Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:14
Krisztina

T. Doktor úr!

Egy éve küzdök furcsa tünetegyüttessel. Erős szédülékenység lett úrrá rajtam, szorító érzés a fejemben, állkapcsomban, tarkómban, állandó szédülés érzet, ájulásérzés, megszédülések, lökések a fejben, illetve bizonytalanság érzés. Emellett nagyfokú izzadás (ez gondolom az ijedtségtől) és erős szívdobogás, hideg végtagok, valamint a pulzusom ütemére sípol mindkét fülem. Pulzusom általában emelkedett 80-100 között mozog. Vérnyomásom is ingadozik főleg az erős rosszullétek idején kiugrik. Alapjáraton viszont normális 120/80 környéki. Állandó tünetem még hogy gyengének érzem magam, a kezeim, lábaim mintha súlytalanok lennének, szinte nem érzem őket, olyan fura zsibbadó belső erőtlenség van rajtam, és a legkisebb fizikai vagy akár érzelmi aktivitástól erősödnek ezek a tünetek. Pl. házimunka vagy séta után olyan mintha komoly fizikai terhelésnek lettem volna kitéve, vagy akár egy beszélgetés után is. Leizzadok, dobol a szívem, szédülök, majd összeesek. De nyugalomban is előfordul hogy rosszul leszek. Az alap közérzetem is rossz. Kivizsgáltak, teljesen, neurológia, fülészet, otoneurológia, belgyógyászat, vérkép, hormonok, gerincMR, koponya MR, doppler UH, kardiológia, is, de mégsem vagyok nyugodt. Pánikzavarnak, szorongásnak titulálják a bajomat de ezt mondják mindenkinek akinél nincs igazi magyarázat. A pszichiáterem aki neurológus is őszintén azt mondta igazából nem tudja mi ez, gyógyszert nem kaptam. Nagyon ijesztő az állapotom szinte semmit nem tudok csinálni amit eddig mert a legkisebb terhelésre nagyon rosszul vagyok. Már pánikrohamok és agorafóbia is kialakult a tünetek miatt, ezért mondták azt hogy pánikzavarom van, de én tudom hogy előbb voltak a tünetek és ezek miatt kaptam a rohamokat nem fordítva. Ön szerint mit kellene még megnézetnem, esetleg van-e ötlete mi lehet a bajom? 37 éves nő vagyok.

Köszönöm a segítségét.

VÁLASZ:

2017 07 04 14:42

Tisztelt Hölgyem!
Azt eldönteni, hogy a tünetek hátterében kardiológiai betegség vagy pánikbetegség áll, csak egy részletek kardiológiai vizsgálat után lehetséges. Ez a kivizsgálás egy fizikális vizsgálatot, ekg-t , szív ultrahang vizsgálatot, 24 órás ekg-monitorozást és szükség esetén terheléses ekg-t, valamint 24 órás vérnyomás monitorozást jelent. A fenti vizsgálatokat készséggel elvégezzük.
Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:14
A

Tisztelt Doktor Úr!



Mennyire megbízható a szívkatéteres vizsgálat? Van-e bármilyen kicsi esélye a téves eredménynek? Van-e értelme megismételni azt?

A kérdéseim talán bután hangzanak, de az elvégzett - és tökéletes eredménnyel zárult - szívkatéteres vizsgálat ellenére panaszaim nem szűnnek.

Válaszát előre is köszönöm!

VÁLASZ:

2017 07 04 14:33
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Uram!

A szívkatéterezés az egyik legpontosabb vizsgálati módszer, amely a szív koszorús ereinek feltérképezésére szolgál.Ismételni, csak egy két év után érdemes. ha panasza van, lehet, hogy más vizsgáló módszer célravezető.Ezeket készséggel elvégezzük.
Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 70-6103847es számon.

Üdvözlettel:
Dr. vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:14
fekete józsef

2-es tipusu cukorbeteg vagyok. 6-éve.

VÁLASZ:

2017 06 19 09:59
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Fekete József!

Pontosan milyen kardiológiai jellegű problémájában tudok segíteni?

Üdvözlettel,
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:15
Szilvási Tibor

Üdv!



