Dr. Vándor László

Dr. Vándor László

kardiológus, belgyógyász, főorvos
5.00 | 1 értékelés
 • Specialitások:
  • Kardiológiai intezív terápia
  • Kardiológiai intervenciós gyakorlat
  • Krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek ellátása

  Telefonszám: +36 70 940 0099

  Rendelés helyszíne: 1036 Budapest, Lajos u. 66. B lépcsőház, 5. emelet - Buda Square Irodaház

Rendelés típusa:

 • Személyes, rendelői vizit

Rendelés helye: 1036 Budapest, Lajos u. 66.  'B' lépcsőház, V. emelet 

Telefonszám: +36 70 940 0099

 

Online bejelentkezés az myHealzz rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Tanulmányok

 • 1979 – 1984.Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Szakvizsgák

 • 1993 - Kardiológiai szakvizsga
 • 1991 - Belgyógyászati szakvizsga

Klinikai tevékenység

Az egyetem elvégzése után egy évet dolgoztam anaesthesiológusként a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikán, majd az Országos Kardiológiai Intézet Kardiológiai Osztályára kerültem.

Ott az első hét év alatt gyakorlatot szereztem a belgyógyászati (közben egy év szakmai gyakorlatot töltöttem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján), valamint a kardiológiai betegségek diagnosztikája és kezelése területén. A belgyógyászati, majd a kardiológiai szakvizsga megszerzése után 1995-ben vezetői megbízatást kaptam, 2004-ig vezettem a Kardiológiai Osztály Intenzív Therápiás Részlegét. 2000-től osztályvezető helyettesként vezettem a Kardiológiai Sürgősségi Szintet is.

A ’90-es évektől kezdtem szívkatéterezéssel is foglalkozni. Napjainkig több, mint 7000 invazív diagnosztikus beavatkozást és kb. 3500 coronaria és vascularis interventiot végeztem, jelenleg évente > 200 coronaria interventiot. 2010-ben sikeres „expert” szintű coronaria interventios vizsgát tettem.

A kardiológiai intenzív therápia és a kardiológiai intervenciós gyakorlat mellett további fő klinikai érdeklődési területem és tevékenységem a krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek ellátása lett, 1993. óta szakorvosként veszek részt a szívelégtelen fekvő- és járó betegek speciális ellátásában, 2000-2004. között (az Országos Kardiológiai Intézetben végzett munkám végéig) tagja voltam a Magyar Szívtranszplantációs Bizottságnak.

2005. óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozom, 2005-től 2014-ig a Kardiológiai és Angiológiai Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa voltam, azóta járóbetegeket látok el a kórház szakrendelőjében.

2010. óta dolgozom a Semmelweis Egyetem  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, klinikai főorvosként a járóbeteg ellátásban veszek rész és a Szívkatéteres Laboratóriumban látok el elektív és acut coronaria intervenciós feladatokat.

Külföldi tanulmány

 • 1994. okt-dec., NIH ösztöndíjjal tanulmányút az USA-ban: St.Louis University, St.Louis, Illinois. Tanulmányozott terület: „Heart Failure and Heart Transplant Center” működése, végstádiumú szívelégtelenség gyógyszeres kezelése, echo-vezérelt szívizombiopszia technikája.
 • 2004. október, tanulmányút az USA-ban: Cooper University Hospital, Camden, New Jersey. Tanulmányozott terület: Szívkatéteres laboratórium működése, coronaria interventios technikák a gyakorlatban.
 • 2009. szeptember-október tanulmányút az USA-ban: Cooper University Hospital, Camden, New Jersey. Tanulmányozott terület: Szívkatéteres laboratórium működése, coronaria interventios technikák a gyakorlatban. A tanulmányút részeként több előadást tartottam a Robert Wood Johnson Medical School-ban.

Társasági, Bizottsági tagság

 • Magyar Kardiológusok Társasága
 • MKT Szívelégtelenség és Szívizombetegségek Munkacsoport
 • MKT Intervenciós Munkacsoport
 • MKT Intenzív és Resuscitatios Munkacsoport

 

Kapcsolódó cikkünk

Mitől lehet légszomja, nehézlégzése?

Mitől lehet légszomja, nehézlégzése?

A légszomj és a nehézlégzés mindenképpen figyelemfelkeltő tünetek, amelyeknek azonban szerteágazó okai lehetnek. A túlsúly, az alacsony pulzus, esetleg a szívelégtelenség okozza? Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont kardiológusa szerint, ha ismétlődő jelenségről van szó, érdemes részt venni egy kivizsgáláson.

2023.11.11 11:26

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok