Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
23 éves nő vagyok, és magas vérnyomás, illetve néha- néha jelentkező mellkasi (nyomó, égő) fájdalom érzet miatt felkerestem egy kardiológus szakorvost. Első alkalommal kaptam Lisonorm 10 mg/5 mg tablettát, napi 2x1-et. Tegnap kellett mennem kontrollra, a vérnyomásom ugyan csökkent, de még mindig magas, ezért kaptam a Lisonorm mellé Bisoblock 5mg-os tablettát is. Reggel kell bevennem a Lisonormmal együtt, majd este a másik szem Lisonormot.
Többször is megkérdeztem az orvost, hogy nem lesz-e sok, mert sajnos nem tudom mindennap mérni a vérnyomásom, de azt mondta szedjem nyugodtam. Ön szerint sem okoz problémát a kettő együtt? A 2x1 Lisonormmal általában 150/90 volt a vérnyomásom, a pulzus pedig 75-110 között. Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Anett
Tisztelt Hölgyem!

A két gyógyszer együtt szedhető, jó és gyakori kombináció. Kb 3 hét gyógyszer szedés után kontroll vizsgálat javasolt.
Üdvözlettel
Dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Üdvözletem. Kiss Norbert vagyok 25 éves,és immár lassan 3 hónapja küzdök légszomjal és szédüléssel,orvosknál is voltam.tüdő röntgen,légzés teszt,vér teszt,ideg orvos,pszihológus,sziv orvosnál is voltam megnézte a szivemet és a kerékpárra is felültem és használtam és mindenhol minden rendben.tüneteim:légszomj,test elzsibbadás,testhő ingadozás néha vagy felhevülök vagy a végtagjaim lesznek szinte majdnem jéghidegek,az arcom is elfehéredik,szédülök,szapora sziv verés,néha mélyülő lélegzés,arcom és az orrom is elzsibbad.mindenki azt mondja pánik roham de hozzateszem két rossz fogam is van.most én pánikbeteg vagyok ideg vagy tudat alatti ideg alapon vagy a rossz fogam gennyesedik és már a szivemig hatolt a baj.könyörögve kérek választ és megoldást mert már megőrülök. elegem van ezekböl a tünetekböl.
Tisztelt Kiss Norbert!
Köszönöm a bizalmát, hogy problémájával hozzám fordult.
Panaszai alapján felmerül valóban a pánik betegség, de pontos véleményt személyes konzultáció, ill. az előző vizsgálatok átnézése után tudnék mondani.
Üdvözlettel:
Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

57 éves nő vagyok. Szívritmus-zavar miatt előjegyeztek terheléses szívizotóp vizsgálatra.
Nem tájékoztattak semmiről, csak az időpontot mondták meg, a papíron meg csak annyi van, hogy éhgyomorra kell menni.
Most tudtam meg (véletlenül), hogy vénásan adnak értágító injekciót, ami miatt nagyon megijedtem, mivel már voltam rosszul gyógyszerektől, pl. nyelv alá kapott gyógyszertől elájultam.
A vérnyomásom időnként 80/50, máskor 170/100.
Emiatt csak időnként veszek be vérnyomáscsökkentőt is, holott felirták, hogy rendszeresen szedjem.
Egyébként a Concor 1,25mg- ot szedem, de ezt is először a 5 mg-ost irták fel és bevettem belőle egy felet és később elájultam.
Sajnos fontosnak tartom leírni, hogy nemigen hallgatnak meg a rendelésen, mert sokan vannak. Még én vagyok bent, de már a másik beteg anyagát diktálják az asszisztensnek. Az ilyen öregeket meg itt nem nagyon szeretik.
Elmondtam, hogy szabálytalan a szívverésem és leírták, hogy szapora szívverés miatt mentem orvoshoz, stb.
Nincs kivel megbeszélnem a problémámat sajnos.

Tisztelettel kérdezem, hogy a szívizotóp vizsgálatot csak ilyen vénás értágítóval végzik-e, mert akkor sajnos nem megyek a vizsgálatra, nem tartom fel fölöslegesen az orvost.
Természetesen nem az izotópra gondolok, tudom, hogy vénásan adják be a vizsgálathoz, nem attól tartok.

Nagyon szeretnék a rosszullétektől szabadulni, bárhová elmennék, hogy valaki segítsen végre és meg is hallgasson.

Tisztelettel és üdvözlettel: Mária!



Tisztelt Mária!

Meg kell nyugtatnom, hogy a terheléses vizsgálatot jól felkészült szakemberek végzik, tehát minden kérdésével a vizsgálatot végző orvoshoz kell fordulnia. MIvel a betegségek nagy részét a stressz helyzet fokozza, érdemes lenne relaxációs gyakorlatot végeznie, mellyel jelentősen csökkenthető lehet a panasza.

Üdvözlettel
Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
Tisztelt Sztancsik Doktornő!

Mellkasi fájdalommal, bal alkar zsibbadásával járó panaszaim vannak. Ezen tünetek fizikai terhelés hatására, sportolás esetén (futás, úszás) erősödnek, és a terhelés befejezése után is sokáig megmaradnak. Rengeteg kardiológiai vizsgálatot (normál EKG, terheléses EKG, Holter, ultrahang, cardio CT, szívkatéter) elvégeztettem már, de egyik vizsgálat sem mutatott ki problémát, panaszaim mégsem szűnnek. Ezen kívül orvosi javaslatra neurológiai, gasztroenterológiai (gyomortükrözés) kivizsgálásokon is átestem. Doktornő véleménye szerint, lehet-e ennek ellenére kardiológiai gondom, illetve van-e még bármilyen vizsgálat, amelyet érdemes lenne elvégeztetnem?

Köszönettel:
András
Kedves András!
Köszönöm megtisztelő bizalmát.
Az Ön által leírtak alapján nem valószínű, hogy kardiológiai probléma állhat a háttérben. ( Az elvégzett vizsgálatok is ezt igazolják. )
Pontosabb véleményt személyes konzultáció után tudnék mondani.
Érdemes lenne egy sportorvosi terheléses vizsgálatot végezni ( ergospirometria ).
Amennyiben gondolja mind a konzultációban, mind a vizsgálat elvégzésében tudok segíteni.
Üdvözlettel:
Dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona
dr. Sztancsik Ilona kardiológus
T. Doktor úr/nő!

Apósomnak két napja fizikai munka (kerti munka) után hirtelen rosszulléte jelentkezett szédülés hideg verejtékezés és 200-as vérnyomás. Bevette a szokásos vérnyomás gyógyszerét (amit az utóbbi időben sajnos elhanyagolt szedni) és ezután az elmúlt két napban a vérnyomása rendeződött viszont hőemelkedése van, a háziorvos megvizsgálta a tüdő, szív EKG rendben, azt mondta valami vírus de én nem vagyok biztos benne. Lehet esetleg a vérnyomás kiugrástól láza hőemelkedése valakinek, vagy ténylegesen vírusfertőzés okozhatta a rosszullétét?
Apósom 68 éves enyhén túlsúlyos, de aktív életmódot folytat. Vérnyomása enyhén már emelkedett volt az elmúlt években de ilyen magas kiugrást még nem tapasztalt.
Érdemes lenne-e további kardiológiai kivizsgálásnak alávetni, mert a háziorvos nem adott beutalót további szakorvosi vizsgálatra.

Köszönöm a választ.
Tisztelt Érdeklődő!



Az ön apósánál két betegség véletlen egybeesése lehetséges. A hőemelkedést okozhatja vírus fertőzés. A szédülés, hidegverejtékezéssel kísért

extrém mérvű vérnyomás emelkedés okának tisztázására mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok.
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Édesanyám szívbeteg, és két napja esett át aorta billentyű műtéten. A szívbetegség mellett vesebetegsége is van, rendszeres művese kezelésre szorul, továbbá magas vérnyomással küzd.
Sajnos a műtét után azóta is altatásban tartják, mert állítólag ébrenlétkor epilepsziás görcsrohamok jelentkeztek nála. Ilyen problémája viszont eddig soha nem volt. Vizsgálják és gyógyszerezik nála ezt a problémát, de nem tudott még semmit mondani az orvos azzal kapcsolatban, hogy mi várható, így eléggé kétségbe vagyunk esve.
Kérdésem az lenne, hogy ezek a görcsrohamok mitől fordulhatnak elő, ha eddig ilyen problémája nem volt? Lehet műtét utáni szövődmény, vagy komplikáció eredménye? Ha így van, mennyire gyakorinak számít és mennyire súlyosnak, van-e esély a felépülésre?

Előre is köszönöm szépen a válaszát!
Tisztelettel:
Pap Hajnalka
Tisztelt Papp Hajnalka!

Szívesen válaszolnék, de egy ilyen komplikált betegségben, amiben az édesanyja szenved, nehéz megmondani.
A krónikus veseelégtelenség - főleg a végstádiumú - éppúgy járhat görcsrohammal, mint egy nagy műtét altatással. Sajnos, jósolni sem lehet. Bízzon a kezelő orvosában és kollégáiban, akik az édesanyja állapotáról többet tudnak.

Üdvözlettel:
Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr!

Egy testileg, lelkileg fárasztó időszak után PSVT-t diagnosztizáltak nálam (EKG is rögzítette), melyre Concor tablettát írt fel az orvosom. Szívultrahangon nem talált eltérést, azonban további vizsgálatokra küldött el. A kérdésem az, hogy a PSVT lehetett-e egy átmeneti zavar, amiatt hogy túlterheltem magam, (alkoholt is fogyasztottam előző este) és lehetséges, hogy nem jelentkezik többé, vagy szükséges kivizsgálni, mert valamilyen megbetegedésre utal és számíthatok újbóli előfordulására? Ebben az esetben milyen következményekkel járhat, ha nem kezeltetem magam? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel: Anikó
Tisztelt Anikó!

Önnek EKG-val is igazolt PSVT-je volt, amelynek okát keresve jól feltételezi, hogy nem feltétlenül van eltérés a szívében. Valóban, az esetek egy részében a részletes kardiológiai kivizsgálás során sem észlelünk elváltozást.Persze, ez nem jelenti azt, hogy ne kelljen kivizsgálni, ugyanis a fenti ritmuszavar könnyen megismétlődhet.És ebben az esetben már jó tudni, hogy van-e a háttérben valamilyen elváltozás.
Amennyiben úgy dönt, hogy elvégezteti a vizsgálatot, készséggel segítünk.

Üdvözlettel:
Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
....
Tisztelt Faragó Katalin!

Az áraink a következőek:
UH - Nyaki lágyrészek (benne pajzsmirigy és erek) vizsgálata 20.500,-

UH- Nyaki erek (carotis) doppler vizsgálata 14.500,
Beutaló nem szükséges, időpont egyeztetés igen a +36 70 638 8493as telefonszámon.
Kedves Doktor Úr˛/Nő!
Szívdobogás érzéssel küszködök már kb másfél éve, ami néha hetekre is megszűnik, de valamikor mindennap érzem, akár többször is, nyugalmi helyzetben és mozgásban szintén.
Kardiológiai vizsgálaton voltam már, röntgen,szívultrahang, EKG, 24 órás Ekg, valamint terheléses Ekg, (ezek alatt természetesen nem éreztem szívdobogás érzést.) Kicsit a pulzusomat találták magasabbnak.
Mitől lehet ez mégis? Hogy tudom megszüntetni, ha a szívem teljesen egészséges?
Üdvözlettel: Barbara
24 L
Kedves Barbara!

Úgy tűnik, rendesen kivizsgálták. Egy dolog kimaradt a felsorolásból: történt laboratómiumi vizsgálat?
Ha vannak panaszai, akkor a vizsgálatokat meg kell ismételni, hiszen ahogy írta, a vizsgálat alatt panaszmentes volt.

Üdvözlettel:
Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

28 éves kismama vagyok (19 hetes) és a problémám a gyakori erős szívdobogás,most terhesség alatt egyre sűrűsödik.Van mikor naponta többször is érzek 2-3 erős dobbanást,van mikor 1-2 hétig semmi problémám nincsen.Nagyon ritkán előfordul,hogy tartósan 5-10 percig is eltart ez az állapot,ilyenkor ájulás közeli álapotban vagyok,erős verejtékezés,kipirosodás és halálfélelem társul hozzá.Sajnos mire orvoshoz kerültem volna ebben az állapotban,addigra mindig elmúlt.
Évekkel ezelőtt voltam emiatt szívultrahangon,természetesen minden tökéletes volt.
Pár hete EKG-t és terheléses EKG-t is csináltak,szintén minden rendben volt.
Mindig azt mondták az orvosok,hogy néha melléüt a szívem,de nem kell vele foglalkozni,mert nem életveszélyes állapot és esetleg lelki oka is lehet,ami kiválthatja,esetleg pànikbetegség vagy most a terhességem miatt hogy talán kevés folyadékot iszom.
A kérdésem,hogy Ön szerint igényelne további vizsgálatot ez a dolog,vagy nem kell foglalkoznom vele?
Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves "Kismama"!

A leírás alapján Önnek feltehetően szívritmus zavara van. Az eddig elvégzett vizsgálatok ebből a szempontból nem voltak hasznosak. 24 órás ekg-ra ( Holter monitorozás) lenne szükség, amelyet készséggel elvégzünk,amennyiben bejelentkezik.
Üdvözlettel:
dr.Vaskó Péter

dr. Vaskó Péter
dr. Vaskó Péter kardiológus

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

FACEBOOK CSOPORTOK

Prima Medica Egészséghálózat
