Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Dr Sztantsik Ilona!

Azt szeretném kérdezni.hogy ez kóros -e?

Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 110 qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium,restriktiv cardiomyoparia.

Ill.itt egy sziv mr lelet is

az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál 

Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?

Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat 

ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is



A kardiológus semmit sem mondott a 

Kezembe nyomta aztán ennyi.

válaszát köszönöm.  



Tünetek:a 240 pulzus óta.itt evés után lettem rosszul erős mellkasi nyomás fulladás .hányinger.karok zsibbadása.szédülés.teljes leizzadás.hátszúrás.200 nál halálfélelem 240 nél mintha megszakadt volna a szivem 2.5 órán keresztül ment így ekg nem készült.azóta teljes korlátozás.

Folyamatosan gyenge erőtlen fáradt erőtlen vagyok.

200 meter után 190 pulzus.sétánál erösödő mellkasi nyomás fulladás.ha emelek szorit a mellkasom fulladok.evés utáni eszméletvesztések.ami tilos.a kávé.alkohol.170 pulzus..mozgás.emelés.enni keveset.sexután erős mellkasi nyomás hányinger teljes erővesztés..meleget nem birom.

7x volt eszméletvesztésem.emelgetés.evéstúladagolás.terheléses vizsgálat után.pár méter is sok.van még szédülés.köhögés.fülzúgás is.ujjak zsibbadása lila kézfej és ujjak.

Az ujjak dagadnak.

4 fajta ritmuszavart észleltem .

1.vlot vesek

2.spvt-k

3.az eröltetéstől.pl.emelés.hányingerrel mellkasi fájdalommal hátszúrással.karzsibbadással.szédüléssel eszméletvesztéssel jár.

4.ugyanaz mint a 3 .csak nincs hányinger.de eszméletvesztés igen.

Előzmények.káliumhiány.agyalapi mirigy microadenóma
Tisztelt Murmann László!



Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges.



Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt.







Tisztelettel:







Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
kb 1 hete alacsony a pulz55és 58 között de ma 52 volt délelőtt 11 kor concor tablettát szedek napi félszemet vérnyomásom 110 és 120 között van kérdésem nem e el kell hagyni a concort?
Tisztelt Boda Andrásné!



Javaslom mindenképpen konzultáljon a szakorvosával aki felírta Önnek a Concort tablettát.

A tabletta elhagyása előtt és utána is személyes konzultáció szükséges a szakorvosával valamint nyugalmi EKG.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tiszteletem dr.úr /nő korában megittam 2 liter energia italt melette kolát is es megporgete a szivemet ezel voltam orvosnal is volt olyan erzesem hogy szurt a melkasom meg nyomaspontot is ereztem es ez elmult de volt olyan napom mikor nyugod helyzetben volt egy melkasi szoritas akor voltam kardiologusnal ekg t csinaltrajtam es kiderult utohatasa volt de akor szivultrahangot mert nem csinalt vagy elega ekg
Tisztelt Zoltán!



Az elmondott panaszok alapján már el lehet indulni valamilyen irányban, de minden valószínűség szerint szükség lehet további vizsgálatokra is. Ilyen lehet a nagylabor, a nyugalmi mellett a terheléses EKG és a szívultrahang is. A legfontosabb, hogy ne legyintsünk a mellkasi fájdalomra, hiszen korai felfedezéssel komoly betegségeket lehet megelőzni, illetve szükség esetén kezelni.

Várjuk rendelőnkben, hogy készséggel segíthessünk.



Üdvözlettel:

dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Kardioközpont !

A vizsgálatok anyagi vonzatát legyenek kedvesek megírni.

Üdvözlettel: Pénzes Ibolya
Tisztelt Pénzes Ibolya!



Köszönjük szépen a megkeresést. A honlapunkon megtalálja a szakorvosi vizitdíjakat és a vizsgálatok árait.



https://www.kardiokozpont.hu/araink



További szép napot Önnek.



Üdvözlettel:



Vörös-Locherer Zita

Vörös-Locherer Zita
Vörös-Locherer Zita
üdv! enyhe pajzsmirigy alulmüködés okozhat e szivritmuszavart: köszönettel Kecskemétiné Hajni
Tisztelt Kecskeméti Lászlóné!



A ritmuszavarok hátterében szíven kívüli ok is állhat a háttérben, pl. pajzsmirigybetegség, cukorbetegség, a stressz, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás. Mivel a szívritmuszavart számos tényező okozhatja, ennek megfelelően előfordulhat, hogy nem magát a ritmuszavart kell kezelni, hanem az azt kiváltó más betegséget, vagy okokat kell megszüntetni, ennek kivizsgálása szakorvos feladata.

Javaslom jöjjön el hozzánk, hogy készséggel segíthessünk.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor úr!

83 éves édesapám 7 éve szívroham miatt 4 eres szívműtéten esett át. Azóta folyamatos kontroll alatt van. Legutóbb júliusban voltunk a kardiológián, ahol rosszabbodást nem észleltek. Napok óta dagadt mindkét lábfeje. Ezt titkolta előttem, így ma fedeztem fel. Lehet, hogy szívroham előtti állapot? Köszönöm válaszát: Varga Pálné
Tisztelt Varga Pálné!



Nem, a lábdagadás nem a szívroham előtti állapotot jelenti, hanem elsősorban szívelégtelenségre utal.EKG, laboratóriumi vizsgálat és szív ultrahang elvégzése javasolt.

