A KardioKözpontban már elérhető az akár 7 napon át tartó vezeték nélküli Holter EKG vizsgálat is. A hosszabban tartó monitorozással még pontosabb diagnózis érhető el, és így akár a ritkább panaszokat okozó kórképek is kiszűrhetőek.

Mitől más az új, akár 7 napon át viselhető Holter készülék?

A Magyarországon egyedülállónak számító Holter készülék mérete 85x80x15 mm, súlya mindössze 32 gramm. Kis méretének köszönhető, hogy mind a férfi, mind a női testen kitűnően alkalmazható. Mellkasra rögzíthető, 3 csatornás elvezetéssel rendelkezik, egyetlen gombnyomással bekapcsolható, könnyen és kényelmesen kezelhető.  Használata a ruha alatt teljesen észrevétlen, viselése kifejezetten kényelmes. A hagyományos 24 órás mérések során nem minden esetben derülnek ki a panaszok okai, ezért fejlesztették ki az új vezeték nélküli 7 napos Holter készüléket. A 7 napos Holter EKG a legfontosabb diagnosztikai eszköz, ha a panaszok időnként éjszaka vagy mozgás közben, tehát csak bizonyos helyzetekben jelentkeznek. A ritkább szívritmuszavarok pontos diagnosztizálására, a gyógyszeres kezelés hatékonyságának ellenőrzésére, és a szívinfarktust követő időszak nyomon követésére is alkalmas. A vizsgálat alatt a kis gép végig rögzíti a szív elektromos jeleit, és később kiértékelhetővé teszi. Így akár 7 napon keresztül folyamatosan mérve orvosa és Ön is pontos képet kaphatnak szíve működéséről.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a készülék nem vízálló!

Milyen panaszok esetén lehet szükséges a Holter EKG?

7 napos Holter EKG, Kardioközpont

  • szívdobogás érzés
  • magas vérnyomás
  • nehézlégzés
  • szédülés, gyengeség
  • mellkasi fájdalom

Nem zavarja Önt a mindennapi életében és rendkívül hatékony

Vezeték nélküli, így viselete kényelmes. Ellenben a korábbi fejlesztésű modellekkel, a 7 napos vezeték nélküli Holter készüléket naponta egy rövidebb időre - fürdés, tusolás alatt - le szabad venni, utána pedig minden probléma nélkül visszahelyezhető. Így a pácienseknek továbbra is zavartalanul folytathatják napi rutinjukat.

A készülék képes akár 7 napon keresztül rögzíteni a szív elektromos jeleit, így a legtöbb megbetegedés kiszűrhető. A hagyományos 24 órás mérések során nem minden esetben derülnek ki a panaszok okai, ezért fejlesztették ki az új vezeték nélküli 7 napos Holter készüléket.

Környezete nem fogja látni a vezetékeket, hiszen a 7 napos Holter EKG vezeték nélküli

Nincsenek nyakba vagy derékra akasztható tokok, használata a ruha alatt teljesen észrevétlen, viselése kifejezetten kényelmes.

Téma szakértője

Specialitások:

Rendelés helyszíne: 1015 Budapest, Ostrom 16. II.em./6. (28-as kapucsengő)

Kapcsolódó cikkünk

Milyen jelek utalhatnak gyenge vérkeringésre?

Milyen jelek utalhatnak gyenge vérkeringésre?

A keringési rendszerünk egészsége határozza meg, milyen hatékonyan tud oxigén és tápanyag jutni a sejtjeinkhez. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa arról beszélt, melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a vérkeringést, és milyen jelek érzékelésekor érdemes kivizsgáltatni magunkat.  

 

Módosítás: 2023.02.24 14:54