A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db nagyobb kaliforniai paprika
- 1 db leveskocka
- 85 g bulgur
- 125 g konzerv csicseriborsó
- 25 g sótlan mandula
- 4 nagy db aszalt paradicsom
- 4 db újhagyma, apróra vágva
- fél ek pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 3 tk bazsalikom felvágva
- 50 g zsírszegény sajt
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk félbe a paprikákat, és a vágott felével lefele tegyük őket kiolajozott sütőformába, és süssük 20 percig.
2. Amíg sülnek a paprikák, készítsük el a bulgurt. 175 ml forró vízben oldjuk fel a leveskockát, majd öntsük bele a bulgurt. Keverjük meg egy villával, és tegyük félre 15 percre.
3. Keverjük össze egy tálba a tölteléket. Öntsük össze a csicseriborsót, mandula darabokat, paradicsomot, újhagymát, a fűszereket és a bazsalikomot. Adjuk hozzá a kész bulgurt, és keverjünk mindent össze.
4. Vegyük ki a sült paprikákat a sütőből, és töltsük meg őket a töltelékünkkel. Szórjuk meg a sajttal a tetejüket, és tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe további 15 percre.