A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.

Hozzávalók 4 személyre

● 2 db cukkini
● 160 g tonhal konzerv (natúr lében)
● 1 fej lilahagyma
● 200 g paradicsompüré
● 2-3 gerezd fokhagyma
● 1 db citrom leve
● 1 rozmaring ág
● 1 kakukkfű ág
● néhány bazsalikomlevél
● 1 mokkáskanál konyhasó
● 40 g light ementáli sajt

Köleshez

● 100 g köles
● 200 ml víz
● 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, zsenge példányoknál a hámozásés a párolás elhagyható. A kölest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve megfőzzük, pár csepp növényi olajjal összekeverjük. A tonhalkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk citromlével. A töltelékhez a kölest, a tonhalat, a paradicsompürét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom), a finomra vágott lilahagymával és a zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és a kimagozott cukkinibe kanalazzuk, tetejükre ráhelyezzük a vékonyra vágott sajtszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma

  • energia: 345 kcal
  • szénhidrát: 44 g
  • rost: 8 g
  • zsír: 6 g
  • fehérje: 20

Jó étvágyat kívánunk!

Módosítás: 2022.08.31 12:12