Kardiológiai kivizsgálás - Budai KardioKözpont

Kardiológiai kivizsgálás - Budai KardioKözpont

Létrehozva: 2017.02.14 10:16 Módosítva: 2017.08.03 11:17
A kardiológiai kivizsgálás célja a szív és érrendszeri megbetegedések kiszűrése, esetleges jövőbeni kockázatának felmérése és minimalizálása. A vizsgálat során teljes körű képet kaphat kardiológiai állapotáról. Esetleges kardiológiai elváltozás vagy már bekövetkezett szívinfarktus, stroke esetén teljes körű tájokoztatást kap a megelőzési lehetőségekről, gyógyszeres- és életmód terápiákról.

A szív és érrendszer egészséges állapota és működése alapfeltétele a mindennapi teherbírásnak. A mindennapi rohanásban azonban hajlamosak az emberek a feszített tempó mellett elhanyagolni egészségi állapotukat, felmerülő panaszaikat nem venni figyelembe, a fáradtságra fogni. A kardiológiai eredetű egészségügyi problémák tünetei gyakran úgy jelennek meg, hogy az ember nem is gondolna valós eredetére, pedig mire a tünetek érzékelhetők már kezelésre van szükség.


Kardiológiai szűrőcsomagunkat kifejezetten kardiológiai kivizsgálásokra fejlesztettük ki, hogy az ezt választók a lehető legátfogóbb képet kapják szív és érrendszerük állapotáról. A szűrőcsomag részét a következő vizsgálatok képzik: 

A kardiológiai kivizsgálás vizsgálatai
Nyugalmi 12 elvezetéses EKG

kardiológiai kivizsgálás, nyugalmi ekg

Kardiológiai laborvizsgálat

kardiológiai kivizsgálás, kardiológiai laborvizsgálat

Szívultrahang vizsgálat

kardiológiai kivizsgálás, kardiológiai szívultrahang

Kardiológiai szakorvosi vizit

kardiológiai kivizsgálás, szakorvosi vizit

Arteriográfia

kardiológiai kivizsgálás, arteriográfiás vizsgálat

BMI számítás

kardiológiai kivizsgálás, bmi

Score tábla alapján rizikóbecslés

kardiológiai kivizsgálás, score táblás rizikóbecslés

Nyugalmi 12 elvezetéses EKGkardiológiai kivizsgálás

A 12 elvezetéses elektrokardiográfiás (EKG) vizsgálat a kardiológiai kivizsgálás egyik alapköve. A vizsgálat által a szív állapotáról kapunk pontos képet az elektromos aktivitásán keresztül. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ingervezetési zavarok, ritmuszavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, és károsodása. Számos egyéb mellett az EKG vizsgálat információt ad a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól, vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Továbbá megállapítható általa, hogy a szívműködés különböző fázisaiban észlelhető-e rendellenesség. 

Kardiológiai laborvizsgálatkardiológiai kivizsgálás, vizsgálatok

A kardiológiai kivizsgálások során nagy segítségére vannak az orvosnak a vérből kinyerhető adatok. Ezen adatok megfelelő értelmezése egy irányvonalat rajzol ki a kezelő orvosnak a páciens állapotáról, így elkerülhetőek a felesleges vizsgálatok, sokkal pontosabban céltudatosabban lehet kiegészítő vizsgálatokat elvégezni. 

Szívultrahang vizsgálatszívvizsgálat, kardiológiai vizsgálat, szívultrahang

Az ultrahangos szívvizsgálat gyors és megbízható diagnosztikai eljárás. A vizsgálat alkalmas a szöveti- és szerkezeti elváltozások észlelésére, így észlelhető vele gyulladás vagy daganat. A megbízható magas felbontású képalkotás lehetővé teszi a szív strukturális vizsgálatát is.

Kardiológiai szakorvosi vizitszívvizsgálat, kardiológiai kivizsgálás

Tekintve az emberi test komplexitását, az orvos soha nem egy tünetet kezel vagy egy laboreredményt. A teljes kórtörténet, életvitel, szokások megismerésére szükség van, az egymással összefüggő adatokat egymás viszonylatában szükséges elemezni és felállítani a diagnózist. A háttér-információk alapos ismeretével célirányosan tud zajlani a vizsgálatok elvégzése és az eredmények kiértékelése. 

Arteriográfiaszívvizsgálat, kardiológiai kivizsgálás

Kardiológiai kivizsgálás során fotos az érrendszer állapotának ismerete. Az arteriográfiás kifejezés érvizsgálatot jelent, melyet az arteriográf nevű új, magyar orvosi diagnosztikai eszköz segítségével végzünk. A vizsgálat célja az érfal (artéria, verőér) merevségének/rugalmasságának mérése, mellyel még a tünetek jelentkezése előtt felismerhető az érfal meszesedése. A mérés alapján megállapítható, hogy milyen mértékű érelmeszesedés alakult ki a páciensnél. Az arteriográf már akkor megállapítja az érelmeszesedés kialakulását, amikor a páciensnek még
egyáltalán nincs panasza.

BMI számítás

kardiológiai kivizsgálás, kardiológiai vizsgálatokA szív és érrendszerrel állapota összefügg a testzsír-százalékkal. Ennek mérésére alkalmas a BMI statisztikai mérőszám, amelynek eredménye mutatja, hogy az egyén testsúlya sovány, normál, vagy elhízott.

Score tábla alapján rizikóbecslés

Sokat segít a kapott eredmények értelmezésében és az előrelátásban a Score tábla alapján történő kockázatbecslés, amely a
10 éven belüli várható szív- és érrendszeri betegségek esélyét mutatja a személyes adatok alapján.


Nálunk nem csak egy papírt kap a kardiológiai állapotáról, hanem segítünk egészségének megőrzésében is!

Bejelentkezés Kardiológiai kivizsgálásra!

Telefonos, e-mailes vagy facebookos bejelentkezéshez KATTINTSON ide!

Budai KardioKözpont

FACEBOOK CSOPORTOK

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel!

PRIMA MEDICA