A zöldségkrémek nem csak azért állják meg jól a helyüket a szívbarát étrendben, mert ezáltal a zöldségbevitel is növelhető, hanem azért, mert házilag, kevesebb sóval és adalékanyaggal tudod elkészíteni, amivel sokat tehetsz szíved egészségéért.

Ez a Zöldfűszeres sült paprikakrém recept nem csak finom, hanem csupa szívbarát összetevőből épül fel, amit a KardioKözpont dietetikusai állítottak össze.Teljes kiőrlésű kenyérre kenve némi friss zöldséggel megfelelő vlasztás reggelire.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 db kápia paprika (kb. 400 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. zöldfűszer keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
  • 2 ek. sovány, krémes állagú túró
  • 1 k. natúr joghurt
  • 1,5 ek. olívaolaj
  • 1 csipet só, őrölt bors

 

Elkészítés:

  • A paprikákat alaposan mosd meg, majd távolítsd el a csumáját és vágd szeletekre.
  • Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha már pirult a héjuk.
  • Amikor elkészültek, tedd hőálló dobozba és pár percre fedd le, így majd könnyebben lehúzható a paprika héja.
  • Amikor már nem túl forrók a szeletek, húzd le óvatosan a héjukat és a húsrészt tedd késes aprítóba/turmixgépbe.
  • Add hozzá a többi hozzávalót és turmixold krémesre.
  • Tedd a krémet egy tárolásra alkalmas dobozba/befőttes üvegbe és hűtsd le.
  • Tálald teljes kiőrlésű kenyérre kenve némi friss zöldséggel.

 

Téma szakértője

Specialitások:
  • testsúlycsökkentés
  • koleszterin-csökkentő étrend
  • vérnyomás-csökkentő étrend
  • kizárólag felnőtt ellátás
Módosítás: 2024.03.26 10:33