A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.

 Hozzávalók

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Fűszerek: oregánó, bazsalikom, őrölt bors, 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer petrezselyem zöld, metélőhagyma, bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom

Elkészítés

  1. Készítsünk pácot: az olívaolajat ízesítsük a zúzott fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, borssal, egy csipet sóval.
  2. Öntsük rá a halszeletekre, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
  3. Amikor jól átjárták a fűszerek, a felhevített serpenyőbe helyezzük az olajos pácban pihent halszeleteket és süssük meg.
  4. Tálaláskor csepegtessük rá a citrom kifacsart levét, és szórjuk meg zöldfűszerekkel.
  5. Mellé javasolt valamilyen magas rosttartalmú köret, például bulgur, hajdina, quinoa, vagy barnarizs.

Jó étvágyat kívánunk!

Módosítás: 2022.08.31 12:11