A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók
- 2 db kisebb sütőtök félbevágva
- 2 ek olíva olaj
- 140 g barnarizs
- 1 tk repceolaj
- 1 közepes méretű hagyma
- 3 cm friss apróra vágott gyömbér
- citromfű
- 4 dl mandula ital
- 400 g lencse (konzerv)
- 100 g spenót
- parmezánsajt a tetejére
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágjuk ketté a sütőtököket, majd magozzuk ki őket.
3. Helyezzük a tököket sütőpapírra, majd süssük őket előmelegített sütőben kb. 40 percig.
4. Közben készítsük el a rizst az előírás szerint.
5. Amíg a rizs fő, hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a citromfüvet, és pároljuk üvegesre.
6. Adjuk hozzá a növényi italt, a lencsét, és 15 percig főzzük össze.
7. Majd pedig hozzákeverjük a rizst is a lencsés mixhez, a spenóttal együtt, és főzzük 3-4 percig tovább.
8. Vegyük ki a sült tököt a sütőből, és osszuk el a tölteléket a mélyedésekben.
9. Szórjuk meg parmezánsajttal, és süssük össze további 10 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!