Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!



Pár éve kezdődő magas vérnyomásom van, ami eleinte csak izgalom hatására volt tapasztalható, de az elmúlt időben napi szintű tünetté vált.



A Háziorvos felírta két hete a gyógyszert, de nem kezdtem el szedni, mert szerettem volna más megoldást.



Egy hete furcsán éreztem magam, megmértem a vérnyomásom, ami nem volt nagyon magas, viszont a digitális mérőm, most első alkalommal, szívritmus hibát jelzett.

Akkor kicsit megijedtem és kiváltottam a vérnyomáscsökkentőt, amit egy hete szedek.



A szívritmus tünetet megbeszéltem a Háziorvossal, aki berendelt EKG-ra. Ott minden rendben volt, az igaz, hogy épp akkor nem volt azt a furcsa érzést a mellkas fölötti részben, inkább a nyakam környékén.



Tegnap és ma ismételten érzem, és a vérnyomásmérő megint kimutatta az eltérést.



Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, fizikai munkát végzek és rendszeresen tornázom. Anyukám magas vérnyomásban szenved, apukámnak négy éve életmentő műtéte volt szívaorta repedés miatt, ezért én két éve már voltam szívultrahangos vizsgálaton.



Kérdésem mi a teendőm, ugyan is a Háziorvos nem küld kivizsgálásra, csak a gyógyszereket ajánlja. A leírtak alapján Ön szerint szükséges-e és milyen vizsgálat.



Válaszát előre is megköszönöm,



Üdvözlettel,



Báthori Hajnal

Kedves Báthori Hajnal!



Először is egy héten keresztül vérnyomás-napló vezetése, 24 órás ABPM vizsgálat, ezen kívül EKG elkészítése javasolt.

Szakorvosi vizsgálatra a +3670/610-3847-es telefonszámon, vagy az info@kardiokozpont.hu e-mail címen tud bejelentkezni.



Tisztelettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
--[6]-hat hónapja életmentő nyitott baypass műtétem volt-műtét után -öt hétre kialakult egy pangásos szívelégtelenségem,acut dializis is volt -plusz kaptam epot is-Kérdésem a szívelégtelenségem mitől lehet? Légszomj gyengeség stb:-van gyógyszereznek-Nem iszom alkoholt és nem is dohányzom-kávét is csak hetente háromszor iszom.előre is -Köszönöm válaszukat:Gyarmati József-63-éves vagyok normál alkatú-
Tisztelt Gyarmati József Úr!



Szívelégtelenség nem csak a műtét és ennek szövődményei után léphet fel. Az alapbetegség és az erre jelentkező tünetegyüttes feltehetően csak jelentkezett. Pontos vélemyényt csak a leletek, zárójelentések birtokában vizsgálat után tudok adni.

Bejelentkezés, időpont egyeztetés a 70-6103847es telefonszámon. Rendelési idő: Szerda 13-18 csütörtök 9-13ig

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt dr. Úr/Nő!



25 éves férfi vagyok és (számomra) óriási problémával küzdök, amire még ésszerű magyarázatot nem kaptam.

2016. szeptemberében volt egy spontán PTX-em. 22 napig feküdtem kórházban, ez idő alatt 2-szer csöveztek be, 3-ik alkalommal tüdő rezekciós műtétet hajtottak végre.

Miután kiengedtek a kórházból nyugalmi állapotban (fekvés) közben hirtelen nagyokat dobbant a szívem és felgyorsult a pulzusom (a kiérkező ügyeletes orvos 180-at mért), emellett rázott a hideg, remegtem, légszomjam volt.

Többször jártam kardiológusnál, Nebilet 5mg és Panangin tablettát szedtem. Utolsó kontroll vizsgálatnál a kardiológus javasolta a Nebilet elhagyását, mert túlzottan visszaesett a pulzusszámom (50-60 közé). Minden vizsgálatot elvégeztek rajtam (Holter, szív ultrahang, terhelés) semmilyen eredményre nem vezetett, viszont a tünetek mai napig fenn állnak, hogy egyik pillanatról a másikra hevesen kezd dobogni a szívem, nagyokat dobban és érzem a mellkasomban a fájdalmat, nehezen veszek levegőt és csak a gyógyszer segít (Nebiletet veszek be ilyenkor).

A kérdésem a következő lenne: mi lehet ennek a szapora szívverésnek és nagy dobbanásoknak az oka? A kardiológus aki kezel azt mondta, hogy pszichés alapon is jelentkezhet ez a dolog és túl pánikolom az egészet.

Szóval kérem Önt/Önöket, a leírtak alapján állítsanak fel egy diagnózist, továbbá segítséget szeretnék kérni, hogy milyen további lépéseket/vizsgálatokat lenne szükséges elvégezni annak érdekében, hogy végre kiderüljön, mi is a baj valójában!



Válaszát/válaszukat várom és köszönöm!



Üdvözlettel,



Felleg István
Tisztel Felleg István Úr!



Az elkészített ekg-t, a Holter monitorozás leleteit látni kellene, hogy véleményt tudjak mondani.

Ha ezek megismételve is negatív eredményűek voltak, akkor nehéz gyógyszert adni. De én semmi estere sem adnék Nebiletet, mert az nem elsősorban ritmuszavarra való.

A fenti vizsgálatokat esetenként többször meg kell ismételni. Személyes konzultációra szerda délután és csütörtök délelőtt van lehetőség. Bejelentkezés és bővebb információ: 70-6103847es telefonszámon.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter



dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Beutalóm van a pulmonológiáról, de nem tudtam az időpontra elmenni az Sztk-ba.

Fulladás terhelésre vagyis levegő után kapkodás a bajom a kialakult asztma mellett. 49 éves vagyok.

Szeretnék önökhöz bejelentkezni 05.22 és 06.20 között.
Tisztelt Tóth Katalin!

Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva várjuk a megbeszélt időpontban.

Üdvözlettel
2005 óta magas vérnyomás és mostanában ( legalább is a most vásárolt vérnyomásmérő szerint) szívritmus zavar.

Két gyógyult szívbetegségen vagyok túl, 13 évesen carditis, 53 évesen pericarditis.

Stressz alapú.

Nem dohányzom, nem iszom, nem vagyok elhízva.

Szeretnék egy alapos kivizsgálást.

Tisztelt Erzsébet!

Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva várjuk az egyeztetett időpontban

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
Hova kell fordulni,ha a kardiológus megállapitotta,hogy szivbillentyűt kell cserélni?
Kedves Mária!

Sajnos ezt a kérdést, adatok és leletek nélkül nem lehet megválaszolni.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Kedves dr.Nő/úr!



Érdeklődnék, hogy túlsúlyos vagyok nagyon. kb.140-150 kg. Elküldtek szívultrahang vizsgálatra, és azt mondták nem tudják megcsinálni mer ennyirre túlysulyos vagyok.

Érdeklődnék, hogy tényleg nem lehet ilyen esetben szívultrahangot csinálni?
Kedves Éva!



Valóban, bizonyos esetekben alig lehet látni a szívet ultrahanggal.



Tisztelettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt doktor Ur. 2005-ben volt egy mübillentyü mütétem azóta syncumart szedek.Az utóbbi évben elszabadult az INR értéke nálam 5,6,7 es volt Étkezési szokásom nem változott.Cukor beteg is vagyok inzulinozom is magam.Most volt egy szivritmus zavarom és felirtak nekem cordaron tablettát.Már a kórházból is 4-es INR el engedtek el.Az volna a kérdésem hogy nem lehetne lecserélni a syncumart másra mivel elég régóta szedem.A kardiológusom azt mondta a syncumar erre van kitalálva.Mit szól Ön ehhez? Válaszát várva maradok tisztelettel.József
Kedves József!

Amennyiben műbillentyűvel él, szükség van véralvadás gátlóra. Ú.n. K-vitamin antagonistára, tehát: Syncumarra vagy Marfarinra. Más lehetőség nincs, de az INR értéket könnyen be lehet állítani a kívánt értékre.



Üdv.

Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Cím!

Édesanyám miatt írnék Önöknek, és kérném a segítségüket. Nem egészen egy éve, hirtelen alakult ki nála magas vérnyomás, vagy akkor vették észre, nem tudjuk. 67. évét töltötte a múlt hónapban. Pajzsmirigy alulműködéssel kezelik, jelenleg jól beállították az értékeit. Sajnos, a vérnyomása nagyon ingadozik, sokszor van, pl. időjárási frontoknál, hogy hirtelen felugrik, volt, hogy 175 volt az első értéke. A pulzusszáma nem túl magas, kb. 70. Szívritmus-szabályozókat is szed, Rhitmonorm, Nebibeta gyógyszereket. Nagyon alaposan kivizsgálták, az összes kardiológiai vizsgálatot megcsinálták rajta, 48 órás megfigyelő gép, szív CT, MR-vizsgálat, terhelés, stb.

Jelenleg Coverex és Covercard gyógyszereket kapott a vérnyomására, mégis elég gyakran előfordul az igen gyors ingadozás, jellemzően az esti-éjszakai órákban.

Az egész család állandó félelemben él, nem merjük magára hagyni, hiszen nagyon fél, látszik, hogy pánikol is, mikor megy felfelé a vérnyomása.

Azt szeretném kérdezni, hogy mit lehet ebben az esetben csinálni? Az MR-vizsgálat nyaki erek mérsékelt szűkületét mutatta ki neki, nem tudom, ez összefügg -e ezzel. Nem lehet -e,hogy a sokféle gyógyszer kölcsönhatása okozza ezt a vérnyomás problémát? Ő ugyanis nagyon érzékeny a gyógyszerekre.

Kérem, ha tudnak, segítsenek, mert nagyon aggódunk mindannyian!

Nagyon köszönöm, ha megtisztelnek válaszukkal!

Kérem, ha van rá lehetőség, hogy tudnak segíteni, jelezzék azt!



Tisztelettel: Szalóki Krisztina
Tisztelt Hölgyem!



Az ingadozó vérnyomás nem a többféle gyógyszer mellékhatása. Ha vérnyomás kiugrást észlel, akkor 25 vagy 50 mg Tensiomin bevétele javasolt, amely gyorsan csökkenti a vérnyomást és gyorsan kiürül a szervezetből.



Üdvözlettel



Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!

23 éves nő vagyok, és magas vérnyomás, illetve néha- néha jelentkező mellkasi (nyomó, égő) fájdalom érzet miatt felkerestem egy kardiológus szakorvost. Első alkalommal kaptam Lisonorm 10 mg/5 mg tablettát, napi 2x1-et. Tegnap kellett mennem kontrollra, a vérnyomásom ugyan csökkent, de még mindig magas, ezért kaptam a Lisonorm mellé Bisoblock 5mg-os tablettát is. Reggel kell bevennem a Lisonormmal együtt, majd este a másik szem Lisonormot.

Többször is megkérdeztem az orvost, hogy nem lesz-e sok, mert sajnos nem tudom mindennap mérni a vérnyomásom, de azt mondta szedjem nyugodtam. Ön szerint sem okoz problémát a kettő együtt? A 2x1 Lisonormmal általában 150/90 volt a vérnyomásom, a pulzus pedig 75-110 között. Előre is köszönöm válaszát!



Tisztelettel: Anett
Tisztelt Hölgyem!



A két gyógyszer együtt szedhető, jó és gyakori kombináció. Kb 3 hét gyógyszer szedés után kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA