A KardioKözpontban már elérhető az akár 7 napon át tartó vezeték nélküli Holter EKG vizsgálat is. A hosszabban tartó monitorozással még pontosabb diagnózis érhető el, és így akár a ritkább panaszokat okozó kórképek is kiszűrhetőek.

Mitől más az új, akár 7 napon át viselhető Holter készülék?

A Magyarországon egyedülállónak számító Holter készülék mérete 85x80x15 mm, súlya mindössze 32 gramm. Kis méretének köszönhető, hogy mind a férfi, mind a női testen kitűnően alkalmazható. Mellkasra rögzíthető, 3 csatornás elvezetéssel rendelkezik, egyetlen gombnyomással bekapcsolható, könnyen és kényelmesen kezelhető.  Használata a ruha alatt teljesen észrevétlen, viselése kifejezetten kényelmes. A hagyományos 24 órás mérések során nem minden esetben derülnek ki a panaszok okai, ezért fejlesztették ki az új vezeték nélküli 7 napos Holter készüléket. A 7 napos Holter EKG a legfontosabb diagnosztikai eszköz, ha a panaszok időnként éjszaka vagy mozgás közben, tehát csak bizonyos helyzetekben jelentkeznek. A ritkább szívritmuszavarok pontos diagnosztizálására, a gyógyszeres kezelés hatékonyságának ellenőrzésére, és a szívinfarktust követő időszak nyomon követésére is alkalmas. A vizsgálat alatt a kis gép végig rögzíti a szív elektromos jeleit, és később kiértékelhetővé teszi. Így akár 7 napon keresztül folyamatosan mérve orvosa és Ön is pontos képet kaphatnak szíve működéséről.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a készülék nem vízálló!

Milyen panaszok esetén lehet szükséges a Holter EKG?

7 napos Holter EKG, Kardioközpont

  • szívdobogás érzés
  • magas vérnyomás
  • nehézlégzés
  • szédülés, gyengeség
  • mellkasi fájdalom

Nem zavarja Önt a mindennapi életében és rendkívül hatékony

Vezeték nélküli, így viselete kényelmes. Ellenben a korábbi fejlesztésű modellekkel, a 7 napos vezeték nélküli Holter készüléket naponta egy rövidebb időre - fürdés, tusolás alatt - le szabad venni, utána pedig minden probléma nélkül visszahelyezhető. Így a pácienseknek továbbra is zavartalanul folytathatják napi rutinjukat.

A készülék képes akár 7 napon keresztül rögzíteni a szív elektromos jeleit, így a legtöbb megbetegedés kiszűrhető. A hagyományos 24 órás mérések során nem minden esetben derülnek ki a panaszok okai, ezért fejlesztették ki az új vezeték nélküli 7 napos Holter készüléket.

Környezete nem fogja látni a vezetékeket, hiszen a 7 napos Holter EKG vezeték nélküli

Nincsenek nyakba vagy derékra akasztható tokok, használata a ruha alatt teljesen észrevétlen, viselése kifejezetten kényelmes.

Téma szakértője

Specialitások:
  • ritka szívrtimuszavarok kivizsgálása
  • szakorvosi kiértékelés
  • pontos mérés
  • automatikusan menti az adatokat
  • események hangalapú rögzítése (sport, gyógyszer bevétel, lépcsőzés)

Kapcsolódó cikkünk

A korábbi Covid-osok közül sokan magas vérnyomást tapasztalhatnak

A korábbi Covid-osok közül sokan magas vérnyomást tapasztalhatnak

A legújabb kutatások szerint a Covid-19 fertőzésen átesetteknél megnőtt a kockázata a magasvérnyomás betegség megjelenésének, és ezt a kockázatot olyan tényezők is növelik, mint az idősebb életkor és a férfi nem. Ennek az eredménynek a gyakorlati jelentősége a rizikócsoportba tartozók gyakrabb kardiológiai ellenőrzése lehet – erre hívta fel a figyelmet dr. Müller Gábor, a KardioKözpont kardiológusa.

 

Létrehozás ideje: 2021.02.10
Utolsó módosítás: 2023.02.24