Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/nő!

Nyugalmi helyzetben a pulzusom kb 50-65 között mozog. Kb 1 hete figyeltem fel arra, hogy vérnyomás mérése közben a pulzusom többször is duplán üt. A fél perc mérés alatt akár 3 vagy 4 szer is. Ilyenkor nem érzek semmi különöset, csak a gép csipogása jelzi a dupla ütést. Napközben viszont néha érzek kis szúrást a szívemnél. (Egyébként bevizsgált, jó minőségű vérnyomásmérő műszerünk van.)

Azóta már többször mértem és ugyanazt tapasztaltam. Nemrég kezdtem ismét sportolni. (súlyzós edzés, bicikli, futás) Nem tudom, hogy esetleg annak köze lehet e hozzá, mert a kondi edzések óta a vérnyomásom is 120-130/70-ről, felment 140 /80 körülire.

Előre is köszönöm.

Tisztelettel: Bálint
Tisztelt Bálint!



Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával.

Panaszai alapján feltehetőleg ritmuszavara van, de a pontosításhoz személyes vizsgálatra lenne szükség.

Az emelkedő vérnyomás azt támasztja alá, hogy nem megfelelő az edzés milyensége, ill. intenzitása.

Javaslom, hogy keressen fel bennünket, ahol vizsgálatok alapján korrekt véleményt tudunk adni a további teendőt illetően( pl. szükséges-e további vizsgálat a ritmuszavar miatt, lehet,hogy fokozatosan kell növelni a terhelést és a különböző mozgásformák bevezetését), illetve szakemberek segítségét is igénybe veheti ( edző, dietetikus ).

Tisztelettel:

Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
tisztelt doktor úr! 63éves vagyok rendszeresen méretem a vérnyomást ami 120/80 kérdésem,ennek ellenére infarktust kaphatok.válaszát előre is köszönöm.tisztelettel bátor lajos
Tisztelt Bátor Lajos úr!







Köszönöm megtisztelő bizalmát.



Kérdésére röviden azt tudom válaszolni, hogy igen kaphat infarctust. Hogy valóban lesz-e infarctusa és mikor - erre már nem tudom a választ.



Az infarctus okai között genetikai tényezők, az életkor, valamint a nem, mint nem befolyásolható rizikó tényezők szerepelnek.



Az infarctus befolyásolható rizikó tényezői: pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás (metabolikus szindroma ), magas vérzsír szint, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és a stressz.



Az utóbbiak csökkentésével, ill. kiküszöbölésével, rendszeres testmozgással, egészséges táplálkozással az infarctus nagymértékben csökkenthető.



Jó egészséget kívánok Önnek!







Üdvözlettel:



dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Kedves Főorvos Úr!



Szeretnék segítséget kérni, mert tényleg tanácstalan vagyok és semmit nem értek.



Nem is tudom hol kezdjem. Tinikoromban egy vírusfertőzés után volt egy szívizomgyulladás.



Nem maradt vissza semmi, de mivel édesapám 36 évesen szívinfarktusban halt meg, 2 évente vissza kell mennem egy kardiológiai vizsgálatra.



Savcsökkentőn szedek, ill. fejfájás miatt szoktam még gyógyszert szedni. Nem iszom alkoholt és nem dohányzom.



Néhány hónapja nagyon fáradékony vagyok, ha lépcsőn megyek fel, kicsit kevés a levegő. Rám ez soha nem volt jellemző.



Olyan furcsa, fájdalomszerű érzésem van a mellcsont tájékán egy ideje. Nem tudom pontosan jellemezni, leírni, és a hátam tényleg sokat fáj, ami szintén nem volt korábban.



Azt hittem, a savam szórakozik megint, nem is ijedtem meg, de az biztos, hogy a savcsökkentő emelése nem segített, a hátfájást meg ráfogtam az ülőmunkára.



Eljött a soros kardiológiai vizsgálat ideje. Ez orvos rendes meg kedves is, de nem egy magyarázós ember.



Elmondja mit lát, de csak kérdésre magyaráz. Hát, én a megdöbbenéstől kérdezni sem tudtam!



Az ultrahangnál az volt az első kérdése, hogy mikor volt szívburokgyulladásom.



Én mondtam, hogy nekem nem volt, erre mutatta a képen, hogy az egész szívem körül fibrin van a burokban -ami nem tudom, hogy mi-,



és akkor még sorolta tovább a billentyűket, meg a nem tudom mit, de azt leírom.



Az ekg felvétel se norm görbe volt most, hanem ennél bővebb.



Mellé megnézte az ereket a nyakamon és a hasamat is megnézte ultrahanggal, amit soha nem szokott.



A leletben a következő adatokat írta le:



Echocardiographia: (My Sono U6 készülékkel vizsgálva)

Aortagyök:24 mm (*előtte mindig 34 mm volt).

Aorta bill. szabályos. aorta desc. Vmax: m/sec

Aorta Vmax: m/sec Pulm. Vmax: m/sec.

Bal pitvar:45 mm

Bal kamra:44/35 mm

EF: 44%

Septum, hátsó fal: 12-14 mm

RVSP: 32 HGmm

Segmentális falmozgászavar: nincs Pericardiális folyadék: fibrines pericarditis

E/A : 0.64/0.74. DT:268 msec

e/a: 0,08/0,12 syst. V: 0,09 m/sex

Mitrális bill.: szab. AI-I, MI.-I., TI-jelzett.

Relaxzavar, diast. functiozavar.



EKG: SR.. Balra dev. R-teng. Norm. vez. idők. III-aVF-ben Q-hullám. III-ban neg. másutt isoelektromos. T-k.

V 1-3.ban rS komplexus. Átmeneti zóna V4.



Azt mondta szedjek Algoflexet vagy Cataflamot, de csak annyit mondott még, hogy az eltérések a szívburokgyulladás miatt vannak.



Most még annyit se mondott, hogy 2 év múlva találkozunk.



Én meg itt maradtam tele félelemmel és értetlenséggel, kétségekkel.



Nem tudom mitől lehet szívburokgyulladás, nem tudom mit jelent az, hogy ez a gyulladás fibrinnel vonta be a szívet, és nem tudom mire számíthatok.



Elmúlik? Ilyen marad? Rosszabb lesz?



Mik ezek az eltérések az ultrahangon és az ekg-n és súlyosak-e?



Köze lehet ahhoz, hogy tavaly télen volt egy elhúzódó tüdőgyulladás?



Mit jelentenek a billentyű eltérések? Lesz következménye?



Mit tehetek azért, hogy meggyógyuljak és addig is kicsit jobban érezzem magam a bőrömben? Tudna nekem valami tanácsot adni?



Kontroll tényleg nem szükséges csak a szokásos 2 év múlva?



Nagyon szépen köszönöm, ha segít! Jó egészséget kívánok!



Tisztelettel: Kitti
Kedves Kitti!



Leveléből nem derül ki, hol vizsgálták. A pontos és részletes leírás és a tájékoztatás alapján az a véleményem, hogy ismét keresse fel a vizsgáló helyet, ahol ismerik a panaszait és rendelkeznek a szükséges dokumentációval.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr!

30 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Évek óta küzdök egy szorongásos betegséggel (gyógyszert is szedek - 100mg Fevarint), ami évente két-három alkalommal előjön és erős szorongásos tüneteket okoz néhány hétig. Ebben az időszakban, de főként utána szívpanaszaim is vannak: bal kar enyhe fájdalma, néha késszúrás szerű fájdalom a szívtájékon, kisebb megterhelésre is szapora pulzus, nehézlégzés, mintha eldugulna az orrom, enyhe szédülés, hátfájás (bár ez máskor is jelen van). Ezek a tünetek nem állandóak, időszakosan vannak jelen, a stresszesebb időszakok után és nem jelentkezik mind egyszerre, a napi munkámat elvégzem mellette. 4 éve voltam kardiológusnál ezekkel a panaszokkal, ahol végeztek szív UH-t, terheléses EKG-t, vérnyomásmérést. Nem találtak semmilyen fizikai elváltozást.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek a tünetek, kialakulhatnak valóban csak az erős stressz miatt is? Ilyen fiatalon előfordulhat pl szívbetegség vagy szívroham (a nagypapámnak volt 70 éves korában, anyukám is szívbeteg)? Érdemes lenne újból elmennem egy kardiológiai vizsgálatra, ha 4 éve is voltam ugyanezekkel a panaszokkal?

Pajzsmirigy alulműködésem van, ezt fél éve kezdték el kezelni Letrox-xal. Ezen kívül vérszegény vagyok, de minden értékem (koleszterin, cukor, stb) jó.

Válaszát előre is köszönöm: N. Mónika
Kedves N. Mónika!



A panaszok hátterében valóban lehet stressz, de ezt csak egy részletes és ismételt kardiológiai vizsgálat után lehetne megmondani.

Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 06 70/610-3847es számon.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés , állóképesség edzés naponta séta kb:5 km. Irodában dolgozom sokat ülök de óránként fel szoktam állni és sétálgatni. Úgy három hete mondhatni előzmény nélkül délutános voltam és estére a duplájára dagadt a bokám a bokahajlatom a sípcsont kezdeténél és piros lett a bőr feszes és úgy fájt hogy nem tudtam ráállni. Voltam ügyeleten ahol azt mondták bogárcsípés másnap sebészeten ahol azt mondták köszvény vagy ízületi gyulladás is lehet kenjem apranax dolo krémmel. Így is tettem és hétvégén szinte helyre jött de hétfőn újra bedurrant bepirosodott bedagadt újból és megint nem tudtam ráállni. Ekkor elmentem a háziorvoshoz és reumatológushoz írtak fel köszvényre Colciumot és szteroidot Rheosolont nagy dózisban és azt az utasítást kaptam ha két napon belül ha nem.javul akkor menjek el bőrgyógyászhoz mert lehet orbánc is. Nem javult úgyhogy elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta hogy nem orbánc de nem is köszvény mert abszolult nem magas a húgysav a laborképemben és gyulladásos paraméter sincs , hanem bogárcsípés allergia úgyhogy ne szedjem a szteroidot. Kaptam allergiára gyógyszert és szteroidos kenőcsöt ha újból előfordulna az eset. Ennek már több mint két hete és a bokám estére még mindig picit bedagad és pirosabb sötétebb színű még most is mint a másik és napközben sajog a vádlim , a lábfejem és a combom, térdem térdhajlatom illetve a sípcsontrész , de nem élesen csak sajog egész nap de ha terhelem akkor is és ha nem olyankor is ha csak ülök és nyomódik. A cipő ki van kötve de néha le kell vennem.mert kellemetlen illetve a zokni is vágja a lábam sokszor mintha szorítanák és fel le húzgálom.napközben. a vádlim , combom nem.duzzadt és nem is volt az egyszer sem mióta elkezdődött ez az egész, lázam rossz közérzetem és hidegrázásom sem volt és a pirosság sem terjedt tovább eddig. Voltam bokaröntgenen ott nem.láttak semmit és ultrahangon is ott ellenőrizték a vénákat az egész lábamban color doppler ultrahangos géppel az rendben volt, nem találtak elzáródást. Már nem.tudom mit kéne tennem mert még mindig nem vagyok rendben már járni tudok de ahogy fent írtam a bokám estére picit beduzzad más színe van mint a másiknak és sajog a vádlimmal térdemmel és combommal együtt felváltva . Nem vagyok túlsúlyos 76 kg .folyamatosan sportolok egészségesen étkezek és sok folyadékot iszom. Nem cigarettázok nem kávézok és soha nem iszom alkoholt, jó a vérnyomásom és cukorbeteg sem vagyok.Táplálékkiegészítőket szedek de szteroidot soha sok multivitamint és ízületvédőt. Mi a véleménye mit kéne tennem és mi lehet ez egy bogárcsípés vagy érszűkület esetleg keringési probléma? Ha érszűkület az okozhat ilyen hosszan tartó és combig és feljebb felnyúló tüneteket? Már lassan 1 hónapja szenvedek vele arra nem emlékszem hogy meghúztam rántottam volna nem sérült meg nem vágtam.meg és csípésre sem emlékszem viszont voltam nagy fűben a munkám miatt is mivel rendőr vagyok és sokat járok helyszínekre. Hová menjek még ezután ha nem múlik és még mindig fennállnak a tünetek a duzzanat estére és a pirosság illetve a lábsajgás, mert mióta tart sétálni sem tudtam egy nagyobb távot pedig azelőtt minden nap mentem. Aggódom mert még ilyen soha nem volt velem és nagyon idegesít mert nem tudok sportolni sem miatta , ahogy szoktam. Azt még el szeretném mondani hogy az utóbbi időben az eset előtt sok alkalommal használtam flabelosz gépet edzések után 10 percekre két naponta több hónapon át esetleg lehet köze a dologhoz? Az okozhatott esetleg nyirokrendszeri vagy érrendszeri problémát nálam. Még annyit hogy ha orbánc volt az elmúlhatott vagy visszahúzódhatott tünetek terén csak gyulladáscsökkentőktől, mert idáig csak azt szedtem? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt István!







Önnek személyes konzultációt javasolnék, ui. látni szeretném a lábán észlelt elváltozást, amit panaszaival összefüggésben tudnék értékelni. ( Az is fontos, hogy eddig milyen betegségei voltak, szed-e rendszeresen gyógyszert, van-e gyógyszerérzékenysége vagy egyéb allergiája,mindkét bokája dagadt vagy csak az egyik ). A sportolásával kapcsolatban is lenne néhány tanácsom.



Tisztelettel:



Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Üdvözlöm doktor úr Anapokban volt holteres szív vizsgálatom ami kimutatta hogy éjszaka fojamán 3alkalommal vot perceken át tartó pitvarfibrilációm !2015 óta kezelnek mell daganattal ami hónalji áttételvolt .2017ben pet ct eredményem teljesen jó !Pajzsmirígyem alól működik ezért euthiroxot kapok rá most az eredményem alapján jól működik.Aszivem viszont nagyobb bedobbanások után sok kicsi követi Van hogy a vérnyomásmérő 50 es pulzust mutat ki ,nyugalmi állapotban ,terhelésre normalizálódik azt szeretném kérdezni hogy concort 5mg vehetek e be ha a vpuzusom 50-60 .A tüneteim inkább éjszaka nyugalmi állapotban vannak !Adaganatos betegségemre 6 kemót 25 sugarat kaptam.ÁLLANDÓ GYÓGYSZEREIM 5MG TRITACE 5MG CONCOR ,100MIKRO EUTHYROX AKARDIOLÓGIÁN VÉRHÍGÍTÓT KAPTA WAFARIN ORIONT .mAGAMRÓL MÉG ANNYIT 55ÉVES VAGYOK 98 KG AKARDIOLÓGIÁN AZT MONDTÁK A SZIVEM PARAMÉTEREI TELJESE JÓK!,?Szeretnék arra a kérdésre vállaszt kapni hogy a concort szedhetem e mikor 50 es pulzust mutat a vérnyomás mérő ?
Tisztelt Sántha Imréné!

Ha Önnek éjszaka pitvarfibrillációja volt, akkor a kardiológusához kell fordulnia, aki a vizsgálatot elvégezte és kiértékelte. Gyógyszerei egyébként megfelelőek.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó napot.

Volna pár visszatérő problémám a szívműködésemmel,és e miatt fordulok Önökhöz, szakmai válaszokat várva.

A problémám: 1-2 havonta visszatérő szívritmus zavaraim vannak,amely február környékén 4 hétig tartott,minden nap, 5-10 perces megszakításokkal.

Jelenleg is tart 4 napja a tünet,és már elegem van belőle.

4-5-6 dobbanás normális,utána picit kihagy,és gyorsan ver kettőt,és így össze vissza. Enyhe megszédüléssel is jár ez a tünet.

Gyengébbnek érzem magam ilyenkor,enyhe nyomó fájás szívtájékon. A tünet csak nappal van,éjszaka soha( főleg ha meleg van).

Adataim:

175cm, 100kg, 33éves vagyok.

itthon mért vérnyomás 130-145-ig terjed /80-85 körül.

csak reggel kávézok egyet,dohányzom, napi 7-8 szál.

Könnyű fizikai munkát végzek,nem sportolok,átlagos stressz( kinél nincs).

Nagyapám,és nagybátyám szívinfarktusban halt meg( lehet örököltem valamit).

Volt már vizsgálat, semmi rendellenességet nem találtak, a triglicerinem volt 7,9,minden más rendben volt.

Étrendre ügyelek: soha nincs zsíros étel,disznó hús heti egyszer, csirkehús van többségben,és sok gyümölcsöt,zöldséget eszem mellé.

Szerintem ezek nem súlyos körülmények,mégis kinlódok sokszor a szívemmel.

Kérhetnék valami tanácsot,min változtassak,mit szedjek,stb....?

" a stressz mentes élet, sportolás,és diéta" tanácsot már hallottam,nem ez érdekel majd.

