Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2018 01 09 12:53
Kondár Nóra

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Középiskolás koromban vették észre, hogy mitralis prolapsus-om van. Szerencsére nincs gondom vele.

Viszont tavaly ősszel volt egy hosszú majdnem 5 perces pulzuszavarom. Hirtelen úgy megemelkedett a pulzusszámom, hogy a pulóverem is hullámzott. Lekelett feküdnöm.

Háziorvos kijött rögtön és adott pulzuscsökkentőt. Utána elmentem kardiológushoz. Készítettek EKG-t, volt vérvétel, szív ultrahang. Viszont a doktor azt mondta semmi elváltozást nem làt és 24 órás EKG-t se adna, mert nem mindennapos. Azóta többször előfordult, de csak fél vagy 1 percig. Vàratlanul jön. Semmi előjel. Nagyon rossz érzés. Számomra félelmetes. Van hogy sokáig (hónap) nem jön elő, de van hogy egy héten 2x. Legutóbb lovagolni mentem és még lovaglás előtt 3x rámtört. Nem tudom, hogy ilyenkor mennyi lehet a pulzusom, mert közvetlenül rosszullétkor sose tudtam megmérni. Közvetlenül utána egyszer-kétszer sikerült. Amire emlèkszem akkor 90 volt a vérnyomás, a pulzus pedig 92.

Átalàban alacsony a vérnyomàsom ilyenkor. Kardiológiai szakorvos szerint semmi elváltozást nem làtszik. Akkor miért van pulzuszavarom? Ijesztő számomra és szeretném tudni mi okozza. 190cm vagyok, vékony, 64kg és 26 éves.

Mit gondol mi lehet? Valamint szertnék majd bejelentkezni Önökhöz. Ezekből az információkból mit ajánlana nekem? Egyből mehetek a Ritmuszavar vizsgálati csomagjukra vagy először csak egy egyszerű vizsgálatra?

Előre is köszönöm a válaszukat!!

Tisztelettel, Kondár Nóra!

VÁLASZ:

2018 01 09 12:08
dr. Vaskó Péter

Tisztelt Kondár Nóra!

Mindkét esetben kivizsgáljuk a panaszát

Üdvözlettel:
Dr. Vaskó Péter

FACEBOOK CSOPORTOK