Orvos válaszol

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

KÉRDÉS:

2017 03 24 09:31
Krisztina

T. Doktor úr/nő!Apósomnak két napja fizikai munka (kerti munka) után hirtelen rosszulléte jelentkezett szédülés hideg verejtékezés és 200-as vérnyomás. Bevette a szokásos vérnyomás gyógyszerét (amit az utóbbi időben sajnos elhanyagolt szedni) és ezután az elmúlt két napban a vérnyomása rendeződött viszont hőemelkedése van, a háziorvos megvizsgálta a tüdő, szív EKG rendben, azt mondta valami vírus de én nem vagyok biztos benne. Lehet esetleg a vérnyomás kiugrástól láza hőemelkedése valakinek, vagy ténylegesen vírusfertőzés okozhatta a rosszullétét?

Apósom 68 éves enyhén túlsúlyos, de aktív életmódot folytat. Vérnyomása enyhén már emelkedett volt az elmúlt években de ilyen magas kiugrást még nem tapasztalt.

Érdemes lenne-e további kardiológiai kivizsgálásnak alávetni, mert a háziorvos nem adott beutalót további szakorvosi vizsgálatra.Köszönöm a választ.

VÁLASZ:

2017 03 27 08:14

Tisztelt Érdeklődő!Az ön apósánál két betegség véletlen egybeesése lehetséges. A hőemelkedést okozhatja vírus fertőzés. A szédülés, hidegverejtékezéssel kísért

extrém mérvű vérnyomás emelkedés okának tisztázására mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok.

FACEBOOK CSOPORTOK