Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2017 07 26 15:26
mária

Tisztelt Doktor Úr/Nő!57 éves nő vagyok. Szívritmus-zavar miatt előjegyeztek terheléses szívizotóp vizsgálatra.

Nem tájékoztattak semmiről, csak az időpontot mondták meg, a papíron meg csak annyi van, hogy éhgyomorra kell menni.

Most tudtam meg (véletlenül), hogy vénásan adnak értágító injekciót, ami miatt nagyon megijedtem, mivel már voltam rosszul gyógyszerektől, pl. nyelv alá kapott gyógyszertől elájultam.

A vérnyomásom időnként 80/50, máskor 170/100.

Emiatt csak időnként veszek be vérnyomáscsökkentőt is, holott felirták, hogy rendszeresen szedjem.

Egyébként a Concor 1,25mg- ot szedem, de ezt is először a 5 mg-ost irták fel és bevettem belőle egy felet és később elájultam.

Sajnos fontosnak tartom leírni, hogy nemigen hallgatnak meg a rendelésen, mert sokan vannak. Még én vagyok bent, de már a másik beteg anyagát diktálják az asszisztensnek. Az ilyen öregeket meg itt nem nagyon szeretik.

Elmondtam, hogy szabálytalan a szívverésem és leírták, hogy szapora szívverés miatt mentem orvoshoz, stb.

Nincs kivel megbeszélnem a problémámat sajnos.Tisztelettel kérdezem, hogy a szívizotóp vizsgálatot csak ilyen vénás értágítóval végzik-e, mert akkor sajnos nem megyek a vizsgálatra, nem tartom fel fölöslegesen az orvost.

Természetesen nem az izotópra gondolok, tudom, hogy vénásan adják be a vizsgálathoz, nem attól tartok.Nagyon szeretnék a rosszullétektől szabadulni, bárhová elmennék, hogy valaki segítsen végre és meg is hallgasson.Tisztelettel és üdvözlettel: Mária!VÁLASZ:

2017 04 06 18:37
dr. Sztancsik Ilona

Tisztelt Mária!

Meg kell nyugtatnom, hogy a terheléses vizsgálatot jól felkészült szakemberek végzik, tehát minden kérdésével a vizsgálatot végző orvoshoz kell fordulnia. MIvel a betegségek nagy részét a stressz helyzet fokozza, érdemes lenne relaxációs gyakorlatot végeznie, mellyel jelentősen csökkenthető lehet a panasza.

Üdvözlettel
Dr. Sztancsik Ilona

FACEBOOK CSOPORTOK