Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdv.
Pár napja 5 óra után pár óráig azt érzem, hogy ki hagy a szívem egymás után elég sokszor.
Van pulzusmero kis gépem ami mutassa a sziv működést is és jól látszik amikor azt érzem, hogy ki hagy egy nagy szünet is látszik a képen.
A bal lapocka közt érzek fájdalmat és mintha a nyelvem hegye zsibbadna.
A pulzusom 60 alatt van legtöbbször nyugalmi állapotban 55 ez a trandante Labetalol vernyomas gyogyszertől van azt mondta itt az orvos angluaba.
Aggódok, mi lehet az oka és mit kellene tegyek ez nagy probléma?
Hova forduljak ezzel?
Köszönöm Erika
Kedves Erika!

24-72 órás EKG (Holter monitor) felhelyezése lenne célszerű.
A fenti vizsgálatot Ambulanciánkon készséggel elvégezzük.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Üdvözlöm Doktor Nő / Úr !

Tavasszal hajnalban arra ébredtem, hogy ki kell mennem a mosdóba, mikor kiértem elkezdtem szédülni, hátam nagyon fájt és a következő pillanatban elvesztettem az eszméletem kb. 4-5 másodpercre. Hidegveríték a tarkómon... Nagyon gyenge voltam utána a hátfájás, 2-3 napig tartott. Kórházba minden vizsgálatot megcsináltak, de semilyen lényeges eltérést nem találtak. Most mai nap tehát rá félévre megint ugyanez történt csak eszméletvesztés nélkül. Szeretném megkérdezni lehet e ez csendes infarktus? A vérnyomásom mindig alacsony, semilyen gyógyszert nem szedek, sportolok minden másnap.
Kedves Hilda!

Az un. silent azaz tünetmentes infarktus ritka jelenség. A leírt rosszullétek okainak tisztázásához egy átfogó (kardiológiai) diagnosztika javasolt.

Üdvözlettel:

Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Szép napot! 23 éves vagyok, 15 éves korom óta élek mechanikus aorta mű szívbillentyűvel. Jó állapotban van a szívem ezt félretéve. Az volna a kérdésem, hogy egy ilyen billentyűvel meddig lehet élni attól eltekintve, hogy a billentyű kibír akár 100-300évet? Egy angol tanulmányban 9-15év az átlag élettartam ez mennyire reális?
Kedves Ádám!

A mechanikus műbillentyű élettartama korlátlan. Amire Ön gondol, az a biológiai műbillentyű, mely bizonyos idő után elhasználódik és cserélni kell.

Üdvözlettel:

Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Szép napot.
A kérdésem annyi lenne hogy az elmúlt 3-4 hónapban elkezdtem egy véletlenszerű belenyílaló/fájdalmas érzés érezni a ball mellkasomnál és sokszor zsibbad a bal karom is, illetve néha a lábam is. Voltam orvosnál, csináltak EKG-t, ultrahangot és vérképet, és elvileg minden normális, viszont mégis vissza jönnek a problémák. Ön mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Kovács Bence!

Az Ön által jelzett mellkasi fajdalomnak több oka is lehet - a lehetséges okok egymástól való elkülönítése a kórelőzmény pontos ismeretet igényli és egy fizikális vizsgalatot valamint az eddig elvégzett vizsgalatok eredményének áttekintését.

Üdvözlettel:

Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Kardio Központ.

Fizikálisan Kompenzált Keringés, Normális vérnyomás. Szívultrahang vizsgálat nem kórjelző, organikus szívbetegség nem igazolható. Vérszegénységre, vagy pajzsmirigy túlműködés-es gyanús vagyok.
Magas Pulzus-szám miatt. Betaloc szedése javasolt. -KÉRDÉSEM- vény nélkül kapható gyógyszer szedhető e erre a problémára?
Napközben elvagyok a magas pulzussal, gondot inkább este okoz, mert félek elaludni, hogy ne, hogy szívrohamom legyen. -Szívizom betegség, szívritmuszavartól is RETTEGEK.
Remélem tudnak segítő választ adni.
Üdvözlő-Köszönettel- Vivi
Tisztelt Vivi!

Kérdésére a rövid válaszom, hogy nem. A Betaloc és hasonló hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek csak receptre kaphatók. Leírása alapján a ritmuszavar a fő panasza, melyhez mind a vérszegénység, mind a pajzsmirigy betegség hozzájárulhat. A javasolt gyógyszerek mellett nem tartom valószínűnek a szívroham kialakulását. Nyugodjon meg, a javasolt gyógyszer rendszeres szedése segíteni fog.

Amennyiben panaszai továbbra is fennállak, kardiológiai vizsgálat indokolt.

Tisztelettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt doktor Úr/Hölgy
Én 32éves Férfi vagyok kb 2és fél hónapja voltam 1pfizer oltáson rá 4ik napjára mellkasi nyomás fajdalmaim lettek kórházba voltam 4napig feküdtem bent ahol csináltak ekg-t vér vételt sziv ultrahangot később sziv mri vizsgálatot miben egyik doktor azt megállapitotta oltástol szívizomgyulladásom van nekem nem voltak olyan gondjaim,h fulladás vagy lábvizesedés csak mellkasi fájdalom a házi orvosom erre azt mondta nekem ez nem lehet negatív mehetek dolgozni úgy,h nem várta meg mri eredményeit vissza küldött dolgozni én fizikai munkát végzek 2és fél hetet tudtam dolgozni mert annyira fájt mellkasom,h már nem bírtam vissza mentem orvoshoz nagy nehezen vissza irt betegszabadságra elmentem kardiológushoz vissza mentem munka után rögtön már erős sziv dobogás érzéssel mire kardiológus azt mondta mit csináljak önnel nem lát semmit azt felkerestem egy magán kardiológust aki csinált nekem ekgt amin látta,h nem teljesen jó ezután csinált szivultrahangot miben megállapitotta sziv megnagyobbodás nincs van 3mm kisebb elváltozás később meg annyit mondott kicsit vissza felé áramlik vér,de nem veszélyes azt vért vettek tőlem ami aránylag jó lett így mondta azt jött 24orás ekg azon a doktor azt mondta alig talált bizonyos eltéréseket,de viszont voltak,h éjszaka szivverés lement 42re napi folyamatokba is 52-58-65 mikor,hogy ő erre azt nem kell félnem mert szivem edzett mivel én pfizer oltás előtt jártam futni súlyzós edzéseket csináltam és,h edzett a szivem!Most az a helyzet,h doktor kiirt nekem prestarium tablettát magas vérnyomásra,h attól majd jobb lesz semmi mást,sajnos azóta se érzek javulást!sziv dobogás érzés megmaradt és Épp úgy fáj mellkasom hol erősebben hol gyengébben szegycsontal fáj nyomás érzések vannak valamikor hátba vetíti lapockához lassan 3om hónapja szenvedek ezekkel tünetekkel félek,h lesz velem valami mikor mulhatnak el ezek érzések illetve mit tehetnék meg azért,h meggyógyulhassak kérem válaszoljanak mindenféle segítséget elfogadnék köszönöm
Tisztelt Német Zoltán!

A konkrét vizsgálati eredmények ismeretének hiányában a panaszok hátteréről nyilatkozni nem lehet, ehhez a vizsgálatok dokumentációjának az áttekintése szükséges.

Üdvözlettel:
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Páromnak nyugodt környezetben, pihenés közben is gyakran hirtelen felmegy a pulzusa akár 140-150 közé is, amit nagyon heves, erős szívdobogás kísér. EKG nem mutat rendellenességet, labor szintén tökéletes. Házi orvos szerint stressz, de ez nem valószínű. Milyen vizsgálat kellene még hogy ki tudjuk zárni a szervi rendellenességet, megbetegedést? Hová tudunk fordulni?
Tisztelt Ferkó Adrienn!

Az EKG felvétel csak abban az esetben ad felvilágosítást a szapora szívverés mibenlétét illetően, ha éppen a panasz idején készül. A panaszmentes állapotban készült nyugalmi EKG nem feltétlenül informativ. Erre tekintettel hosszabb időtartamú EKG vizsgálat (Holter vizsgálat) javasolt, melynek időtartama a panaszok gyakoriságától függően határozható meg (24 óra - 1 hét). Ezt rendelőnkben szívesen elvégezzük. Esetleges további kardiológiai diagnosztika a Holter lelettől függően jön szóba.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Harmincegy éves nő vagyok. Kb. 8 évvel ezelőtt volt egy komoly pánikrohamom, aminek következtében kardiofób lettem és előhívta az édesapámtól öröklött extraszisztoléimat. Azóta rendszeresen járok kardiológiai vizsgálatokra, viszont ez az utóbbi időben a vírus helyzet miatt elmaradt. (Legutoljára 2019 októberében voltam.) Az utóbbi napokban többször tapasztaltam hirtelen jött szédülést, mely egy-két másodpercen belül el is múlik, de naponta többször ismétlődik. Ez elég heves, amolyan “fejbekólintós” érzés. A legutolsó kardiológiai vizsgálatom során mindent rendben találtak. Mi a véleménye? Lehet mégis szívinfarktus tünete ez a szédülés? Olvastam a kardiokozpont.hu-n, hogy akár visszatérő szédülés is lehet infarktus jele, mely nem jár feltétlenül mellkasi fájdalommal. Válaszát előre is köszönöm!

