reggel viszont ha felkelek, gyógyszer bevétel előtt, valamint este, szintén gyógyszer bevétel előtt, minden mozgásnál nehezebb a levegő vétel, egészen addig míg be nem veszem a gyógyszert.

Szeretnék valamilyen tornát végezni, mivel a súlyom 90 kg körül mozog szülés után.

Kérdésem az lenne, hogy a szív UH milyen információtartalommal bír hétköznapi nyelven? (mivel felvilágosítást nem kaptam róla, csak tényként a gyógyszerszedést) valamint milyen mozgást végezhetek, ill. normális -e hogy a gyógyszerszedés előtt (mert azt mondta a háziorvos, hogy a Betaloc nem hosszú hatóidejű), hogy mozgás hatására nehezedik a légzés, valamint, emelnem kell - e esetlegesen a Betaloc adagot, vagy maradhat -e ilyen kevés ha a vérnyomás és a pulzus jó tőle.



Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Betti!



Panaszai alapján, ill. a rendszeres testmozgás elkezdése előtt mindenképpen kivizsgálás szükséges, melyet központunkban el tudunk végezni. Problémája megoldásában a vizsgálati eredmények ismeretében tudunk tanácsot adni.



Üdvözlettel.

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tiszteletem kb 10éve kezdődött a betegség.. Jártam immunologiára stb stb, de azt mondták nincs raynaud syndromám.a kérdésem azlenne hogy akkor miért fehérednek el a lábujjaim( max 3 egyszerre) és zsibbadnak le fél óra séta után a hidegben? olyankor elzsibbad nem tudom mozgatni kifehéredik kicsit lilul.mindíg :( akár nyáron is ha papucsban vagyok s esik a hidegebb eső.Képet sajnos nem enged mellékelni.nem tudom kihez vagy hova forduljak.a vérvétel során nem kimutatható a betegség de.. emellett magas a pulzusszámom melyre 5mg-os bisoprololt szedek.az egyik billentyűm nem zár tökéletesen de az orvos szerint ez népbetegség
Tisztelt Ádány Renáta!



Angiológiai kivizsgálást javasolok.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Jó napot!

43 éves ,nő vagyok. 2 hetente rám jön hirtelen szédülés,nehéz légzés.Agy ct kontrasztos rendben,vérkép minimálisan magas vas.nem iszom ,nem dohányzom.azt mondja körzeti dr ,hogy semmi bajom.a

Kérdésem,tényleg semmi bajom?

¨Üdv :Zsuzsa
Tisztelt Tóth Zsuzsa!



Érdemes lenne nőgyógyászt is felkeresni, lehet, hogy korai klimax is közrejátszik a panaszaiban. Negatív vizsgálati eredmény esetén kardiológiai kivizsgálás is szóba jön.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő/úr A zárójelentésen szereplő betegségek valamelyikére adókedvezményt igénybe tudok-e venni? I 25100 Coronária sclerosis,I 25201Status post infarctum myocardii,I 2550 ischaemiás cardiomyopathia,I 4720 Kamrai tachycardia,I 0810 kéthegyű-és a háromhegyű billentyűk együttes rendellenességei,I 10H0 Magasvérnyomás-betegség,I 25201 Status post infarctum myocardii,z 95502 Status post PTCA+stent implantatio, Scler.art.coron(3-ér),St.p.inf.myoc.inferior(STEMI,2013.07),St.p.RCA PCI (2BMS),St.p. rePCI et RCA (POBA) et PCI ad LAD (1BMS),insuff. ventr.sin.cordis.min.gr.Tachycardia ventr.parox.(smVT),St.p.impl.ICD artef.(Meditronic Maximo II VR VVIICD),Hypertonia. Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Bán Tibor!



Kérdése nem szakmai jellegű. Problémájával kérem forduljon adószakértőhöz!



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Lassan két hete egy rosszullét (égő arc, enyhe fejfájás, kisfokú zavarodottság) alkalmával magas vérnyomást mértek nálam. (190/111) Az orvos covercard plus-t írt fel (10/2,5/10) 2x0,5. Plusz beutalt kardiológiára, mellkar röntgenre és laborba ezekre még várok. Gondolom az normális, hogy ennyi idő alatt nem viszi le hosszú időre 140/90 alá, de azt nem tudom miért van, hogy azóta a szó szerint legkisebb (lakáson belül) mozgástól is az esetek nagy többségében szapora lesz a pulzusom (120-130) sőt előfordul ritmuszavar is. Okozhatja ezt a felírt gyógyszer?
Tisztelt Sipos Károly!



Nem tartom valószínűnek, hogy a gyógyszer okozza a szapora szívműködést, de előfordulhat. Mindenképpen szükséges a kardiológiai kivizsgálás. Valószínű a magas vérnyomás mellett ritmuszavara is van. A vizsgálat alapján ezekre pontos választ kap.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Minden,nap,fája,fejem,magas,a,vérnyomásom!egy,honapban,egyszer,aligkapok,levegöt,gyenge
Tisztelt Orosz István!



Mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA