Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Kérdésem az lenne, hogy időnként előjönnek furcsa nagy ütésszerű érzések a szívemben.Van amikor csak egy, de olyan is van hogy tovább tart.Ez nem minden napos de, ritka az olyan nap amikor nem érzem.És ha lehet olyat mondani,de szinte "fáj"is ez az ütés.Ilyenkor legyengülök és nagyon rosszul érzem magam.Légszomjam is van, és elég fáradékony típus vagyok.Kérdésem hogy vajon mik lehetnek ezek, mitől van?Kardiológusnál jártam,de nem talál semmit (vagy rossz orvosnál voltam), volt holter is feltéve,de persze hogy olyankor nem jött elő.Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mielőtt ezeket érezni kezdte,ez 4 éve, előtte volt egy altatásos beavatkozásom,kis műtét, és ezután 4 hónapra rá kezdődtek a szív problémáim.Hogy lehet-e valami köze hozzá?
Válaszát előre is köszönöm!
Barbara

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Barbara!



Nem valószínű, hogy az altatással van összefüggésben. Panaszai hátterében feltehetően ritmuszavar áll, ezért ismételt Ekg, Holter monitorozás javasolt. Ezt sok esetben ismételni kell. További információért és időpont egyeztetést az előbb említett vizsgálatokra a 0670/610-3847 telefonszámon lehetséges.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
45 éves vagyok, Németországban dolgozom. Tegnap volt az utolsó vizsgálatom. Labor, EKG, ultra, minden tökéletes, csak a vérnyomásom 168/90. (Magas/súly 183/72) . Az orvos csak pihenést írt elő, viszont engem a magas vérnyomás aggaszt. Mit tehetnék ez ügyben?
Törőcsik Zsolt

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Törőcsik Zsolt!



A fenti vérnyomásérték valóban magas. Több napon keresztül saját maga mérje meg a vérnyomását, napi több alkalommal és írja fel.



Üdvözlettel:

dr. Vaskó Péter
Tisztelt Doktor Úr!/NŐ

Raynaud szindrómám van.nebivolol 5mg tabletta adható raynaud szindrómában?Régebben betalocot kaptam szapora pulzusra,de mivel raynaud szindrómám lett/lefekélyesedett az ujjam)váltottak verapamil származékra.Ezt szedtem már elég régóta.Most ismét magas a pulzusom,és a verapamilt kardiológus lecserélte nebivolol 5mg tablettára./napi 1)Kérdésem nebivolol szedhető e raynaud szindrómában?Köszönöm!
Barbara

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt Barbara!



Tekintettel, hogy a Nevibolol is béta blokkoló, így a perifériás ereket szűkíti. Nem javasolnám Raynaud szindrómában történő szedését. Kérem keresse fel kezelőorvosát a további gyógyszeres terápia megbeszélésére!





Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
Tisztelt Doktor úr/nő!

12 éve van pacemakerem most egy szildenafil nevezetű gyógyszert kellene szednem.Kérdésem hogy lehet-e?

Tisztelettel:István
Istvan

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt István!







Kérdésére korrekt választ nem tudok adni, mivel nem ismerem betegségeit, ill. azt sem tudom miért kapott Pacemakert. Javaslom, hogy ez ügyben kezelő orvosával konzultáljon!







Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
Kedves Doktor Úr/Nő!
43 éves vagyok 156cm 70kg!Kb 2 hónapja el kezdtem zumba órákra járni ami alatt a pulzusom akár 170-,ig is felmegy!Nyugalomban akár 50-ig is le megy!Vérnyomásom igen alacsony 90/57 ,80/60.Háziorvosom,hypothireozis miatt Letrox tablettát írt ki reggel 25 mg -os,valamint magas pulzusra Lercatont 10mg -os este 1 tablettát!kérdésem lehet e baj a fent leírt tünetek miatt,illetve folytathatom e a zumbát?
Balog Erika

dr. Sztancsik Ilona

kardiológus
Tisztelt Balogh Erika!



A sportolás közben megemelkedő pulzusszám teljesen normális. Amennyiben zumba közben nagyon elfárad, ill. kellemetlen tünetként éli meg a magas pulzusszámot, akkor vissza kell vennie a tempóból. A leírt gyógyszerszedés alapján endokrinológiai kivizsgálást javasolnék.



Üdvözlettel:



Dr. Sztancsik Ilona
Tisztelt doktor Úr!

57 éves nő vagyok , elég elég stresszes mozgalmas a munkám.Már 2 hete érzem a ritmuszavart , nyomást a melkasomon, néha-néha szédülést is. A házi orvosomnál voltak EKG- azt mondta, hogy nincs nagy eltérés.DE már sokszor éjjel halálfélelmem van , nem merek elaludni. A vérnyomásom is változó 148/105/65, 138/78/89, 135/70/65 stb. Sajnos dohányzom , tudom ezt nem kellene! Kérdésem mi lehet a probléma, a kiváltó ok?El kell még mondanom, hogy augusztus végén baktériumos fertőzésem volt, és a Cifrozin 500 mg. gyógyszert szedtem orvos ajánlásával, lehet hogy ez a gyógyszer idézte elő a jelenlegi problémámat. Mit tetszik javasolni -merre tovább? Megtisztelő válaszát megköszönve
jucus

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Hölgyem!



Panaszait tisztázni kell, ezért nemcsak nyugalmi ekg-t hanem 24 ó rás (Holter) ekg-t, valamint szív-ultrahangot sé szükség esetén terheléses ekg-t is kell készíteni.

Szívesen segitünk. Bejelentkezés bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.



üdvözlettel:

Dr. Vaskó Péter



Tisztelt Dr. Úr!
Csak egy ...pontosabban két kérdésdm lenne.
Ha válaszolna rá,nagyon megköszönöm.
2szer volt már elektrofiziológiás vizsgálatom.
A második 5és fél órás volt.
Nos..azóta sem jobb... Sőt!
Hiába mondom,hogy nem vagyok jól...mik a tüneteim.. volt 4 hétig ekg gép nálam..amikor rosszul voltam,azonnal csináltam és küldtem....de semmit nem mondtak.
Olyan tüneteim vannak,mintha
-gombóc lenne a mellkas közepén és nehezebben verne a szív
-gyors és lüktető érzés ahogy ver a szív
-néha kicsi nehézkes légzés és mellkas fájdalom
-vagy...mintha egy vizes szivacsot nyomkodna az ember,olyan nehezen és lüktetve ver..tudom kicsit furán hangzik.....de tényleg így van!
Nos...azóta voltam uh-n is.
Az értékeim jók...
Csak az egyik billentyű nem jól zár,és valamennyi vér vissza folyik. Elég évente nézetnem....ennyit mondott az orvos.
Volt,hogy hanyatt nem is tudtam aludni hónapokig,mert rosszul voltam olyankor.
Félig ülve aludtam...
De van valami amiről nem mondtak semmit.
1. Aorta billentyű elégtelensége
2. Kéthegyű szívbillentyű Prolapsusa
De valami okozza a tüneteimet....
Éjjel 2-kor is felkeltem,mert ismét rosszul voltam...a vérnyomásom rendben volt...de a pulzusom 98 volt....
Válaszát köszönöm és ha tudna valami tanácsot adni,hogy hova menjek....mert igy 33 évesen igen csak aggaszt.
11 éve Stroke-t kaptam a fogamzásgátló miatt. Aspirin protectet szedek. A ritmusszabályzó gyógyszert nem kell szednem,mert mellette is voltak tüneteim.
Így feleslegesen szedte. Ezt mondták.
Köszönöm válaszát: Edit
Edit

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Edit!



A leírtak ellenére kevés az információm. Nem tudom, hogy milyen foku az aorta és mitrális billentyű elégtelesége. Mi volt az ablációnál. Mi volt a holter monitorozás eredménye. Volt-e TSH vizsgálat. stb. A fentiekre, csak az leletek és egy vizsgálat után tudnék véleményt mondani.

Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
Tisztelt Dr. Vaskó Péter!
Csak egy kérdésem volna Önhöz.
Mivel sajnos nem kapok választ az orvostól ali kiállította a leletet.
A következőröl szeretnék tájékoztatást kapni,ha lehet.
Mit jelent:
Aortabillenytű rendellenesség
Kéthegyű Billentyű Prolapsusa
Lehet ezek okozzák a ritmuszavaraimat? Gyógyszert nem kaptam....
Köszönöm válaszát: Edit
Edit

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Edit!



A leírtak ellenére kevés az információm. Nem tudom, hogy milyen foku az aorta és mitrális billentyű elégtelesége. Mi volt az ablációnál. Mi volt a holter monitorozás eredménye. Volt-e TSH vizsgálat. stb. A fentiekre, csak az leletek és egy vizsgálat után tudnék véleményt mondani.

Bejelentkezés és bővebb felvilágosítás a 70-6103847es telefonszámon.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
Kedves Doktor Úr/Nő!

Édesanyám 65 éves, és a szívbillentyűje már nagyon rossz állapotban van. Műtét nélkül maximum 1 évet jósoltak neki az orvosok.

Szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleménye a katéteres szívbillentyű műtétről?
Magyarországon hol végeznek ilyen műtétet,
illetve esetleg lenne információja arról, hogy körülbelül mennyiért?

Köszönöm előre is a segítségét!
Vivien
Brugós Vivien

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Kedves Vivien!

Nem mindegy, hogy melyik billentyűről van szó és milyen foku a zavar.

A pontos diagnózist és a műtéttel kapcsolatban csak a szívsebészeti centrumok tudnak nyilatkozni.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter
Tisztelt Dr,úr
nekem szívbillentyű zavaraim vannak,mikor szívni kell a vért fújja,mikor fújni kellene akkor szívja,milyen be avatkozás szükséges ilyenkor
köszönöm szépen a tájákoztatást
Sirkó Jánosné

dr. Vaskó Péter

kardiológus
Tisztelt Sirkó Jánosné!



Sajnos nem értem a kérdést , nem tudom a diagnózist ( milyen, melyik és milyen foku billentyű zavarról van szó). Konzultáció során zárójelentésekkel bővebb információt tudok mondani Önnek.

Üdvözlettel

Dr. Vaskó Péter

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK