A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók
- 175 g light sütőmargarin
- 60 g barnacukor
- 60 g eritrit
- 2 cm friss gyömbér, apróra vágva
- 150 g teljes kiörlésű liszt
- 85 g zab
- 70 g mogyoró, apróra vágva
Elkészítés
1. Keverjük össze egy nagy tálban a puha vajat, cukrot, édesítőt és a gyömbért. Apránként adjuk hozzá a lisztet, zabot és mogyorót is, amíg a tészta összeáll.
2. Fedjük le a tésztát, és tegyük hűtőbe minimum 30 percre.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. Tegyünk sütőpapírt két tepsibe.
5. Formázzunk korongokat a tepsibe, helyet hagyva a kekszek között.
6. Süssük a kekszeket 12-15 percig, akkor vannak készen ha a kekszek szélei barnák.