Kerülnöd kell az egyik leggyakoribb alapanyagot a konyhában, a búzát? Hoztunk nektek egy receptötletet, amihez nem szükséges a felhasználása!
Egyszerű, és alacsony szénhidráttartalmú sárgarépa tócsni, ami szinte mindenhez kiválóan illik köretként, de akár önállóan fogyasztva is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 nagy tojás
- só és bors
- 3 nagyobb sárgarépa
- ½ csésze kölesliszt
- 3 zöldhagyma
- 1 csípős pirospaprika
- friss koriander
- 1 evőkanál citrom/lime leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 60 g feta sajt
- zöld saláta, tálaláshoz
Elkészítés
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokat a sóval és borssal.
- Nagylyukú reszelőn, vagy konyhai gépben reszeljük durvára a megmosott, megpucolt sárgarépákat, 2 hagymát és a csípős paprikát pedig aprítsuk fel.
- Keverjük össze a tojást a répával, majd adjuk hozzá a kölesisztet, a hagymát, paprikát és a felaprított koriandert is.
- Egy kisebb tálban keverjük össze az olajat a lime levével és a maradék hagymával.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd minimális olaj hozzáadásával nagyobb kupacokat halmozva az edénybe, süssük aranybarnára, oldalanként nagyjából 3 percig, közepes hőfokon.
- A feta sajtot morzsoljuk össze, és keverjük össze az olajos limeos öntetünkkel, amit aztán a tetejére halmozunk az elkészült kis lepényeknek.
Tálalhatjuk önállóan salátával is, vagy főételek köretelemeként is remekül funkcionál.
Elkészítési idő: 30 perc