Várjuk rendelőnkben, hogy készséggel segíthessünk.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Kedves Dr úr nő



Azt szeretném kerdezni mitralis prolapsus allapitotak meg nalam sokszor este rangatoznak ereim vagy inkabb luktetnek labamba kezembe fejem hatso reszen amig el nem alszok 10 15 percenként erzem a lüktető érzést z normalis ? , azt,nem erzem tarsulna hozza szapora sziv veres. azt szeretnem kerdezni magnerot magnezium tableta napi egy segihet rajta ?
Tisztelt Uram!



Számos tudományos vizsgálat bebizonyította, hogy a magnézium az érfalra is kedvező hatást gyakorol. Shechter és munkatársai 2003-as tanulmánya szerint a szívbetegségben szenvedők életminősége javítható magnéziumpótlással. A mennyiséget illetően a U.S. Recommended Dietary Allowance ajánlása felnőtteknek 310-320 mg/nap nőknél és 400-420 mg/nap férfiaknál.



Üdvözlettel:

dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás specialista
Tisztelt Doktornő!Doktor úr!



5-6 éve kaptam egy infarktust.Megműtöttek jól vagyok hála istennek!Szedem a gyógyszereket rendszeresen.Tritáce,atova Teva,Nebiviol,Noacid és aspirin protect.De már mióta szedem a gyógyszereket akadtak némi problémáim.Ahogy jön a hideg és picit pihengetek,leülök kötögetni ,tv nézni ,a kezem fázni kezd,és elfehéredik.Raynaud-szindróma .A kardiológusom már küldött vele vér vételre is a Szent László kórházba,és ultrahangra is.semmit nem találtak.Annyit tett a kardiológus,hogy a Concort lecserélte a Nebiviolra.Mielőtt folytatnám lenne még egy problémám.A szemhéjam ödémás .Ezzel inkább nyáron küszködök.Voltam szemészeten is vele.A Doktornő azt mondta amit ugye tudok is ,hogy ugye meg van ereszkedve a szemhéjam,ami örökletes oké,de mitől van benne víz? Mitől ödémás,erre azt mondta mert ödémásodásra hajlamos vagyok.Írt fel gyógyszert és krémet,ami természetesen nem használ.Mondtam a házi orvosnak,mondtam a kardiológián,nem tudnak segíteni.Gyógyszertárban már allergia elleni cseppeket is adtak,de műkönnyet és még pár félét ami szintén nem használt.Aztán folytatom amit elkezdtem.Már elég régóta nyomozgatok,mert segítséget nem kapok orvosoktól.Már keringés javító teát is iszok:((( na mindegy!Próbálok egészségesen táplálkozni.Naponta 10 km gyaloglok.A lényeg olvasgatom egy ideje a gyógyszereim mellékhatásait.Nem lehet ,hogy ott a probléma?De az orvosom miért cserélte le a Concort ,a Nebiviolra ha ugyan úgy a hideg érzet ott van mint mellékhatás?Miért nem kapok másikat?Mire lehetne lecserélni?A Tritáce ödémásodást okoz ,mire tudom lecserélni amiben nincs ez a fajta hatás?már nem bírom elviselni magam mind a két tünet egy nagyon kellemetlen dolog.Rossz érzet!Családanya vagyok ,szeretném a családomat ellátni,és helyette pityergek,hogy milyen rosszúl vagyok,és senki nem segít!Szeretnék megoldást találni!Kérem a Doktornő segítségét.Nagyon szépen köszönöm.használt.

Tisztelt Hölgyem!



Sajnos, a leírt tünetek és a panaszok alapján nem tudom megmondani. Nem világos, hogy mi a legfontosabb elváltozás, mert a szem körüli ödéma csak másodlagos és nincs összefüggésben a gyógyszerekkel és a korábbi infarktussal sem.

Javasolni tudom Önnek, hogy jöjjön el hozzánk egy személyes konzultációra.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt doktor úr!

Pitvarfibrillációra és flutterre 6 évig sotalexet szedtem, napi 2x 80 mg.-t.A sotalexet most kivonták a forgalomból,és kezelőorvosom concor szedését írta elő napi 2.5 mg-ot. megemlítem még,hogy 77 éves vagyok.Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy egyik napról a másikra átállhatok-e a concorra,vagy fokozatosan hagyjam-e el a sotalexet?Van még ugyanis kb.30 db belőle.
Tisztelt Pálhegyi Ferenc!



Áttérhet a Concorra, de kérdés, hogy erre valóban szükség van e, és milyen véralvadásgátlót szed?

Az áttérés előtt és után ekg-ra lenne szükség.

Javaslom mindenképpen keresse fel kezelő orvosát.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó Napot Kívánok! Ma voltam EKG Vizsgálaton. Ezeket az eredményeket kaptam: sinus ritmus, kp. tengelyállás, fR80/min, PQ:0,14 sec, QRS:0,10 sec, inkomplett JTSZB morfológia, isoelectromos ST-k, pos T-k. SpO2:98%. Mit jelent ez? Valami rosszra kell gondolni? A szívem nem működik jól? Várom mielőbbi válaszát! köszönöm Szépen.
Tisztelt Kovács Erika!



A leírás alapján, az inkomplett jobb Tawaraszár -blokk egy ingervezetési zavar. Ilyenkor az a kérdés, hogy mióta áll fenn és egy szív ultrahang vizsgálattal meg kell nézni, hogy van e a szívben látható elváltozás.

Javaslom jöjjön el a rendelőbe egy szakorvosi vizittel egybekötött szív ultrahang vizsgálatra.



https://www.kardiokozpont.hu/munkatarsaink/kardiologus/dr-vasko-peter



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA