Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor úr/nő!
Nyugalmi helyzetben a pulzusom kb 50-65 között mozog. Kb 1 hete figyeltem fel arra, hogy vérnyomás mérése közben a pulzusom többször is duplán üt. A fél perc mérés alatt akár 3 vagy 4 szer is. Ilyenkor nem érzek semmi különöset, csak a gép csipogása jelzi a dupla ütést. Napközben viszont néha érzek kis szúrást a szívemnél. (Egyébként bevizsgált, jó minőségű vérnyomásmérő műszerünk van.)
Azóta már többször mértem és ugyanazt tapasztaltam. Nemrég kezdtem ismét sportolni. (súlyzós edzés, bicikli, futás) Nem tudom, hogy esetleg annak köze lehet e hozzá, mert a kondi edzések óta a vérnyomásom is 120-130/70-ről, felment 140 /80 körülire.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Bálint
Bálint

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt Bálint!



Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával.

Panaszai alapján feltehetőleg ritmuszavara van, de a pontosításhoz személyes vizsgálatra lenne szükség.

Az emelkedő vérnyomás azt támasztja alá, hogy nem megfelelő az edzés milyensége, ill. intenzitása.

Javaslom, hogy keressen fel bennünket, ahol vizsgálatok alapján korrekt véleményt tudunk adni a további teendőt illetően( pl. szükséges-e további vizsgálat a ritmuszavar miatt, lehet,hogy fokozatosan kell növelni a terhelést és a különböző mozgásformák bevezetését), illetve szakemberek segítségét is igénybe veheti ( edző, dietetikus ).

Tisztelettel:

Dr. Sztancsik Ilona

Prima Medica Egészségközpontok