Szerző: KardioKözpont

Ha tartósan nyomó, szúró mellkasi panaszt észlel és gyors megoldást keres tüneteire, jelentkezzen be Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunkra.

Bizonytalan mellkasi fájdalom

Mellkasi fájdalom hátterében nem feltétlen kardiológiai betegség áll, hiszen az ilyen eredetű fájdalmaknak több oka is lehet, mint:

  • jóindulatú reflux
  • nyelőcső betegségek
  • pánik betegség
  • mellhártya vagy bordaporc gyulladás
  • asztma
  • kötőszövet vagy izom eredetű fájdalom
  • sérülés esetén légmell
  • ritkább esetekben tüdőembólia

Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy kardiológiai panasz is állhat a háttérben, mint koszorúér elzáródás, ezért karidológiai kivizsgálás mindenképpen indokolt, ha a tünetek többször megjelennek.Bizonytalan mellkasi fájdalom - Kardioközpont

Amennyiben a tipusos mellkasi fájdalom (szegycsont mögött) hosszú percekig fennáll - különösen, ha az bal karba, nyakba sugárzik, verejtékezés, rendkivül rossz közérzet, szorongás vagy halálfélelem kíséri, akkor mentőt kell hívni!

A hirtelen kezdődő és spontán megszünő mellkasi fájdalom esetén kardiológiai kivizsgálás szükséges!

Mellkasi fájdalom vizsgálati csomag

A Mellkasi fájdalom vizsgálati csomagunk" tartalma:

Mára a népesség fele hal meg szív- és érrendszeri betegségekben, ez a betegségegyüttes a korai halálozás egyik vezető oka, ezért is fontos kellő figyelmet fordítani a betegségek megelőzésére és hatékony kezelésére.
Az orvosi szakvélemény szerint több száz rizikofaktort létezik amelyek szerepet játszhanak a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A szívbetegségek zöme krónikusan, lassú folyamatként alakul ki, ezért egy rendszeres kardiológiai kivizsgálással időben kezelhhetővé válnak.

Kapcsolódó cikkünk

A hatékony stresszkezelés megtanulása csökkenti a szívbetegségek rizikóját

A hatékony stresszkezelés megtanulása csökkenti a szívbetegségek rizikóját

A krónikus és kezeletlen stressz közvetlenül is növeli a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját, ahogyan ez már tudományosan is bizonyított. Balog Melinda, a KardioKözpont pszichológusa az összefüggésekre és a pszichés segítség lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

Létrehozás ideje: 2017.08.01
Utolsó módosítás: 2023.08.17