Már több hónapja tapasztalom, hogy akár napi több alkalommal is van hogy gyengébben, van hogy erősebben szúró fájdalom nyilal be, általában a mellkasom jobb oldalán, ritkábban a bal oldalon. Ha erősebb a fájdalom, akkor a normális légzést is megnehezíti, fájdalmassá teszi- ha gyengébb, akkor a mély légzés nem megy, vagy csak erős fájdalommal. Sportolás, hatására rosszabb. Az utóbbi időben vagy előtte vagy utána, de nehézlégzés is előfordul. Voltam már vele 2háziorvosnál, ők azt mondták egy ideg csípődik be csak. Szeretnék hinni nekik, és ha igazuk is van, nem lehet ezzel csinálni valamit? megszüntetni vagy kezelni? Miközben ezt írom, éppen egy gyengébb fájdalom van, a jobb oldalon. Jelenleg a mélyebb lélegzet vételre fáj. Nehézlégzés még nem volt most.

Aggaszt, hogy már most ilyen gondjaim vannak, még csak 17éves vagyok, tanuló és szeretek sportolni, futni és ez sokszor megnehezíti. Jelenleg a mellkasom jobb oldalán nagyobb területen is érzek gyenge nyomást/fájdalmat. Előre is köszönöm a válaszukat!

VÁLASZ:

2017 06 19 09:51
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Szilvási Tibor!

A panasz okának kiderítéséhez szakorvosi vizsgálat, EKG, szív ultrahang vizsgálat és mellkas röntgen szükséges.
Kérjük keresse fel központunkat az alábbi telefonszámon: +3670/610-3847.

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:15
Maja

Tisztelt doktor Úr!

47 éves nő vagyok.4,5 éve tachyardia miatt reggel 2,5 mg Nebivololt kaptam. A kezelőorvosom szerint a krónikus kégzőrendszeri betegségem okozta.

Kb. szűk egy év múlva a gyógyszer mellett ismét tachycardiam lett. A th.ki lett egészítve déli 2,5mg nebivolollal. Jelenleg a reggelit szedem csak.

Tavaly július óta a myasthenia kezelésem ki lett egészítve steroiddal. Ez után változó lett a vérnyomásom, hol magasabb, főként a dyastoles értek; hol alacsony. Február óta viszont alacsony. Február 15-26-ig többlépcsős strokem volt. A jobb agyféltekén elég nagy területen lett agyi infarctusom. TTE vizsgálattal a pitvarok között PFO-t láttak, az átolyás jobbról balra lett megállapítva. A shunt felett kiboltosulást láttak. A neurológusom szerint a shunt miatt kaptam többlépcsős stroket, ezért ragaszkodott a TEE vizsgálathoz. A vizsálattal meg lett erősítve a PFO,alatta az aneurysma közel 2cm-es. E mellett a bal/jobb (nem tudom hol, mert egyik helyen egyik másik helyen másik lett leírva. Valószínűbb a bal oldalon a pitvar fülcséjében 6 mmm-esen tapadó 0,4x1,7mm-es egyetlen felszínű mixomat láttak, melyen fehéres felrakódás volt. Majd még azt is mondták a szivbe tapadva fityeget a daganat. A kontroll vizsgálaton nem látták a mixomat, de első körben a többi eltérést sem. Azt mondták valószínű vérrög kehetett. Ennek örülök is. A két vizsgálatot nem egy intézményben végezték, ezért a szívsebész orvos újabb vizsgálatot kért ugyanott ahol első alkalommal csinálták. A vizsgálat után azt mondták, hogy a fülcsébe a septum domborodik be, s ezt látták mixomának. Ez szemölcsszerűnek látszik.

Nem értem, hogy kehetetett egy szemölcsméretű dolgot néhány centisnek látni, de még fiyegni is. Fehéres felrakódást is hogy káttak rajta.

1./Ön szerint mi lehetett, tudom lelet nélkül nehéz nyilatkozni?

Azóta felmerült a PFO zárása, ezért buborék tesztet végeztek, mellyel azt vizsgálták, hogy a shunton keresztül az embolus az agyba fel tud e jutni. Vizsgálatkor sóoldatot összekeverve jutattak a vénába doppler vizsgálattal nézték az agyi ereket. A teszt akkor pozitív ha 15 vagy a feletti buborékot számolnak meg. Nekem 50 felettit számoltak meg. 2./ A műtéthez kell e több vizsgálat, indikáció?

Az osztályos orvosomban, aki kardiológus végzettségű) felmerült, hogy amit miomának láttak az vérrög volt, s a vérhígítók hatásara feloldódott. Viszont akkor a fülcse okozta a strokat. Felmerült részéről a fülcse bezárása is. 3./ Önnek erről mi a véleménye, valamint itt is milyen vizsgálat, indikáció szükséges a műtéthez? 4. A két műtétet egy alkalommal el lehet végezni, vagy csak külön-külön?

Előre is köszönöm válaszát!





VÁLASZ:

2017 06 19 09:48
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Maja!

Sajnos a pitvari myómának és a thrombusnak lehet hasonló a képe az ultrahang vizsgálatnál. A műtét indikációját, annak idejét és módjait csak a szívsebész tudja megmondani.

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:15
Zoltán

Tisztelt doktor úr!



Kisebb szív kamrafal megvastagodást találtak nálam!

Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy ez lehete súlyos,évekig tartó alvászavar következménye?

Ki alakulhat idővel valami súlyosabb ebből?

Édremes néha vizsgáltatni?

36 éves vagyok,nem iszok nem dohányzok,174cm és kb 78 kg vagyok.Súlyosabb betegségem még nem volt.

A vizsgálatot végző nem tudta megmondani mi lehet az oka.

VÁLASZ:

2017 06 19 09:38
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Zoltán!

A kamrafal megvastagodása az alvászavarral nincs összefüggésben. A kamrafal pontos mérete és változása más okból kifolyólag nagyon fontos, ezért szív ultrahang vizsgálat javasolt.
Központunkba az alábbi telefonszámon tud bejelentkezni: +3670/610-3847.

Üdvözlettel,
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:16
Akkir Fanni

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Múlt héten egyszer csak szúró fájdalmat érzetem a mellkasomnál. Kicsit szédültem és pár pillanatig meg is maradt a fájdalom, majd elmúlt. Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy el kellene-e mennem valamilyen vizsgálatra, vagy ez előfordulhat mindenféle betegség nélkül is? 20 éves vagyok és az apai nagyszüleimnél mindkettőnél voltak szívpanaszok.

Tisztelettel:

Akkir Fanni

VÁLASZ:

2017 06 19 09:35
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Akkir Fanni!

Panaszai alapján javaslom, hogy egy nyugalmi EKG-t és fizikális vizsgálatot feltétlenül végeztessen el.
Központunkba bejelentkezni a +3670/610-3847-es telefonszámon tud.

Üdvözlettel,
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:17
Balázs Miklós

2015.Márciusában voltam mütve szivre.bilenytyü.és koszoruér áthidalás,volt..2016 oktoberében le eset az inr.szintem,és azota nemtudjuk beálitani,a normál értékre,mit tehetek? Válaszukat elöre is köszönöm....

VÁLASZ:

2017 05 31 19:01
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Balázs Miklós!

Ezen csak az Önt kezelő kardiológus orvos tud segíteni, forduljon hozzá.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:18
Balázs Gábor

Tisztelt Kardiokozpont.hu!



Rendszeres éves orvosi vizsgálatokra járok, egészségesen étkezem, heti 3x sportolok, futok. 171cm/67kg vagyok, nem dohányzom, alkoholt szinte egyáltalán nem fogyasztok. Heti 3-4 alkalommal eszem lazacot, tonhalat. Napi szinten zöldséget, gyümölcsöt és tökmag- vagy avokado olajat reggelenként.

Egy ma kézhez kapott laborvizsgálat szerint emelkedett a koleszterinszintem.

Koleszterin 5,70 mmol/L * - 5,20

Trigliceridek 0,91 mmol/L - 1,70

HDL koleszterin 1,47 mmol/L 1,03 -

LDL koleszterin 3,40 mmol/L * 0,00 - 3,30

Szeretném megkérdezni, hogy ez az érték mennyire problémás, illetve mit tehetnék még az LDL szint csökkentése érdekében.

Köszönettel : Balázs Gábor

VÁLASZ:

2017 05 30 18:37
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Balázs Gábor!

A fenti értékek egyáltalán nem "problémásak". Nem kell csökkenteni, ha nincs más betegsége. a koleszterin értékével teendő nincs!

Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:17
murmann lászló







mit tegyek?Tisztelt Dr urak leirok minden részletet.

2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavarz érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a melljasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomvól egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia av blokk vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkoelát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható szivtranszplantáció szükséges furont  q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskoelát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pultus miatt raktak be pacemakert de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta ha van valakinek ötlete hová fordulhatnék kérem irja meg.van időpontom egy szivklinikára is,de kiváncsi vagyok az önök véleményére is .köszönettel









 

















VÁLASZ:

2017 05 30 18:36
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Murmann László!

Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni.

Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

FACEBOOK CSOPORTOK