A Prima Medica Egészség Csoport a napokban adta át a "Brown Friday" programban összegyűlt összeget. A Ferences Rendtartomány központi alapítványa Karácsony előtt ismét meghirdette a "Brown Friday" programot és adománygyűjtést.  A „brown” szó, vagyis a „barna” a ferencesek habitusára és csuhájuk a színére utal, ez által pedig a rend által képviselt értékekre: az alázatra, az egyszerűségre és a szegénységre. 

További részletek

Azt eddig is tudhattuk a koronavírusról, hogy főként az idősebbekre és a betegekre jelenthet nagy veszélyt, de most már statisztikák is bizonyítják ezt. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a szív-érrendszeri betegek gondos ellenőrzésére hívta fel a figyelmet.

További részletek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott betegtájékoztatás hasznos információkkal szolgál a Korona vírus elterjedéséről és megelőzéséről.

További részletek

A terheléses EKG során kirajzolódó kép akár egy későbbi szívinfarktus miatti halálozás előjelzője is lehet – egy kutatás szerint. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a terheléses EKG vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Ha éjszaka erős szívdobogásra ébredünk, annak számos életmódbeli oka lehet, ugyanakkor betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa szerint mindenképpen ajánlatos a jelenséget kardiológiailag kivizsgálni, amennyiben pedig más tünetek is mutatkoznak a magas pulzus mellett, a vizsgálat feltétlenül szükséges. 

További részletek

A perifériás artériás érbetegség elnevezés valójában a szívtől távol eső erek szűkületére vonatkozik. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint leggyakrabban a lábakban jelentkeznek a tünetek, amelyeket mindenképpen ki kell vizsgáltatni.

További részletek

Vannak olyan szív-érrendszeri tünetek, amelyek kiszámíthatatlan időszakokban, esetleg csak éjszaka vagy mozgás során jelentkeznek. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa szerint ilyenkor lehet nagyon hasznos diagnosztika eszköz a hordozható Holter EKG.

További részletek

A szívinfarktuson átesettek közül sokan úgy érzik, az esemény után már csak „lassan, öregesen” élhetnek. Holott dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint a rehabilitációba beillesztett életmód program minden téren életfontosságú hatással bír. 

További részletek

A száraz köhögéssel szemben a hurutos köhögés váladék távozásával jár, amit számos ok indokolhat. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az egyik lehetséges betegségre, a szívelégtelenségre hívta fel a figyelmet.

További részletek

A magas pulzusszám gyakran együtt jár az alacsony vérnyomással, ám egy bizonyos szint után ez akár a szívritmuszavar jele is lehet. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a túl gyors szívverés következményeiről beszélt. 

További részletek

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!