Előre is köszönöm segítségüket.
Tisztelt Kovács Zoltán!



Mindenek előtt tisztázni kellene, hogy milyen ritmuszavara van. Ezért első sorban nyugalmi ekg és 24 órás ekg-monitorozás ( Holter) szükséges. Ezt követően szív ultrahang és adott esetben terheléses ekg javasolt.

A vizsgálatokat készséggel elvégezzük.

Időpont egyeztetés, bővebb felvilágosítás: 70-6103847es számon.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Magas vérnyomás és tachycardia kezelésében szeretnék segítséget kérni.
Tisztelt Víg Zoltán!



Online felületünkön foglalt időpontot, akkor az időpont megfelel Önnek?

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
T. Doktor úr!

Egy éve küzdök furcsa tünetegyüttessel. Erős szédülékenység lett úrrá rajtam, szorító érzés a fejemben, állkapcsomban, tarkómban, állandó szédülés érzet, ájulásérzés, megszédülések, lökések a fejben, illetve bizonytalanság érzés. Emellett nagyfokú izzadás (ez gondolom az ijedtségtől) és erős szívdobogás, hideg végtagok, valamint a pulzusom ütemére sípol mindkét fülem. Pulzusom általában emelkedett 80-100 között mozog. Vérnyomásom is ingadozik főleg az erős rosszullétek idején kiugrik. Alapjáraton viszont normális 120/80 környéki. Állandó tünetem még hogy gyengének érzem magam, a kezeim, lábaim mintha súlytalanok lennének, szinte nem érzem őket, olyan fura zsibbadó belső erőtlenség van rajtam, és a legkisebb fizikai vagy akár érzelmi aktivitástól erősödnek ezek a tünetek. Pl. házimunka vagy séta után olyan mintha komoly fizikai terhelésnek lettem volna kitéve, vagy akár egy beszélgetés után is. Leizzadok, dobol a szívem, szédülök, majd összeesek. De nyugalomban is előfordul hogy rosszul leszek. Az alap közérzetem is rossz. Kivizsgáltak, teljesen, neurológia, fülészet, otoneurológia, belgyógyászat, vérkép, hormonok, gerincMR, koponya MR, doppler UH, kardiológia, is, de mégsem vagyok nyugodt. Pánikzavarnak, szorongásnak titulálják a bajomat de ezt mondják mindenkinek akinél nincs igazi magyarázat. A pszichiáterem aki neurológus is őszintén azt mondta igazából nem tudja mi ez, gyógyszert nem kaptam. Nagyon ijesztő az állapotom szinte semmit nem tudok csinálni amit eddig mert a legkisebb terhelésre nagyon rosszul vagyok. Már pánikrohamok és agorafóbia is kialakult a tünetek miatt, ezért mondták azt hogy pánikzavarom van, de én tudom hogy előbb voltak a tünetek és ezek miatt kaptam a rohamokat nem fordítva. Ön szerint mit kellene még megnézetnem, esetleg van-e ötlete mi lehet a bajom? 37 éves nő vagyok.

Köszönöm a segítségét.
Tisztelt Hölgyem!

Azt eldönteni, hogy a tünetek hátterében kardiológiai betegség vagy pánikbetegség áll, csak egy részletek kardiológiai vizsgálat után lehetséges. Ez a kivizsgálás egy fizikális vizsgálatot, ekg-t , szív ultrahang vizsgálatot, 24 órás ekg-monitorozást és szükség esetén terheléses ekg-t, valamint 24 órás vérnyomás monitorozást jelent. A fenti vizsgálatokat készséggel elvégezzük.

Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!



Mennyire megbízható a szívkatéteres vizsgálat? Van-e bármilyen kicsi esélye a téves eredménynek? Van-e értelme megismételni azt?

A kérdéseim talán bután hangzanak, de az elvégzett - és tökéletes eredménnyel zárult - szívkatéteres vizsgálat ellenére panaszaim nem szűnnek.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!



A szívkatéterezés az egyik legpontosabb vizsgálati módszer, amely a szív koszorús ereinek feltérképezésére szolgál.Ismételni, csak egy két év után érdemes. ha panasza van, lehet, hogy más vizsgáló módszer célravezető.Ezeket készséggel elvégezzük.

Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás a 70-6103847es számon.



Üdvözlettel:

Dr. vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA