Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni ,hogy szívritmuszavar ,amit nem érzek ,okozhatja -e az alacsony vérnyomást mint 113/ 43 vagy 84/55,97/51 vagy 89/ 40 is volt. Olyan vagyok napközben is mintha ébren aludnék .Mondennapossá vált ez nálam, ezek a bealváshoz hasonló tünetek szinte egész nap. Volt egy 5 perces mérés eltéréssel ,hogy 98/ 51 ből ugrott 150/79 108 -as pulzusra, aztán szépen visszament alacsony értékre .2016- ban ablatio volt nekem ,ingervezetési zavartól 200- al ment a szivem.Gyógyszert nem szedek sikeres volt a beavatkozás.Kiújult egy inger, amit nem is éreztem ,az Ekg - n volt látható ,de közel az av- blokkhoz ,ezért az nem ablalható. Veszélyes- e ha ennyire alacsony lett a véfnyomásom? Sajnos befolyásolja a munkaképességemet ,gyengeséget érzek .Válaszát köszönöm szépen.
Tisztelt Kovács Éva!

Igen, okozhatja a ritmuszavara az alacsony vérnyomást. Mindenképpen ajánlom, hogy minél előbb keresse fel az ablációt végző orvosát, ui. ki kell vizsgálni, hogy milyen ritmuszavar áll a háttérben. Lehet, hogy újabb abláció, esetleg pacemaker beültetése szükséges.

Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktor Úr; Nő!
Pacemakerem mellett hetente 2-3 alkalommal futok 30-40 percet (3-4 km).
Indulás után a pulzusszámom felugrik 150-re, majd kb. 500 m után visszatér 90-re és onnan emelkedik egyenletesen a mozgás végéig kb. 130-ig.
Mi lehet az oka a kezdeti kiugrásnak?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel:
Tamás
Tisztelt Csóka Tamás!

Nem tudom, hogy futás előtt szokott -e bemelegíteni, mert ez nagyon fontos. Azt sem tudom, hogy végez – e erősítő gyakorlatokat vagy csak fut. Ezen kívül az időjárás változás is befolyásolja a szív frekvenciáját a PM mellett. Tanácsom: Amennyiben nagyon gyorsan emelkedik a pulzusa, váltson lassabb futásra, esetleg sétára. Sajnos egyéb betegségét, a gyógyszerek szedését nem ismerem, így a pontos ok tisztázása nem könnyű. Szívesen állok rendelkezésére, akár telefonos konzultációval is a megfelelő mozgás kialakítására, a gyógyszeres kezelését is figyelembe véve.

Üdvözlettel: Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktornő!

Március otta fáj a fejem ingadozik a vérnyomásom pullzussom 120 -130
Fulladok heves szivdobogás melkassi fajdalom mi lehet a probléma? Has fájás

Üdvözlettel
Tisztelt Horváth Zsanett!

Túl kevés az információ ahhoz, hogy használható tanácsot adhassak Önnek.
Nagyon sok betegség esetén fordulnak elő ilyen tünetek: a pánik szindrómától a pajzsmirigy, valamint szívbetegségeken keresztül a magas vérnyomásig.
Ennél többet, pontosabb véleményt személyes találkozás, vizsgálat után tudok adni.

Üdvözlettel:

Dr. Kapocsi Judit
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás specialista
Tisztelt doktor úr!
Két hete estem át szív infarktuson.
Elkezdték a rehabot 20 perc bicigli és napi 1,5 km (nem egyszerre) séta volt mikor haza engedtek. Itthon mennyit és milyen munkát végezhetek. (Pl. Fünyirás, stb? )
Köszönöm ha válaszát! László
Kedves László!

Konkrét leletek állapotfelmérés,életkor,terheléses ekg nélkül nehéz pontosan megmondani milyen terhelés javasolt a paciensnek.Általánosságban elmondható,hogy fokozatosan emelkedő dózisban és időtartamban kell megkezdeni a testmozgást,ha nincsen panasz akkor lehet emelni az intenzítást tovább.Hasznos lehet pl okosórával ellenőrizni,hogy mennyire emelkedik meg a szívfrekvencia.Szerintem a fűnyírást már elkezdheti.

Üdvözlettel:

Dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor
dr. Müller Gábor kardiológus
Tisztelt Doktor úr! Arra lennék kiváncsi,hogy a Valsartan Sandoz 160 mg ill. a Lercaton 10 mg tabletták párosítása jó e.Napi adag 2*1 db.A hatóanyagok miatt kérdezem.Köszönöm a válaszát.
Tisztelt Endrődi József!

Igen, megfelelő a Valsartan Sandoz 160 mg ill. a Lercaton 10 mg tabletták párosítása.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Joo napot kivanok dr. No . Avagy dr ur.. nekem olyan problemam van sajnos hogy erős sziv dobogas érzésem van sokszor nyom fáj szúr. Zsibbad az állam neha mint mostis a bal lábam es karom is sajnos :( izzad a tenyerem es rosszul let is van rajtam . Na vanolyan h elo jon neha de van olyan folyamatos. Sajnos mikor bemegyek az orvoshoz a surgoseggire pl nem talalnak semmi magan orvosra nemnagyon van pénzem sajnos :( mit tehetnek 3 4 honapok mire kapnek kardiologiara idő pontot . Mit tehetnék fogalmam sincs köszönöm elore is a válaszàt
Kedves Molnár Alexandra!

A leírt panaszok/tünetek alapján nagy valószínűséggel pánikbetegségről lehet szó. Javaslom hogy háziorvosát keresse fel mielőbb, aki a további vizsgálatok szervezésében segítségére tud lenni.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Dr.úr/ nő
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a Cholib 145/45 gyógyszert szedem már 4 hónapja és valóban elkezdödött a javulás.
Áprilisban: Triglycerid : 6.4mmol/l volt
Augusztusban: 3.04mmol/l
A cholesterinem ,
Áprilisban: 6.9mmol/l
Augusztusban: 5.8mmol/l
Szerintem eddig rendben is van.
Viszont a Kreatin-kináz 221 U/L
A gamma- gt 47
Dr úr./nő kell foglalkozni a Kreatin- kináz értékével? Vagy ez a gyógyszer mellékhatása?
45 éves vagyok és 90kg és 176cm.
2 éve viszonylag rendszeresen test edzést végzek.
Márciusban covidos voltam, tüdőgyulladással.
Talán ennyit röviden.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel. : Pap Szabolcs
Kedves Pap Szabolcs!

A kreatin-kináz enyhe emelkedése valószínűbb hogy a rendszeres testedzés következménye, mintsem gyógyszer-mellékhatás. Ezt ellenőrizendő néhány napos fizikai kímélet után lehetne csináltatni egy kontroll labort a kreatin-kináz vérszintjének ellenőrzésére. Az ilyen enyhe CK emelkedés egyébként nem indokolja a statinkezelés megszakítását, főleg akkor, ha a májenzimek (GPT és GOT) egyébként nem emelkednek meg.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
Ket hete szedulok es 2 alkalommal osszeste
m mint egy colstok rovid eszmeletvesztes volt mert nem emlekszem csak arra,hogy nem tudok felallni es remesen osszetortem magam mit tehetek? Koszonom a valaszat tisztelettel.
Tisztelt Érdeklődő,

A leírt panaszok/tünetek alapján neurológiai és kardiológiai kivizsgálás szükséges idegrendszeri és szív-érrendszeri (pl. ritmuszavar) betegségek kizárására.

Üdvözlettel

Dr.Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus
Tisztelt Doktor úr/nő!
Covid pozitiv vagyok 10 napja. Több mint 5 éve szedek béta blokkolót, most napi 1x Concor Cor 2,5mg-ot.
Amióta a vírus ledöntött a lábamról, sűrűn van erős szívdobogásom, amikor a pulzusom is konstans 80-90/percre ugrik fel. Le vagyok gyengülve, ha mozgok rögtön elkezdődik a köhögésem és alkalmanként a szívdobogás is felerősödik ekkor.
A háziorvos azt javasolta, hogy a Concor Cor helyett holnaptól Huma-Pronol 40mg -ot szedjek.
Mivel a telefonos, vizsgálat nélküli gyógyszerváltástól tartok, kérem szíves tanácsát, hogy tényleg szimplán válthatok e, vagy ez nem volt jó választás a háziorvos részéről
Megtiszteltő válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Bea!Panaszait a COVID 19 megbetegedés okozza. A tünetetek kialakulásához a láz, a gyengeség nagymértékben hozzájárul. A gyógyszerváltoztatás nem hiszem, hogy javulást hoz. A 2,5 mg Concor mellett napi 3000E D vitamin, 1000-2000 mg C-vitamin , szelén és cink szedése javasolt, sok pihenés, bőséges folyadékbevitel mellett.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona

dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt dr (úr ,nő) nyki uh voltam azt szeretném kérdrzni , hogy a jobb oldalt a bulbusban egy 7mm hosszú 2mm vastag sima felszínű lágy plakk figyelhetô meg.Az áramlási görbék mind két ACI ban és a ACE ban szabályossak.Az a vertebralisokban anterograd áramlás látszik. Vélemény: Jobb oldalon mérsékelt atherosclerosis,áramlási eltérés nélkül .Ez a leletem nagyon meg vagyok ilyedve a körzet orvos acizalep 75 mg irt fel a kardiólogus ( telefonon keresztül)rosuvastatin 10 mg ot mert szerinte a körzetinek nem azt kellett volna felírni. Tanácstalan vagyok s nagyon félek elkezdtem efy hónapig omega 3 hallolaj kapszulát és fokhagyma kaszulát hogy megnézzem hogy hat ezekre mivel a koleszterinem 5,80 tudna segíteni ?köszönöm válaszát előre is

Tisztelt Lukácsné Horváth Erika!A leírt vizsgálati eredmény alapján a kardiológus kolléga által javasolt Rosuvastatin szedését ajánlanám én is. Mindenképpen a koleszterin szint csökkentése a legfontosabb. A gyógyszer szedése mellett életmódváltás ( táplálkozási szokások megváltoztatása és rendszeres testmozgás ) is javasolt ). Dietetikusunk, mozgásterapeutánk készséggel áll rendelkezésére az életmódváltás segítésében.Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!