Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
14 éves lányom anorexiás. Holter vizsgálat éjszakai 32 frekvenciát mutatott ki. Napközben is 45-50 a max. Vérnyomása is alacsony 96/60 közül mozog. Jelenleg 178 cm magas 46 kg. Néha szédül. Ájulása eszmélet vesztése nem volt. Sokat kell noszogatni, hogy egyen. Az elmúlt napokban többet evett mint előzőleg. A héten nem csökkent a súlya. Folyadék fogyasztása is alacsony. Mindig is egy edzett szuper csaj volt. Jelenleg le van tiltva minden mozgasról. Gyerek kardiológus elmondása szerint már nem csak a vazizmaból veszít hanem a szivizmaból is. Holnap reggel viszem gasztroenterologiara. Vérvétel is lesz, sokretűbb mint amit a gyerekorvos tud kérni.A szívével milyen rövid és hosszú távú problémák lehetnek? Szövődmények? Jelenleg az országban hol foglalkoznak mind mentálisan mind testileg érdemben ilyen problémával rendelkező gyermekekkel? Sajnos a városunkban ahol élünk nem. A Vadaskertben volt már, de ha csökkennek az értékei oda nem mehet. Mit javasol ? Meddig várhatok? Rendszeresen jár járunk pszichológushoz, család terápiára. Kineziológushoz. Aggódom érte. Segítségét előre is köszönöm! Anyuka
Kedves Bea!

Az anorexia nervosa hatékony kezelés nélkül progressziv lefolyású és sajnos rossz prognózisú betegség. Véleményem szerint nem a szövődményként jelentkező szervi érintettség vizsgálatai (kardiológus, gasztroenterológus, vérvétel, stb) az elsődlegesek, hanem egy sürgős pszichiátriai vizsgálat és kezelés.
Javaslom hogy keressék fel sürgősséggel valamelyik egyetemi központban a pszichiátriai klinikát (gyermek-pszichiatriat) ahol evészavarokkal foglalkoznak és a kislány mielőbb hatékony kezelésben részesülhet.

Tisztelettel:
Dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter
dr. Ferenczy Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!