A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.  

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 db leveskocka
  • 85 g bulgur
  • 125 g konzerv csicseriborsó
  • 25 g sótlan mandula
  • 4 nagy db aszalt paradicsom
  • 4 db újhagyma, apróra vágva
  • fél ek pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 tk bazsalikom felvágva
  • 50 g zsírszegény sajt

Elkészítés


1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk félbe a paprikákat, és a vágott felével lefele tegyük őket kiolajozott sütőformába, és süssük 20 percig.
2. Amíg sülnek a paprikák, készítsük el a bulgurt. 175 ml forró vízben oldjuk fel a leveskockát, majd öntsük bele a bulgurt. Keverjük meg egy villával, és tegyük félre 15 percre.
3. Keverjük össze egy tálba a tölteléket. Öntsük össze a csicseriborsót, mandula darabokat, paradicsomot, újhagymát, a fűszereket és a bazsalikomot. Adjuk hozzá a kész bulgurt, és keverjünk mindent össze.
4. Vegyük ki a sült paprikákat a sütőből, és töltsük meg őket a töltelékünkkel. Szórjuk meg a sajttal a tetejüket, és tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe további 15 percre.

Jó étvágyat kívánunk!

Létrehozás ideje: 2022.08.31
Utolsó módosítás: 2022.09.14