Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Doktor úr/nő!Apósomnak két napja fizikai munka (kerti munka) után hirtelen rosszulléte jelentkezett szédülés hideg verejtékezés és 200-as vérnyomás. Bevette a szokásos vérnyomás gyógyszerét (amit az utóbbi időben sajnos elhanyagolt szedni) és ezután az elmúlt két napban a vérnyomása rendeződött viszont hőemelkedése van, a háziorvos megvizsgálta a tüdő, szív EKG rendben, azt mondta valami vírus de én nem vagyok biztos benne. Lehet esetleg a vérnyomás kiugrástól láza hőemelkedése valakinek, vagy ténylegesen vírusfertőzés okozhatta a rosszullétét?

Apósom 68 éves enyhén túlsúlyos, de aktív életmódot folytat. Vérnyomása enyhén már emelkedett volt az elmúlt években de ilyen magas kiugrást még nem tapasztalt.

Érdemes lenne-e további kardiológiai kivizsgálásnak alávetni, mert a háziorvos nem adott beutalót további szakorvosi vizsgálatra.Köszönöm a választ.
Tisztelt Érdeklődő!Az ön apósánál két betegség véletlen egybeesése lehetséges. A hőemelkedést okozhatja vírus fertőzés. A szédülés, hidegverejtékezéssel kísértextrém mérvű vérnyomás emelkedés okának tisztázására mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok.
Eperjesi Renáta
Eperjesi Renáta

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA