A zöldségkrémek nem csak azért állják meg jól a helyüket a szívbarát étrendben, mert ezáltal a zöldségbevitel is növelhető, hanem azért, mert házilag, kevesebb sóval és adalékanyaggal tudod elkészíteni, amivel sokat tehetsz szíved egészségéért.
Ez a Zöldfűszeres sült paprikakrém recept nem csak finom, hanem csupa szívbarát összetevőből épül fel, amit a KardioKözpont dietetikusai állítottak össze.Teljes kiőrlésű kenyérre kenve némi friss zöldséggel megfelelő vlasztás reggelire.
Hozzávalók:
- 4 db kápia paprika (kb. 400 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. zöldfűszer keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
- 2 ek. sovány, krémes állagú túró
- 1 k. natúr joghurt
- 1,5 ek. olívaolaj
- 1 csipet só, őrölt bors
Elkészítés:
- A paprikákat alaposan mosd meg, majd távolítsd el a csumáját és vágd szeletekre.
- Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha már pirult a héjuk.
- Amikor elkészültek, tedd hőálló dobozba és pár percre fedd le, így majd könnyebben lehúzható a paprika héja.
- Amikor már nem túl forrók a szeletek, húzd le óvatosan a héjukat és a húsrészt tedd késes aprítóba/turmixgépbe.
- Add hozzá a többi hozzávalót és turmixold krémesre.
- Tedd a krémet egy tárolásra alkalmas dobozba/befőttes üvegbe és hűtsd le.
- Tálald teljes kiőrlésű kenyérre kenve némi friss zöldséggel.
Bejelentkezés dietetikushoz!
Téma szakértője
- testsúlycsökkentés
- koleszterin-csökkentő étrend
- vérnyomás-csökkentő étrend
- kizárólag felnőtt ellátás