Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor nő!

Csütörtökön lett először rosszul a férjem-vezetés közben érezte,hogy szédül,zsibbadnak a karjai,piulzusa 120 volt.Érte mentem , elmentünk a háziorvoshoz.EKG készült -nem mutatott eltérést.Kaptunk beutalót laborra,nyaki gerinc 2 ir.rtg-re-negatív- és nyaki ultrahangra.Labor holnap,uh csütörtökön lesz.Péntektől folyamatosan magas vérnyomást mérünk.150/98-160/ 90-időnként magas pulzus számmal.Szombaton este ismét rosszullétre panaszkodott,szédülésre,zsibbadásra..vérnyomása 170/98 és 180/ 80 között volt.Ügyeletre vittem.Ott kapott Tensionim tablettát és egy Sanaxot.Fe is írtak nekünk Tensionim tablettát szükség esetére ,Nebelit 5mg és Ednyt5 mg tablettát.Visszaküldött minket a háziorvoshoz.Ma ott voltunk.Gyakorlatilag szinte rosszul éreztem magam,hogy zavarni mertük a problémánkkal.Nem kell vele foglalkozni,nem kell mérni a vérnyomást..bepánikol- mondta a háziorvosunk.De mitől? Itthon vagyunk,nyugalomban.62 éves.Eddig nem voltak ilyen jellegű problémái.Semmi szervi betegsége nincs.Urológus ellenőrzésre jár fél évente.Családjában szüleinél volt magas vérnyomás,édesanyja veseelégtelenségben halt meg- évekig tartó dialízis kezelés után.Kérdésem- tényleg ne vegyük ezt komolyan? Én aggódok.Péntekre van egy magán kardiológushoz időpontunk.Én tehetetlen vagyok.Most is éppen arról panaszkodik,hogy kiugrik a szíve,nehezen kap levegőt.Mit tehetek még ,hogy ne legyen ebből nagy baj.Köszönöm ha kapok tanácsot.Falus Olga
Tisztelt Falus Olga !



Mindenképpen szükséges a kardiológiai kivizsgálás. Tisztázni kell, hogy van-e a háttérben magas vérnyomás, esetleg ritmuszavar.



Remélem a pénteki kardiológiai vizsgálat megnyugtató eredményt ad!



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona



dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!



37 éves vagyok, évek óta vérnyomás csökkentőt szedek. Az utóbbi években coverex As-t. Nyár végén volt egy - két kiugrás a vérnyomásban ( 180/100) majd Coverex as kombi-ra reggel és bisoprolol -ra este váltottunk. A vérnyomásom így tankönyvi 110-125/80 pulzus 70-80körül. De! Szinte egész nap érzem a szívem lüktetését. Este nagyon zavar és kellenetlen érzés. Refluxom is van. Nem tudom azzal összefügg e vagy egyáltalán mi okozhatja. Leleteim ekg- rendben. Köszönöm válaszukat!
Tisztelt Hatala Péter !



Panasza valószínű pszihés jellegű, de kérem keresse fel kezelőorvosát, ő pontosabban tud válaszolni kérdésére.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Igen tisztelt doktornő! 65 éves vagyok a szivemmel problémák vannak a vérnyomásom legtöbbször 112/ 45/ 62 vagy 70 az utolsó. De nem tudom mit jelent a középső a 45-ös érték? kérem szépen felvilágositani sziveskedjen. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. üdv. Ilona
Tisztelt Füri Ilona!



Pontosan nem tudok válaszolni, valószínű a pulzust jelzi a 45-s szám. Kardiológiai kivizsgálást javasolok.

Időpontot egyeztetni vizsgálatra az alábbi telefonszámon lehetséges: +36 70/ 610- 3847



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Kedves Doktornő / Doktor Úr!

Kiskoromban megállapították, hogy szívzörejem van. Kb. 19 éves korom óta szakasosan jelentkeznek egyéb tünetek.

Pl; szúró mellkasi fájdalom, légszomj, zsibbadó bal kar és bal láb. A lábam már napok óta fáj hasogat a karommal együtt. Ilyenkor érzem, hogy a pulzusom is szaporább. Mi lehet a probléma?
Tisztelt Ivett Sztojka!



Valószínű Pánik betegsége van, kérem keresse fel kezelőorvosát!



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő,Doktor Úr.

Másfél éve szenvedek pánik betegségben,ezért pszichiáter segítségét kértem,ahol Escitil tabletta szedését javasolták.A tájékoztató áttekintésekor kiderűlt,hogy szívritmus zavar esetén nem szedhető a gyógyszer.Napi 1, 10mg tabletta lett felírva,nekem 2008 ban volt szívritmus zavarom,jelenleg gyógyszert nem szedek rá.Elkezdhetem a gyógyszer szedését?Köszönettel:Buza Barnabás
Tisztelt Buza Barnabás!



Kardiológiai vizsgálatot javasolok, az eredmény alapján el lehet dönteni, hogy szedheti e ezt a gyógyszert.

Időpont egyeztetés, bejelentkezés céljából nyugodtan hívjon minket.

Telefonszám: + 36 70/ 610-3847



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő! Metoprolol szedése mellett,pontosan a leirt tüneteim vannak... Válaszát köszönöm előre is! Tisztelettel,Molnárné
Tisztelt Molnárné Kálóczi Mónika!



Nem tudom miért kapott Metoprololt és azt sem tudom, hogy mit jelent a " pontosan leírt tüneteim vannak". Kérdésére nem tudok válaszolni, talán kezelő orvosát kellene megkérdeznie!



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona



dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő!

Négy éve j. lábszáramból visszeret távolítottak el és Clopidogrel szedését írták elő. Azóta tünetmentes vagyok, életmód változtatást hajtottam végre, egy éve vegán étkezést folytatok, rendszeresen sportolok /nem versenyszerűen/. A kérdésem az, hogy szedhetek-e rendszeresen galagonya kapszulát?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Ónody Ákos!



Mivel panaszmentes, nagyon helyesen egészséges életmódot folytat, nem hiszem, hogy szükséges a galagonya kapszula.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő! Kezelt magasvérnyomásom van, évente járok kivizsgálásra.Az uh. eredményéről szeretném kérdezni! Tágult aorta 44 mm ( két éve 42), tágult bal kamra dd:57mm, ds:36mm ( két éve dd:55, ds:36), bal kamrai funkció ef:66%. Azt szeretném tudni, mennyire rosszak ezek a tágult értékek, illetve növekedésük mértéke? Illetve azeretném tudni elég-e az évenkénti vizsgálat az aorta tágulat miatt? És milyen mértékű aorta tágulatnál kell lépni, és mit kell tenni?Aggódom, mert sokszor hallottam az aortarepedésről amit ritkán szoktak túlélni. Magamról még annyit 195 cm magas és 95 kg súlyú vagyok.

Köszönöm válaszát!
Tisztelt László!



Ezekről az eredményekről a kezelő orvosát, ill. a vizsgálatot végző orvost kérdezze.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



Reggel ébredés után általában magas a vérnyomásom,viszont egész életemben sportoltam, és a pulzusom 55-59 között van

Reggeli után a pulzusom 63 környékén van és a vérnyomásom 140/90 körüli,majd napközben amikor már mozgás,munka közben a pulzusom 72 körüli,a vérnyomásom 130/85-90-re áll be,majd este lefekvés előtt újra magasabb általában 15-160/100.

Kérdésem van -e összefüggés a pulzusszám és a vérnyomásom között és hogy reggel-este miért lesz magasabb majdnem minden nap.

Válaszát előre is köszönöm!



Tisztelettel:Idai Zoltán
Tisztelt Idai Zoltán !



Mindenképpen kivizsgálást javasolok. Előtte érdemes vérnyomásnaplót vezetni. Naponta legalább ötször mérje meg vérnyomását és pulzusát, lehetőleg ugyanabban az időben ( 1 hétig ).



Az eredménnyel keresse fel családorvosát, aki eldönti, hogy mi a további teendő.



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt doktornő/dr. Úr! 45 éves vagyok, 10 éve szedek bétablokkolót, pulzusom kiugrik stressz helyzetekben. Nebiletet szedtem 8 évig, de lecserélték concorra, mert volt egy 3 napig tartó extrázásom és azt mondták a concor erősebb. Ezzel is elő fordult már. Viszont úgy érzem, hogy a concornak több a mellékhatása. Trigliceridem, koleszterinem, húgysav eredményem magasabb és alvászavaraim is vannak. Kérdésem az, hogy mivel nem egy a hatóanyag, vissza állhatnék e a nebiletre, van e értelme, vagy ugyan olyan jó gyógyszer a concor is..? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Korozs György!



A gyógyszerrel kapcsolatos problémáját kérem kezelőorvosával beszélje meg !



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA