12 elvezetéses EKG vizsgálat
12 elvezetéses EKG vizsgálat

Az EKG vizsgálat során a szív állapotáról kapunk pontos képet az elektromos aktivitásán keresztül. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ingervezetési zavarok, ritmuszavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, és károsodása. Számos egyéb mellett az EKG vizsgálat információt ad a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól, vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is.

EKG vizsgálat

Az EKG a végtagokon és a mellkason elhelyezett elektródákból gyűjti össze az elektromos jeleket, amiket a készülék átalakít és papírszalagra rajzolt görbék formájában jelenít meg. A Központunkban használt 12 elvezetéses EKG jelenleg a legmodernebb ami így a lehető legpontosabb képet nyújtja a szív aktuális állapotáról. nyugalmi EKG - kardiokozpont.hu

A nyugalmi EKG vizsgálat közben a páciens hanyatt fekszik, csuklóira és bokáira  fémelektródát rögzítünk. A vizsgálat közben 8 elektródát helyezünk a mellkasra és 4-et a karokra és a bokára. Fontos a beteg nyugalmi állapota - amit akár pár perc pihenéssel elérhetünk-, mert a vizsgálat előtti fizikai aktivitás (pl. rohanás) módosíthatja az EKG görbét. Az EKG vizsgálat közben a páciens nem mozoghat, és nem beszélhet, mert a mérés pontosságát károsan befolyásolhatja.

Számos esetben az EKG jel csak felveti bizonyos betegségek gyanúját, amit majd egyéb vizsgálatokkal kell a szakembernek igazolnia vagy kizárnia.

Felkészülés az EKG vizsgálatra

A vizsgálat semmilyen előkészületet nem igényel, teljesen fájdalom mentes.

Az EKG vizsgálat beutaló és sorbanállás nélkül igénybevehető telefonos egyeztetést követően hétköznap 8-20 óra között.

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

+36 70 610 3847

 

FACEBOOK CSOPORTOK