Amíg spárga- és eperszezon van, érdemes elkészíteni ezt a villámgyors szívbarát Epres-spárgás kuszkusz salátát, ami magas rosttartalmú és jótékony növényi zsiradékokban gazdag, így a mediterrán étrendben is jól megállja a helyét. Készítse ebédre vagy vacsorára köretként vagy önmagában!
Hozzávalók egy adagra
- 100 g spárga
- 80 g eper
- 1 ek. (kb. 10 ml) olívaolaj
- 50 g kuszkusz
- 1 marék (kb. 10 g) dió
- 3-4 db friss bazsalikomlevél
- só, bors, zöldfűszerek
Elkészítés
- A kuszkuszt egy hőálló tálba tedd hőálló tálba és forrázd le a térfogatának 2x-es mennyiségű vízzel, majd fedd le és tedd félre.
- A spárgát mosd meg, a fás részét törd le, majd darabold fel, és serpenyőben, kevés olajon futtasd át.
- Az epret mosd meg, csumázd ki, majd tetszés szerint darabold fel.
- Állítsd össze a salátát: vegyél elő egy nagy tálat, mérd bele a megpuhult kuszkuszt, a spárgát, valamint az epret. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, majd fűszerezd zöldfűszerekkel. Sóból minél kevesebbet használ! A végén szórd meg egy kevés tört dióval. Jó étvágyat!
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 373 kcal
- Zsír: 17,0 g
- Szénhidrát: 47,4 g
- Fehérje: 10,3 g
- Rost: 5,8 g
Bejelentkezés dietetikushoz!
Kardioközpont +36 70 610 3847
Téma szakértője
Specialitások:
- testsúlycsökkentés
- koleszterin-csökkentő étrend
- vérnyomás-csökkentő étrend
- kizárólag felnőtt ellátás
Módosítás: 2023.06.06 09:33