Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2017 08 02 16:07
murmann lászló

-------- Eredeti levél 

 





 

 

 

 





Tárgy: mit tegyek?



 

mit tegyek? 

 

Tisztelt Dr urak  professzorok.leirok minden részletet.

2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavarz érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a melljasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került karamboloztam a korházban ébredtem.az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomvól egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia av blokk vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány ill teszt.hiány 2008 tól a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkoelát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt furont q10 et panangin forzet irt. ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható szivtranszplantáció szükséges.ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul.az evéskoelát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pultus miatt raktak be pacemakert de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.felállni is lassan.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,lehet hogy csak 2 nap mulva ezt kiszámitani nem lehet de az erőltezéstől van.de ezt se válalta be egyik kardiologos sem. Ptóbáltam fát pakolni ismét 5 perc alatt a pulzus 190 elkezdtem szédülni mellkasi fájdalmat éreztem fulladtam szédültem a lábaim összerogytak aztán úgy 1 nap mulva megint hányingetes ritmuszavar lett hiába próbálom terhelni a szivem nem megy a 240 óta.2 hét mulva a városmajori szivklinikára kell majd mennem de kiváncsi vagyok a professzor úr véleményére.

Én mindent átéltem amit a szivvel átlehet 30-240 ig valószinű lábon kihordott infarktust is 3 féle ritmuszavart  a professzor úrnak mi a véleménye mert ez igy nem maradhat.ezr már hiába áligathatjuk a szivem az erőm nem jön vissza.köszönettel.Murmann László.

VÁLASZ:

2017 05 30 18:36
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Murmann László!

Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni.

Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:18
Német Tündi

Üdv!

Tegnap este a párom heves szívdobogást érzékelt, én is éreztem a mellkasán a dobogást, illetve azt, hogy néha nagyon gyorsan vert, aztán lassabban. A tünetek mára sem múltak el, viszont ő elment dolgozni, én viszont nagyon ideges vagyok hogy vajon mitől lehet ez. Eddigi élete során mindössze 3x fordult ez vele elő, a korábbi esetekben elmúlt a panasz.

Köszönöm válaszát!

VÁLASZ:

2017 05 23 14:49
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Német Tündi!

Pontos választ csak vizsgálat , EKG, szükség esetén szív-ultrahang és 24 órás Holter monitorozás után lehet adni.
Bejelentkezni a +3670/610-3847-es telefonszámon tud.

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 08 02 15:01
Báthori Hajnal

Tisztelt Doktor Úr!



Pár éve kezdődő magas vérnyomásom van, ami eleinte csak izgalom hatására volt tapasztalható, de az elmúlt időben napi szintű tünetté vált.



A Háziorvos felírta két hete a gyógyszert, de nem kezdtem el szedni, mert szerettem volna más megoldást.



Egy hete furcsán éreztem magam, megmértem a vérnyomásom, ami nem volt nagyon magas, viszont a digitális mérőm, most első alkalommal, szívritmus hibát jelzett.

Akkor kicsit megijedtem és kiváltottam a vérnyomáscsökkentőt, amit egy hete szedek.



A szívritmus tünetet megbeszéltem a Háziorvossal, aki berendelt EKG-ra. Ott minden rendben volt, az igaz, hogy épp akkor nem volt azt a furcsa érzést a mellkas fölötti részben, inkább a nyakam környékén.



Tegnap és ma ismételten érzem, és a vérnyomásmérő megint kimutatta az eltérést.



Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, fizikai munkát végzek és rendszeresen tornázom. Anyukám magas vérnyomásban szenved, apukámnak négy éve életmentő műtéte volt szívaorta repedés miatt, ezért én két éve már voltam szívultrahangos vizsgálaton.



Kérdésem mi a teendőm, ugyan is a Háziorvos nem küld kivizsgálásra, csak a gyógyszereket ajánlja. A leírtak alapján Ön szerint szükséges-e és milyen vizsgálat.



Válaszát előre is megköszönöm,



Üdvözlettel,



Báthori Hajnal

VÁLASZ:

2017 05 22 14:39
dr. Vaskó Péter

Kedves Báthori Hajnal!

Először is egy héten keresztül vérnyomás-napló vezetése, 24 órás ABPM vizsgálat, ezen kívül EKG elkészítése javasolt.
Szakorvosi vizsgálatra a +3670/610-3847-es telefonszámon, vagy az info@kardiokozpont.hu e-mail címen tud bejelentkezni.

Tisztelettel:
dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:19
Gyarmati József

--[6]-hat hónapja életmentő nyitott baypass műtétem volt-műtét után -öt hétre kialakult egy pangásos szívelégtelenségem,acut dializis is volt -plusz kaptam epot is-Kérdésem a szívelégtelenségem mitől lehet? Légszomj gyengeség stb:-van gyógyszereznek-Nem iszom alkoholt és nem is dohányzom-kávét is csak hetente háromszor iszom.előre is -Köszönöm válaszukat:Gyarmati József-63-éves vagyok normál alkatú-

VÁLASZ:

2017 05 18 13:48
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Gyarmati József Úr!

Szívelégtelenség nem csak a műtét és ennek szövődményei után léphet fel. Az alapbetegség és az erre jelentkező tünetegyüttes feltehetően csak jelentkezett. Pontos vélemyényt csak a leletek, zárójelentések birtokában vizsgálat után tudok adni.
Bejelentkezés, időpont egyeztetés a 70-6103847es telefonszámon. Rendelési idő: Szerda 13-18 csütörtök 9-13ig
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:20
Felleg István

Tisztelt dr. Úr/Nő!



25 éves férfi vagyok és (számomra) óriási problémával küzdök, amire még ésszerű magyarázatot nem kaptam.

2016. szeptemberében volt egy spontán PTX-em. 22 napig feküdtem kórházban, ez idő alatt 2-szer csöveztek be, 3-ik alkalommal tüdő rezekciós műtétet hajtottak végre.

Miután kiengedtek a kórházból nyugalmi állapotban (fekvés) közben hirtelen nagyokat dobbant a szívem és felgyorsult a pulzusom (a kiérkező ügyeletes orvos 180-at mért), emellett rázott a hideg, remegtem, légszomjam volt.

Többször jártam kardiológusnál, Nebilet 5mg és Panangin tablettát szedtem. Utolsó kontroll vizsgálatnál a kardiológus javasolta a Nebilet elhagyását, mert túlzottan visszaesett a pulzusszámom (50-60 közé). Minden vizsgálatot elvégeztek rajtam (Holter, szív ultrahang, terhelés) semmilyen eredményre nem vezetett, viszont a tünetek mai napig fenn állnak, hogy egyik pillanatról a másikra hevesen kezd dobogni a szívem, nagyokat dobban és érzem a mellkasomban a fájdalmat, nehezen veszek levegőt és csak a gyógyszer segít (Nebiletet veszek be ilyenkor).

A kérdésem a következő lenne: mi lehet ennek a szapora szívverésnek és nagy dobbanásoknak az oka? A kardiológus aki kezel azt mondta, hogy pszichés alapon is jelentkezhet ez a dolog és túl pánikolom az egészet.

Szóval kérem Önt/Önöket, a leírtak alapján állítsanak fel egy diagnózist, továbbá segítséget szeretnék kérni, hogy milyen további lépéseket/vizsgálatokat lenne szükséges elvégezni annak érdekében, hogy végre kiderüljön, mi is a baj valójában!



Válaszát/válaszukat várom és köszönöm!



Üdvözlettel,



Felleg István

VÁLASZ:

2017 05 18 11:46
dr. Vaskó Péter

Tisztel Felleg István Úr!

Az elkészített ekg-t, a Holter monitorozás leleteit látni kellene, hogy véleményt tudjak mondani.
Ha ezek megismételve is negatív eredményűek voltak, akkor nehéz gyógyszert adni. De én semmi estere sem adnék Nebiletet, mert az nem elsősorban ritmuszavarra való.
A fenti vizsgálatokat esetenként többször meg kell ismételni. Személyes konzultációra szerda délután és csütörtök délelőtt van lehetőség. Bejelentkezés és bővebb információ: 70-6103847es telefonszámon.

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 05 12 07:31
Tóth Katalin

Beutalóm van a pulmonológiáról, de nem tudtam az időpontra elmenni az Sztk-ba.

Fulladás terhelésre vagyis levegő után kapkodás a bajom a kialakult asztma mellett. 49 éves vagyok.

Szeretnék önökhöz bejelentkezni 05.22 és 06.20 között.

VÁLASZ:

2017 05 16 13:30

Tisztelt Tóth Katalin!
Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva várjuk a megbeszélt időpontban.
Üdvözlettel

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:19
Dr. Szaszkó Bogár Erzsébet

2005 óta magas vérnyomás és mostanában ( legalább is a most vásárolt vérnyomásmérő szerint) szívritmus zavar.

Két gyógyult szívbetegségen vagyok túl, 13 évesen carditis, 53 évesen pericarditis.

Stressz alapú.

Nem dohányzom, nem iszom, nem vagyok elhízva.

Szeretnék egy alapos kivizsgálást.

VÁLASZ:

2017 05 16 12:46

Tisztelt Erzsébet!
Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva várjuk az egyeztetett időpontban
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:20
Percsi Mária

Hova kell fordulni,ha a kardiológus megállapitotta,hogy szivbillentyűt kell cserélni?

VÁLASZ:

2017 05 09 09:17
dr. Vaskó Péter

Kedves Mária!
Sajnos ezt a kérdést, adatok és leletek nélkül nem lehet megválaszolni.

Üdvözlettel:
dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:21
Éva

Kedves dr.Nő/úr!



Érdeklődnék, hogy túlsúlyos vagyok nagyon. kb.140-150 kg. Elküldtek szívultrahang vizsgálatra, és azt mondták nem tudják megcsinálni mer ennyirre túlysulyos vagyok.

Érdeklődnék, hogy tényleg nem lehet ilyen esetben szívultrahangot csinálni?

VÁLASZ:

2017 05 08 12:40
dr. Vaskó Péter

Kedves Éva!

Valóban, bizonyos esetekben alig lehet látni a szívet ultrahanggal.

Tisztelettel:
Dr. Vaskó Péter

KÉRDÉS:

2017 07 26 14:21
Pongrácz József

Tisztelt doktor Ur. 2005-ben volt egy mübillentyü mütétem azóta syncumart szedek.Az utóbbi évben elszabadult az INR értéke nálam 5,6,7 es volt Étkezési szokásom nem változott.Cukor beteg is vagyok inzulinozom is magam.Most volt egy szivritmus zavarom és felirtak nekem cordaron tablettát.Már a kórházból is 4-es INR el engedtek el.Az volna a kérdésem hogy nem lehetne lecserélni a syncumart másra mivel elég régóta szedem.A kardiológusom azt mondta a syncumar erre van kitalálva.Mit szól Ön ehhez? Válaszát várva maradok tisztelettel.József

VÁLASZ:

2017 05 03 19:28
dr. Vaskó Péter

Kedves József!
Amennyiben műbillentyűvel él, szükség van véralvadás gátlóra. Ú.n. K-vitamin antagonistára, tehát: Syncumarra vagy Marfarinra. Más lehetőség nincs, de az INR értéket könnyen be lehet állítani a kívánt értékre.

Üdv.
Vaskó Péter

FACEBOOK CSOPORTOK