A vöröslencse tészta egy remek gluténmentes alapanyag, kiválóan helyettesíti a búzalisztből készült száraztésztákat. Nagyon egészséges, és szerencsére egyre több helyen kapható!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g paradicsompüré
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 30 gramm parmezán
  • só, bors
  • friss fűszerek: oregánó, bazsalikom
  • 160 g vöröslencse-tészta

Elkészítés

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pároljuk. Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint egy csipet édesítővel/cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük.  A tésztát közben forró, enyhén sós vízben a leírás szerint kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük.

Végül reszelt parmezánt szórunk a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

Létrehozás ideje: 2022.06.15
Utolsó módosítás: 2022.08.31