Amíg spárga- és eperszezon van, érdemes elkészíteni ezt a villámgyors szívbarát Epres-spárgás kuszkusz salátát, ami magas rosttartalmú és jótékony növényi zsiradékokban gazdag, így a mediterrán étrendben is jól megállja a helyét. Készítse ebédre vagy vacsorára köretként vagy önmagában!

Hozzávalók egy adagra

  • 100 g spárga
  • 80 g eper
  • 1 ek. (kb. 10 ml) olívaolaj
  • 50 g kuszkusz
  • 1 marék (kb. 10 g) dió
  • 3-4 db friss bazsalikomlevél
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés

  • A kuszkuszt egy hőálló tálba tedd hőálló tálba és forrázd le a térfogatának 2x-es mennyiségű vízzel, majd fedd le és tedd félre.
  • A spárgát mosd meg, a fás részét törd le, majd darabold fel, és serpenyőben, kevés olajon futtasd át.
  • Az epret mosd meg, csumázd ki, majd tetszés szerint darabold fel.
  • Állítsd össze a salátát: vegyél elő egy nagy tálat, mérd bele a megpuhult kuszkuszt, a spárgát, valamint az epret. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, majd fűszerezd zöldfűszerekkel. Sóból minél kevesebbet használ! A végén szórd meg egy kevés tört dióval. Jó étvágyat!

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban

  • Energia: 373 kcal
  • Zsír: 17,0 g
  • Szénhidrát: 47,4 g
  • Fehérje: 10,3 g
  • Rost: 5,8 g

Téma szakértője

Specialitások:
  • testsúlycsökkentés
  • koleszterin-csökkentő étrend
  • vérnyomás-csökkentő étrend
  • kizárólag felnőtt ellátás
Módosítás: 2023.06.06 09:33