Kerülnöd kell az egyik leggyakoribb alapanyagot a konyhában, a búzát? Hoztunk nektek egy receptötletet, amihez nem szükséges a felhasználása!
Egyszerű, és alacsony szénhidráttartalmú sárgarépa tócsni, ami szinte mindenhez kiválóan illik köretként, de akár önállóan fogyasztva is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 nagy tojás
  • só és bors
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • ½  csésze kölesliszt
  • 3 zöldhagyma
  • 1 csípős pirospaprika
  • friss koriander
  • 1 evőkanál citrom/lime leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 60 g feta sajt
  • zöld saláta, tálaláshoz

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokat a sóval és borssal.
  2. Nagylyukú reszelőn, vagy konyhai gépben reszeljük durvára a megmosott, megpucolt sárgarépákat, 2 hagymát és a csípős paprikát pedig aprítsuk fel.
  3. Keverjük össze a tojást a répával, majd adjuk hozzá a kölesisztet, a hagymát, paprikát és a felaprított koriandert is.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze az olajat a lime levével és a maradék hagymával.
  5. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd minimális olaj hozzáadásával nagyobb kupacokat halmozva az edénybe, süssük aranybarnára, oldalanként nagyjából 3 percig, közepes hőfokon.
  6. A feta sajtot morzsoljuk össze, és keverjük össze az olajos limeos öntetünkkel, amit aztán a tetejére halmozunk az elkészült kis lepényeknek.

Tálalhatjuk önállóan salátával is, vagy főételek köretelemeként is remekül funkcionál.

Elkészítési idő: 30 perc

Létrehozás ideje: 2022.06.15
Utolsó módosítás: 2022.08.31