Maradok tisztelettel, Őszikese
Tisztelt Őszikese

A leírt panaszokra tekintettel kardiológiai szempontból Holter-EKG vizsgálatot javaslok, figyelembe véve a kórelőzményben szereplő ismert extrasystoliát. Több egymás utáni (ún. kapcsolt) extrasystole esetleg okozhat olyan (átmeneti) hemodinamikai zavart, mely akár pillanatnyi szédüléshez vezethet. A Holter vizsgálat során folyamatosan EKG készül, mely felvételen látható, hogy a panaszok idején volt-e a paciensnek érdemi EKG eltérése/ritmuszavara. Az Ön által írt panaszok hátterében szívinfarktus extrem valószínűtlen.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter

Dr. Ferenczy Péter
Dr. Ferenczy Péter kardiológus
T.Doktornő!75 éves vagyok.Régóta van rimuszavarom.24 órás holter is kimutatta a ritmuszavart.Az igen tisztelt kardiológus RYTMONORM 300mg gyógyszert irt fel.Elovastam a tájékoztatót hát nem mertem elkezdeni szedni.Sinus bradykardia mellett 1.fokú av blokk.Néhol WENCKEBACH PERIODICITÁS.SINUS PAUZÁK 2624 ms. voltak 10 napja.Most mit csináljak,szedjem vagy nem.Kérem a tisztelt véleményét ez ügyben.Üdvözlettel:Sutta Ödön nyugdíjas.bp.2021.09.22.
Tisztelt Sutta Ödön Úr!

Azt gondolom, jó, hogy nem kezdte el a Rythmonorm szedését. Két ok miatt. Amennyiben jól értette a holter EKG leletét, ezt valóban át kell gondolni. Ha a beteg bármi miatt aggódik attól, hogy a javasolt gyógyszer árthat neki, akkor mindenképpen újra kell konzultálni a kezelést az azt javasoló orvossal.
Ezek általános megfontolások részemről, mivel az Ön részletes adatainak ismerete nélkül szakmailag korrekt vélemény nem adható.
Amennyiben az Ön panasza elsősorban a ritmus zavar (ennek nagyon sok formája van) akkor javasolom, hogy kardiológushoz forduljon, akár úgy is, hogy un. második véleményt kér , az eddigi orvosa mellett egy másik kardiológustól. Erre én nem vagyok megfelelő, mivel nem vagyok kardiológus szakorvos.

Üdvözlettel: Dr. Kapocsi Judit
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás specialista
Kedves Doktornő!Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,édesanyám közel 70 éves.Szinte soha nem volt beteg.De most már legalább 3.hete alacsony a vérnyomása 110 magas a sziverésszama 109-112 és folyamatos köhögés rohamai vannak és ha terheli magát kimerül elfárad és legszomja van.Mi lehet a probléma ?Nagy lehet a baj?Volt a körzeti orvosánál és meg csak meg sem vizsgálta és labor vizsgálatra sem küldte el. (azt tanácsolta szedjen ambroxolt)de ennek semmi köze a megfázáshoz.Kérem szépen tessék nekem tanácsot adni hogy mi lenne a leghelyesebb lépés vagy milyen betegség lehet a legvalószínűbb ezekkel a tünetekkel.Elore is köszönöm a segítséget.Nagyon aggódom anyukám egészségéért és szeretnek valami konkrétabbat megtudni és hogy esetleg mitől lehetne kicsit jobb az állapota.Nagyon köszönöm megegyszer kedvességét.Tisztelettel Sarkadi Krisztina Ui:Édesanyámnak semmilyen jellegű szív problémája nem volt és genetikailag sem ötökölhette a családja részéről.
Tisztelt Sarkadi Krisztina!


Bár részletesen leírta édesanyja panaszait, így nagyon nehéz véleményt mondani.

Tüdőgyógyászati vizsgálatot, mellkas rtg-t, részletes kardiológiai vizsgálatot javasolnék.


Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat