Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2017 10 02 16:39
Barbara

Tisztelt Doktor Úr!/NŐ



Raynaud szindrómám van.nebivolol 5mg tabletta adható raynaud szindrómában?Régebben betalocot kaptam szapora pulzusra,de mivel raynaud szindrómám lett/lefekélyesedett az ujjam)váltottak verapamil származékra.Ezt szedtem már elég régóta.Most ismét magas a pulzusom,és a verapamilt kardiológus lecserélte nebivolol 5mg tablettára./napi 1)Kérdésem nebivolol szedhető e raynaud szindrómában?Köszönöm!

VÁLASZ:

2017 10 02 16:37
dr. Sztancsik Ilona

Tisztelt Barbara!

Tekintettel, hogy a Nevibolol is béta blokkoló, így a perifériás ereket szűkíti. Nem javasolnám Raynaud szindrómában történő szedését. Kérem keresse fel kezelőorvosát a további gyógyszeres terápia megbeszélésére!


Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona

KÉRDÉS:

2017 10 02 16:38
Istvan

Tisztelt Doktor úr/nő!



12 éve van pacemakerem most egy szildenafil nevezetű gyógyszert kellene szednem.Kérdésem hogy lehet-e?



Tisztelettel:István

VÁLASZ:

2017 10 02 16:37
dr. Sztancsik Ilona

Tisztelt István!



Kérdésére korrekt választ nem tudok adni, mivel nem ismerem betegségeit, ill. azt sem tudom miért kapott Pacemakert. Javaslom, hogy ez ügyben kezelő orvosával konzultáljon!



Üdvözlettel:

Dr. Sztancsik Ilona

KÉRDÉS:

2017 10 02 11:11
Edit

Tisztelt Dr. Úr!

Csak egy ...pontosabban két kérdésdm lenne.

Ha válaszolna rá,nagyon megköszönöm.

2szer volt már elektrofiziológiás vizsgálatom.

A második 5és fél órás volt.

Nos..azóta sem jobb... Sőt!

Hiába mondom,hogy nem vagyok jól...mik a tüneteim.. volt 4 hétig ekg gép nálam..amikor rosszul voltam,azonnal csináltam és küldtem....de semmit nem mondtak.

Olyan tüneteim vannak,mintha

-gombóc lenne a mellkas közepén és nehezebben verne a szív

-gyors és lüktető érzés ahogy ver a szív

-néha kicsi nehézkes légzés és mellkas fájdalom

-vagy...mintha egy vizes szivacsot nyomkodna az ember,olyan nehezen és lüktetve ver..tudom kicsit furán hangzik.....de tényleg így van!

Nos...azóta voltam uh-n is.

Az értékeim jók...

Csak az egyik billentyű nem jól zár,és valamennyi vér vissza folyik. Elég évente nézetnem....ennyit mondott az orvos.

Volt,hogy hanyatt nem is tudtam aludni hónapokig,mert rosszul voltam olyankor.

Félig ülve aludtam...

De van valami amiről nem mondtak semmit.

1. Aorta billentyű elégtelensége

2. Kéthegyű szívbillentyű Prolapsusa

De valami okozza a tüneteimet....

Éjjel 2-kor is felkeltem,mert ismét rosszul voltam...a vérnyomásom rendben volt...de a pulzusom 98 volt....

Válaszát köszönöm és ha tudna valami tanácsot adni,hogy hova menjek....mert igy 33 évesen igen csak aggaszt.

11 éve Stroke-t kaptam a fogamzásgátló miatt. Aspirin protectet szedek. A ritmusszabályzó gyógyszert nem kell szednem,mert mellette is voltak tüneteim.

Így feleslegesen szedte. Ezt mondták.

Köszönöm válaszát: Edit

VÁLASZ:

2017 10 02 11:07
dr. Vaskó Péter

Kedves Edit!

A leírtak ellenére kevés az információm. Nem tudom, hogy milyen foku az aorta és mitrális billentyű elégtelesége. Mi volt az ablációnál. Mi volt a holter monitorozás eredménye. Volt-e TSH vizsgálat. stb. A fentiekre, csak az leletek és egy vizsgálat után tudnék véleményt mondani.
Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2018 09 21 16:30
csorba erzsebet

Tisztelt doktor Úr! November közepén megyek majd kardiológiai szakrendelésre,de addig szeretnék öntől tanácsot kérni gyerek korom óta tahikard a szívem akkor nem nagyon foglalkoztam vele, de sajnos az utóbbi időben azt vetem észre hogy valamitől hirtelen felgyorsul a szívem hevesebben ver a mellkas remeg a pulzus pedig 112-116 között van mi okozhatja ezt a problémát? Hozzá teszem apukám akkor gyenge volt a szíve a nagypapa is öt infarktust élt át igaz az utolsó már nagyon legyengítete. Én mindennap gyalog megyek dolgozni. Kérhetek a kardiológiai szakrendelésen egy ultrahang vizsgálatot,illetve egy terheléses ekg-ét ön mit javasol? Maradok tisztelettel :csorba erzsebet

VÁLASZ:

2017 10 02 10:44
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Csorba Erzsébet!
A probléma feltárásához valóban, kardiológiai kivizsgálás kell, amelynek részei az Ön által említett vizsgálatok. Enélkül nem lehet semmit sem mondani.
Bejelentkezés bővebb felvilágosítás a 706103847 es telefonszámon
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 10 02 11:12
Edit

Tisztelt Dr. Vaskó Péter!

Csak egy kérdésem volna Önhöz.

Mivel sajnos nem kapok választ az orvostól ali kiállította a leletet.

A következőröl szeretnék tájékoztatást kapni,ha lehet.

Mit jelent:

Aortabillenytű rendellenesség

Kéthegyű Billentyű Prolapsusa

Lehet ezek okozzák a ritmuszavaraimat? Gyógyszert nem kaptam....

Köszönöm válaszát: Edit

VÁLASZ:

2017 10 02 10:44
dr. Vaskó Péter

Kedves Edit!

A leírtak ellenére kevés az információm. Nem tudom, hogy milyen foku az aorta és mitrális billentyű elégtelesége. Mi volt az ablációnál. Mi volt a holter monitorozás eredménye. Volt-e TSH vizsgálat. stb. A fentiekre, csak az leletek és egy vizsgálat után tudnék véleményt mondani.
Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 10 02 10:55
Brugós Vivien

Kedves Doktor Úr/Nő!



Édesanyám 65 éves, és a szívbillentyűje már nagyon rossz állapotban van. Műtét nélkül maximum 1 évet jósoltak neki az orvosok.



Szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleménye a katéteres szívbillentyű műtétről?

Magyarországon hol végeznek ilyen műtétet,

illetve esetleg lenne információja arról, hogy körülbelül mennyiért?



Köszönöm előre is a segítségét!

Vivien

VÁLASZ:

2017 10 02 10:44
dr. Vaskó Péter

Kedves Vivien!
Nem mindegy, hogy melyik billentyűről van szó és milyen foku a zavar.
A pontos diagnózist és a műtéttel kapcsolatban csak a szívsebészeti centrumok tudnak nyilatkozni.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 10 02 10:53
Sirkó Jánosné

Tisztelt Dr,úr

nekem szívbillentyű zavaraim vannak,mikor szívni kell a vért fújja,mikor fújni kellene akkor szívja,milyen be avatkozás szükséges ilyenkor

köszönöm szépen a tájákoztatást

VÁLASZ:

2017 10 02 10:44
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Sirkó Jánosné!

Sajnos nem értem a kérdést , nem tudom a diagnózist ( milyen, melyik és milyen foku billentyű zavarról van szó). Konzultáció során zárójelentésekkel bővebb információt tudok mondani Önnek.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 09 29 17:29
Horváth Alexandra

Kedves Cardio Központ!

A Ritmuszavar vizsgálati csomagról lenne kérdésem, Dr Sztancsik Ilonához szeretnék bejelentkezni, de olvastam, hogy a vizit előtt 3 nappal legyen a vérvétel, akkor jövő csütörtökre (október 5-re) kellene bejelentkeznem, és hétfőn menni vérvételre?Vagy mi ennek a menete? Köszönöm a válaszukat előre is! Tisztelettel: Horváth Alexandra

VÁLASZ:

2017 09 29 17:12

Tisztelt Horváth Alexandra!

A megjelenés háromszori alkalmat igányel. Hétfői napon vérvétel, szerdán holter EKG felhelyezés, csütörtökön holtre Ekg levétel, pajzsmirigy UH és a kiértékelés Sztancsik Drnővel.
Amennyiben megfelel Önnek, kérem jelezzen vissza

Üdvözlettel

Janicsek ZSuzsanna

KÉRDÉS:

2017 09 25 09:35
Veronika

Kedves Doktorúr!

Az előző üzenetemben azt írtam, hogy a háziorvosom nem ad beutalót, én viszont félek, hogy valami komoly bajom van. Akkor Ön miért válaszolta azt, hogy igaza van az orvosnak, hogy vizsgálatok nélkül nem lehet megállapítani, hogy mi a gond? Hiszen NEM ad beutalót.....

VÁLASZ:

2017 09 25 09:30
dr. Vaskó Péter

Kedves Veronika!

Én nem tehetek arról, hogy a háziorvosa nem ad beutalót.
Véleményem, ekg-t és 24 órás Holter monitorozást kellene végezni.
Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70/610-3847-es telefonszámon lehetséges.

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 11 15 17:00
Veronika

Kedves Doktornő/Doktorúr!

Magas vérnyomásom miatt (amit mint később kiderült a fogalmzásgátóm miatt alakult ki) a háziorvosom bétablokkolót írt fel. Szedtem kb. 1 évig. A vérnyomásom azóta nagyjából rendeződött, abbahagytam a fogamzásgátlót. Viszont a szívem elég gyakran félreüt, majd kiugrik a helyéről, utána pedig mintha egy labda lenne a mellkasomban. Ha lefekszem néha légszomjam van, amit úgy tudok korrigálni, hogy magasabbra teszem a párnát. A háziorvosom nem ad beutalót a kardiológiára, viszont én félek, hogy valami komoly baj történik.

Mi a véleményük a fentebb leírtakról?



Köszönettel



Veronika

VÁLASZ:

2017 09 21 16:44
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Veronika!

Igaza van a háziorvosának, vizsgálatok nélkül nem lehet megállapítani, hogy mi a baj.

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

FACEBOOK CSOPORTOK