24 órás Holter EKG

24 órás Holter EKG
Szerző: kardiokozpont.hu Létrehozva: 2017.07.11 08:52 Módosítva: 2019.04.03 09:41

Szívritmuszavar, szapora vagy lassú szívverés érzése, szívkihagyás, szédülés, ájulás, esetén, illetve a megfelelő terápia kialakításának céljából, a probléma hátterének felderítése érdekében, az orvos kérheti a 24 órás Holter vizsgálat elvégzését.

Holter EKG vizsgálat

A vizsgálat célja, hogy a szív elektromos tevékenységét otthoni körülmények között is lehessen rögzíteni. A páciensnek egy naplót kell vezetnie, hogy a vizsgált időszak alatt észlelt-e magán valamilyen tüntett, hiszen sok esetben a vizsgálni kívánt tünetek orvosi, rendelői körülmények között nem jelentkeznek. 

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A Holter-vizsgálat egy 24 órás EKG-vizsgálat, amikor a betegnek egy kis készüléket kell a nyakába akasztania vagy az övére csatolnia. A készülékből 5 vezeték jön ki, amelyeket a mellkason levő elektródákhoz rögzítenek. A vizsgálatot alkalmazzák többek között a szabálytalan szívműködés, szédülés, ájulás, mellkasi fájdalom kivizsgálása során, illetve a gyógyszeres kezelés hatásosságának mérésében is. A vizsgálat alatt 24 órán keresztül a kis gép rögzíti a szív elektromos jeleit, és később kiértékelhetővé teszi. A készüléket nedveség nem érheti, ezért a vizsgálat alatt fürödni vagy zuhanyozni tilos.

A készülék a beteg számára semmilyen kellemetlenséget nem okoz, a mindennapjait ugyanúgy elvégezheti, ahogyan szokta. 24 óra leteltével a készülék levételét követően az adatokat számítógép segítségével a kardiológus szakorvos kiértékeli.

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:
Bejelentkezés Holter-EKG vizsgálatra:

Budai KardioKözpont - természetesen biztonságban

+36 70 610 3847

FACEBOOK CSOPORTOK