Terhelésre fulladás, nehézlégzés
Terhelésre fulladás, nehézlégzés

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére.

Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

 

Terhelésre fulladás, nehéz légzés

A terhelésre kialakuló légszomj, fulladás érzés nem mindig a túlsúly, dohányzás és a kornak tudható be. Ha a fulladás pihenést követően nem javul vagy csak nagyon lassan mielőbbi orvosi/kardiológiai kivizsgálás szükséges, hiszen egyre súlyosbodó kardiológiai állapotot feltételez, melynek kezelése nem tűr halasztást. Egyes betegségek például az alacsony vérnyomás is okozhat hasonló tüneteket amit kiválthat érszűkület, szív betegség.

Ha tapasztalta a tüneteket vagy szeretne általános képet kapni jelenlegi állapotáról jelentkezzen Általános kardiológiai vizsgálatra, amelyel panaszai, tünetei időben kezelhetővé válnak.

A vizsgálatokat Dr. Svéd János és Dr. Vaskó Péter végzi.

Az Általános kardiológiai vizsgálati csomag tartalma:

  • szakorvosi vizit
  • szívultrahang
  • nyugalmi EKG
  • BMI
  • nagylabor vizsgálat (benne vércukor, koleszterin,vesefunkciók, májfunkciók, pajzsmirigyműködés, vérkép, vizelet)
  • arteriográfia

 

Bejelentkezés Általános kardiológiai vizsgálati csomagra!

 

Budai KardioKözpont

Részletekért az alábbi telefonszámon keresheti Központunkat:

+36 70 610 3847