A nyári melegben mindig jól jön egy gyors és hideg ebéd- vagy vacsoraötlet, ami pár egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagot tartalmaz, mégis különleges étel lesz belőle. Készítse el ezt az egyszerű, de nagyszerű tonhalas-zöldséges tortillát!

Hozzávalók egy személyre

  • 1 db teljes kiőrlésű tortillalap (kb. 60-65 g)
  • 60 g konzerv tonhal
  • 50 g paradicsom
  • 50 g kígyóuborka
  • 50 g jégsaláta
  • 30 g csemegekukorica
  • 1 ek. olívaolaj
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 kk. mustár
  • zöldfűszerek

Elkészítés

  • A tortillalapot mikróban kissé melegítsd fel, majd tedd egy nagy tányérra.
  • Készítsd el a zöldfűszeres joghurtos öntetet: a natúr joghurtot keverd össze ízlés szerint zöldfűszerrel (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű, stb.), valamint a mustárral, majd kend meg vele a tortillalapot.
  • A paradicsomot és a kígyóuborkát vágd kockára, a kukoricakonzervről és a tonhalkonzervről a levét csepegtesd le.
  • A joghurtos öntetre helyezd a jégsalátát, a kockára vágott zöldségeket, a kukoricát, majd a tonhalat és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
  • Hajtogasd össze a tortillát és fogyasztásig tárold hűtőben vagy akár rögtön el is fogyaszthatod.

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban

  • Energia: 419 kcal
  • Zsír: 18,1 g
  • Szénhidrát: 38,3 g
  • Fehérje: 24,1 g
  • Rost: 8,1 g

Téma szakértője

Specialitások:
  • testsúlycsökkentés
  • koleszterin-csökkentő étrend
  • vérnyomás-csökkentő étrend
  • kizárólag felnőtt ellátás

Kapcsolódó videók

Módosítás: 2023.06.13 13:59