Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyám (81 éves) mivel folyamatosan vérhigítót kell szednie volt kontroll vizsgálaton. Az orvos a következőket írta le az ambuláns lapra Vélemény/Javaslathoz: Normotoniás, manifeszt keringési elégtelenség nics. Panaszt negál. EKG-tachyarrh., balszárblock. Mérs. csökkent balkamra functió. Ezután írta a gyógyszereit, amit idáig is szedett. Az lenne a kérdésem, hogy ez a diagnozis mit jelent, mert az orvos semmit nem mondott anyukámnak. Előre is köszönöm szíves válaszát.
Simon Andrea

dr. Ferenczy Péter

kardiológus
Tisztelt Simon Andrea!Normotonia: azt jelenti hogy normális a vérnyomása. Manifeszt keringési elégtelensége nincs: a szív mindkét kamrájának olyan a pumpateljesítménye, hogy nem észlelhető perifériás oedema, azaz lábdagadás nincsen, és a tüdők felett sem hallható szívelégtelenségre utaló hallgatózási lelet. Tachyarrhythmia: a "vérhígító" kezelést szükségessé tévő ritmuszavar (pitvarfibrilláció) miatt viszonylag magasabb a kamrai összehúzódások száma (ez nem feltétlenül azonos a pulzusszámmal). Balszárblock: a szív egyik fő ingerületvezető pályájának a működéskiesése (pl. korábbi szívinfarktus vagy egyéb szívizom-betegség miatt)Tisztelettel:

Dr. Ferenczy Péter

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!