Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

20-as éveim elején járó lány vagyok. Utóbbi időszakom elég stesszes volt. Kb 1,5 hónapja kezdtem el érezni kellemetlen nyilaló,szúró érzést bal oldalt a szívem környékén. A nap minden szakában előfordul. Mozgáskor, illetve pihenéskor is jelentkezik. Először 'nem vettem úgymond annyira komolyan', gondoltam az elmúlt időszakom idegeskedése most jön ki rajtam, de azért csak el mentem a házi orvoshoz, aki a panaszom végig hallgatása után, közölte mivel még fiatal vagyok a szívemnek biztos nincs semmi baja, nyugodjak meg. Szedjek vitaminokat, és próbáljak meg 'ne stresszelni' annyit. Azóta az alvásom is felborult.Mikor vízszintesbe teszem magam, és próbálnék aludni, rögtön eluralkodik rajtam a bal oldali mellkasi szúró érzés. Ez idő alatt rengeteget fogytam, gondolom amiatt hogy a nap 24 órájában ez a kellemetlen érzés játszik szerepet az életemben, és mostanra már tartok tőle nehogy valami komolyabb baj legyen belőle. Gondolom ha lelki eredetű lenne, azóta már kellett volna valami javulást mutatnia, hiszen azóta próbálom minél nyugodtabban élni a mindennapjaim. Am de mivel még 1 hónap elteltével is fenn állt a panasz, így kaptam a kardiológiára beutalót, rám tették a 24 órás EKG Holter-t. Meg állapították olykor gyorsabban ver a szívem a kelleténél. Diagnózisnak: Tachycardiát állapítottak meg, ami elvileg nem okozhat ilyen jellegű panaszt. Erre most szedek Concort, viszont az eredeti problémám még a mai napig is tart. Már-már kilátástalannak tűnik a helyzetem. Az okára sem derült fény, további kivizsgálásra egyenlőre nem küldtek. Az lenne a kérdésem a panaszok alapján milyen probléma okozhatja ezt?

Köszönöm válaszát!
Tisztelt D.B. Blanka!



Valóban, további kivizsgálás szükséges. Ezek nélkül nem lehet segíteni a problémán (Labor vizsgálat, terhelés, ultrahang, stb.).

Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 0670/ 610-3847 telefonszámon, kardiológiai kivizsgálásra.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr! Kicsit összetett lesz a kérdésem. Férjem 44 éves magas vérnyomásos 4 éve. Nem régiben kórházban volt 1 hetet, eltérés volt az ekg-ban és mivel az Uh, Rtg, és vérvételek is jók lettek így szívkatéterezést csináltak neki. Ott nem találtak érszűkületet, másnap haza is engedték. Viszont a zárójelentésen a diagnózinál az ISZB szó is szerepel. Zárszóként annyit írtak hogy panaszait kisérbetegség okozza. És most jön a kérdésem lényege: pár éve meddőségi központba járunk mert sajnos nem esek teherbe ismeretlen eredetű meddőség miatt. Inszeminációra készülünk és nálam az egyik teszt eredménye pozitív lett Ureaplasmára. Az orvosom antibiotikumot javasol mind a kettőnknek az inszemináció megkezdése előtt. Kérdésem az lenne hogy szedhet-e ő antibiotikumot? Volt már fogászati problémája évekkel ezelőtt és felmerült a kérdés, hogy a jövőben ha anitbiotikumra lesz szüksége, akkor vajon szedheti-e. A következő gyógyszereket kell szednie a kardiológus javaslatára: 1x100mg Astrix, 1x75mg Trombex, 1x1 Dalnessa, este 4mg Vidotin, 1x2,5mg Nebilet, este 20 mg Roxera, 2x40mg Quamatel. Köszönöm előre is megtisztelő válaszát. Üdvözlettel
Tisztelt Nagy Anna!



Igen, szedhet antibiotikumot minden további nélkül.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Üdvözlöm! A kérdésem a következő: Halmozottan veszélyeztetett vagyok a sztrók betegséggel kapcsolatban. Anyukám, anyai nagymamám és anyukám bátyja is sztrók beteg volt.

Az helyes életmóddal kapcsolatos teendőkön kívül kell e szednem az Aspirin protekt tablettát megelőzés szempontjából.

Feleslegesen nem szeretnék gyógyszert szedni.



Köszönettel: Szabó Csilla
Tisztelt Szabó Csilla!



Nincs arra bizonyíték, hogy az egyébként egészséges embernél hasznos az Aspirin.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr!/NŐ



Raynaud szindrómám van.nebivolol 5mg tabletta adható raynaud szindrómában?Régebben betalocot kaptam szapora pulzusra,de mivel raynaud szindrómám lett/lefekélyesedett az ujjam)váltottak verapamil származékra.Ezt szedtem már elég régóta.Most ismét magas a pulzusom,és a verapamilt kardiológus lecserélte nebivolol 5mg tablettára./napi 1)Kérdésem nebivolol szedhető e raynaud szindrómában?
Tisztelt Barbara!



Először is, meg kellene állapítani, hogy miért szapora a pulzusa. Ezért részletes kardiológiai kivizsgálás szükséges. Az Ön betegségében minden bétablokkoló tipusú gyógyszer meggondolandó. Tehát az okát kellene először tisztázni.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó napot! Jelenleg vizsgálatokra járok. Szívultrahangon voltam ahol kiderült hogy a szívbillentyűm nem zár rendesen. További vizsgálatokat írtak elő szívkoszorúér ct-t. Tegnap este folyamán egy kisebb stressz ért aminek hatására 116-os volt a pulzusom Betaloc 50mg-os gyógyszer sikeresen levitte 97-re a mai nap folyamán 75-re de enyhe szívfájdalmam megmaradt mikor levegőt veszek. Nem tudom mi tévő legyek?! Forduljak orvoshoz vagy ez majd magától elmúlik?!
Tisztelt Serbán Stella Diána!



Ilyen panasz esetén érdemes kardiológusához fordulni!



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Anyukámnak /72/ kezdődő magas érnyomása van, főként esténként, vagy ha ideges lesz fel megy 160-főlé a vérnyomása kapott rá Perineva 4mg ebből felet kellet szedni ez jó volt csak nem tudott tőle aludni. Utána A Tanydon 40 mg ettől gyengének érzi magát és ettől semtű tud aludni!! Félek, hogy már nem hajlandó vissza menni a háziorvoshoz, valamilyen gyógyszert meg muszály lenne szednie!! Ön szerint milyen fajta gyógyszer lenne megfelelő, vagy mi a megoldás ilyen helyzetben??? Előre is köszönöm segítségét: Üdv: Ágnes
Tisztelt Mohácsi Ágnes!



Először is ki kellene vizsgálni, hogy milyen típusú hypertóniája van az édesanyjának. Gyógyszert csak ezek után lehet adni. Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70/610 38-47-es telefonszámon. Központunkban Dr. Kapocsi Judit és Dr. Sztancsik Ilona foglalkoznak magas vérnyomásos páciensekkel.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelet Doktori úr/nő!



Pacemakerrel elek e es egy szildenafil nevezetű gyógyszert kellene szednem.Kérdésem hogy lehet-e?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:István
Tisztelt Kecskeméti István!



Ha Önnek koszorúér betegsége van, akkor nem szedhető.Ezért kardiológiai kivizsgálás szükséges. A pace maker nem kizáró ok.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Jó napot! 17 éves vagyok. Az volna a kérdésem önhöz hogy már vagy két hónapja érzek heves szívdobogásérzést, szív fájdalmat illetve mellkasi fájdalmat, ami néha ki sugároz bal vállamba van, hogy ilyenkor elkezdek izzadni de közben fázok is, és egy nyomást érzek a fejemben és nagy gyengeséget. Tudni kell rólam hogy magas a vérnyomásom ami időnként 160 fölé megy. A pulzusom is magas szokott lenni. A kórházban kizárták a pánikbetegséget és a Pajzsmirigy betegséget. Pulmonológiailag semmit nem találtak. Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

Még számos kardiológiai vizsgálat van, amely segít a betegség tisztázásában. (Pl. Holter, 24 ó ABPM, ECHO).

Véleményt, csak ezek elvégzése után lehet mondani.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktornő!



Szapora pulzus miatt 13 éve Bisoblock gyógyszert szedek, nemrég álltam át a napi 5mg-ról a 2,5 mg-ra (egy 5mg-os gyógyszer felét szedem). Párkapcsolatban élek, szeretnék fogamzásgátló gyógyszert szedni. A kérdésem az lenne, hogy Bisoblock mellett lehetséges-e tabletta szedése, vagy más módszer (pl. hüvelygyűrű) ajánlott?



Köszönettel,

Liza
Kedves Liza!



Bisoblock mellett lehet fogamzásgátlót szedni.



Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor nő/úr! Édesanyám 84 éves. Tavalyelőtt volt szívultrahangon nem találtak rendellenességet. 2,5 éve reggelenként vérnyomáscsökkentőt szed. Tegnap előtt reggelre a bal lábfeje be dagadt( csak a bal). Lehetséges hogy keringési betegsége vagy a szívével lehet valami gond? Köszönöm válaszát. Erika
Kedves Erika!



Vizsgálat nélkül nehéz véleményt mondani, de a leírtak alapján nem valószínű a szívelégtelenség.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA