Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

T. Doktor úr/Nő!

Fél éve állapítottak meg nálam vegetatív idegrendszeri problémát (szorongás, pánikbetegség) természetesen előtte minden kivizsgáláson átestem. Tüneteim erős szédülés ájulásérzés, tenziós fejfájás, izzadás, magas pulzus, ugráló vérnyomás, fülzúgás.
A pulzusom nyugalomban 85-90 körül van, a vérnyomásom pedig 110-160 között ugrál a nap folyamán de előfordulnak ennél magasabb kiugrások is, de alapjában véve nyugalomban mérve ált. 120-130 között van. Viszont aggasztanak a kiugrások ill. hogy szinte öt percenként képes a vérnyomásom 20-30 értéket is ugrálni. Kardiológián vizsgáltak ősszel ahol 24 órás ABPM nem mutatott extra kiugrásokat, EKG, szívultrahang jó lett így nem kaptam gyógyszert.
Szeretném megkérdezni hogy ez az ingadozó vérnyomás a betegségem miatt van vagy ez már lehet egy magas vérnyomás betegség előjele? Sajnos a családomban volt magas vérnyomás.
37 éves kissé túlsúlyos mozgásszegény életmódot élő nő vagyok.
Botha Krisztina

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Botha Krisztina!



A vérnyomás valóban sokszor és sokat változik, de az nem bizonyít magas -vérnyomás betegséget. Önnél a 24 órás ABPM is negatív volt. Az esetek nagy részében a probléma a nem megfelelő mérés és a készülék miatt van.

Üdvözlettel:



Vaskó Péter dr.



Nálam nemrég Angina Pektorist fedeztek fel,lehet eddig is megvolt,de én soha nem járok semmiféle szűrésre,rengeteg gyógyszert írtak fel,szedése alatt semmi változást nem észleltem,ezért félbehagytam a szedésével,most a Panangin Fortet,Nebivolol-Tevat szedem,néha az Aspirin protektet,59 leszek nemsokára,öntődében dolgozom,3 műszakba,egyre fáradtabb,ingerültebb vagyok,apróbb dolgok miatt is,vissza kellett volna mennem az Országos Cardiológiai központba,de munkám miatt ez lehetetlen,mit ajánlanának?-mit tegyek,hogy még 6 évet dolgozni tudjak,mert csak akkor kaphatok nyugdíjat,szeretnék még 3 gyerekem,5 unokám között élni,egészségesen.Köszönöm válaszukat...
Tothné Eszter

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Tóthné Eszter!



Nagyon szívesen segítenék, de a betegségével kapcsolatban több adatra lenne szükségem, hogy javaslatot tudjak adni. Ha lenne zárójelentése, EKG és egyéb lelet, amit be tudna mutatni, akkor az nagy segítség lenne.

Amit írt, az " angina pectoris" az nem betegség, hanem tünet. Kérdés, hogy mi van a hátterében.Tanácsokkal és kivizsgálással is szívesen állok rendelkezésére, megbeszélve azt, hogy a továbbiakban mire lenne szüksége.



Üdvözlettel:

dr.Vaskó Péter
Kedves Doktornő/Doktor Úr!
3 éve rirmuszavar miatt abláción estem át.Tegnap kontrollvizsgálaton voltam.
Az alábbi szívultrahang leletet kaptam.
"RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta szívh. ECHO: ao asc: 40 mm, jelzett MI, tricusp. ao. bill. ép ao és mitr, bk: 59/38 EF: 64% TEICH. AS nincs, E/A: 52/46 dt: 189 bp: 49, jp: 43 morm.jk, AI és TI nincs, PF nem látható. Jó BKF, mérs. aortectasia miatt nagy súlyt ne emeljen." Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, javaslatát! Válaszát előre is köszönöm!
Pávics János

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Pávics János!



A leírtak alapján nagy baj nincs, de ha a szív ultrahangot személyesen látnám, akkor többet tudnék mondani.



Üdvözlettel:

Vaskó Péter
52 éves vagyok szeretnék egy kivizsgálást,jelenlegi problémám,kis terhelésre is nehéz légzés,
erős köhögés ,izzadás

Üdvözlettel.
Molnár József

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt József!



Sok szeretettel várom Önt az asszisztensekkel telefonon megbeszélt időpontban.





Üdvözlettel,

Dr. Vaskó Péter

Tisztelt Kardio Központ!

Lehet-e bármilyen kóros elváltozásnak a jele az, ha sportolás közben az elméletileg normálisnál magasabb a pulzusszám?
Az itt-ott fellelhető információk szerint sportolás közben az ideális, maximum pulzusszámot 220 mínusz életkor alapján határozzák meg, ami az esetemben 220-41= 179.
Az én maximum pulzusom azonban 200 felett szokott lenni, az átlagom az, ami 180 körüli.
A sport ez esetben teremfoci, és ha nem mérném a pulzusomat, nem tudnék róla, hogy az magas, azaz sem fáradékonyság, kifáradás vagy egyéb tünetet, panaszt nem tapasztalok. (Sőt, szerintem jobb az erőnlétem, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt).
A súlyom a magasságomhoz mérten megfelelő (174/76).

Előre is köszönöm a válaszukat!
Kováts

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Kováts Attila!

Bár nem vagyok sportorvos és ennek a specialistája, de mint a témával foglakozó kardiológus a következőt válaszolom. A 220-életkor/80% egy elméleti adat. Nagy egyéni különbségek vannak.Hogy ennek a hátterében szervi elváltozás, vagy a normálistól eltérő variáció áll, azt csak kardiológiai kivizsgálás után lehet megmondani. Várjuk szeretettel kivizsgálásra.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
Előző kérdésemhez még annyit, hogy a nyugalmi pulzusom, normál (60-70 között, néha akár 60 alatt), illetve normál/alacsony (nem ritka, hogy mindkét érték 100 alatti).
Kováts

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Kováts Attila!

Bár nem vagyok sportorvos és ennek a specialistája, de mint a témával foglakozó kardiológus a következőt válaszolom.

A 220-életkor/80% egy elméleti adat. Nagy egyéni különbségek vannak.Hogy ennek a hátterében szervi elváltozás, vagy a normálistól eltérő variáció áll, azt csak kardiológiai kivizsgálás után lehet megmondani. Várjuk szeretettel kivizsgálásra.

Üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter
Már két orvos is mondta,hogy a háziorvostól sürgősen kérjek kardiológia beutalot mert a szívem nem a legjobb de a háziorvos kiabált csak velem ,hogy majd ő tudja és csak töm vérnyomás csökkentőkkel ! Szeretném megkérdezni mit lehet ilyenkor tenni ! A VÁLASZT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !
Tisztelt Németh Viktorné!



Időpont egyeztetés végett kérek elérhetőséget, vagy legyen kedves hívni minket elérhetőségeinken. 70-6103847

Üdvözlettel

Janicsek Zsuzsanna
Szeretnék egy időpontot kérni egy teljes körű kardiológiai vizsgálatra. Ha lehet minél hamarabb!
Köszönettel: Mravikné Brátán Gyöngyi
Tisztelt Mravikné Brátán Gyöngyi!

Szeretném megerősíteni a telefonon egyeztetett időpontját kardiológiai vizsgálatra: 2016.11.24. 9:00

Üdvözlettel: Eperjesi Renáta
Jo napot kivanok megszeretnem kerdezni hogy a 17 eves fiamat vihetem e Onokhoz kontrolra lenne szuksegem es hivatalos papir kitoltese. Koszonom. Varom a hivasukat.
Tisztelt Sárközi Csilla!



A Főorvos úr felnőtt kardiológiai szakorvos, így csak 18 évet betöltött páciensekkel foglalkozik.



Tisztelettel: Eperjesi Renáta
Tisztelt Doktor úr! Lájkoltam az oldalukat ahogy kért szeretném ha tudnánk valahogy beszélni volna több problémám szivemel vagy jelezen hogy tudunk konzultáni meg adtam a telefonszámomat várom a vissza jelzést.. Tiszteletel Ádámné Ináncsi Katalin 2016.10.27
Tisztelt Ádámné Ináncsi Katalin!



Személyes vizit alkalmával tud a főorvos úrral kardiológiai problémájáról konzultálni.

Időpont egyeztetés céljából a következő telefonszámon tudja a Kardio Központot keresni: 06-70-610-3847



Tisztelettel: Eperjesi Renáta

Prima Medica Egészségközpontok
